Çözüldü Ender 3 V2 3D yazıcı dalgalanma nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
istanbul
Merhaba Ender 3 V2 kullanıyorum resimlerde gördüğünüz gibi baskılarda dalgalanma oluyor bunu nasıl çözebilirim?

Dilimleyicim Cura yazılım olarak Klipper kurulu.

20250110_210446.jpg

Dosya Ekleri

• 20250110_210505.jpg
    20250110_210505.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 19
Çözüm
X ekseninde baskı kafası ne kadar ağır olursa sorun o kadar artar. Baskı kafasının ve Z eksende ilerleyen tekerlerde fazla boşluk var mı diye tekrar gözden geçir istersen, Kolonlar tam dikken vidalar sıkılmadıysa Z'de yükselirken X eksen tekerlerinin kolonlara temasının azaldığı bölgeler olabilir. Sorun Y ekseninde ne durumda? Makinenin pabuçlarını sert malzemeyle değiştirmiş olabilir misin? Daha geniş ayakların altına sönümleyici bir malzeme de yapıştırmayı deneyebilirsin, sonuçta ne yaparsan yap çok titreşim var diyorsan ADXL o kadarını telafi etmeye yetmeyebilir.

Daha önce aynı baskı kafasıyla bu tip bir sorun yaşamıyordum sadece hızları arttırdım diyorsan hız ve ivmelenme ayarlarında kısıntıya git derim.
Makinenin kayışları, vidaları vs. gevşemediyse(kayışların çok gergin de olmaması gerek), makine yüzeye tam oturuyor ve dingildemiyorsa ve çok hızlı/yüksek ivmeli baskı almıyorsan bu denli ghosting olmaz. Normalde Klipper input shaping destekliyor, makineye bağlayabiliyorsan bir sensor alıp input shaping ayarı ile de uğraşabilirsin. Yakın zamanda X eksenini ağırlaştıracak bir upgrade yaptıysan o da olumsuz etki yaratır, olabildiğince X eksenini hafif tutmaya çalış.

Makinenin kayışları, vidaları vs. gevşemediyse(kayışların çok gergin de olmaması gerek), makine yüzeye tam oturuyor ve dingildemiyorsa ve çok hızlı/yüksek ivmeli baskı almıyorsan bu denli ghosting olmaz. Normalde klipper input shaping destekliyor, makineye bağlayabiliyorsan bir sensor alıp input shaping ayarı ile de uğraşabilirsin. Yakın zamanda X eksenini ağırlaştıracak bir upgrade yaptıysan o da olumsuz etki yaratır, olabildiğince X eksenini hafif tutmaya çalış.

2 gün önce komple tüm vidaları kayışları motorları elden geçirdim yüzeye de oturuyor fakat çok titriyor çift motorlu Z ekseni var X eksenine sadece Hero'me gen7 taktım bir ara ADXL345 ile test yaptım fakat sonuç pek değişmedi bugün tekrar input shapper testi yapacağım duruma göre bilgilendiririm.

Bir de oval kısımları daha düzgün çıkarması için TL Smoother almak istiyorum bu dalgalanmaya da olumlu bir etkisi olur mu sizce?

X ekseninde baskı kafası ne kadar ağır olursa sorun o kadar artar. Baskı kafasının ve Z eksende ilerleyen tekerlerde fazla boşluk var mı diye tekrar gözden geçir istersen, Kolonlar tam dikken vidalar sıkılmadıysa Z'de yükselirken X eksen tekerlerinin kolonlara temasının azaldığı bölgeler olabilir. Sorun Y ekseninde ne durumda? Makinenin pabuçlarını sert malzemeyle değiştirmiş olabilir misin? Daha geniş ayakların altına sönümleyici bir malzeme de yapıştırmayı deneyebilirsin, sonuçta ne yaparsan yap çok titreşim var diyorsan ADXL o kadarını telafi etmeye yetmeyebilir.

Daha önce aynı baskı kafasıyla bu tip bir sorun yaşamıyordum sadece hızları arttırdım diyorsan hız ve ivmelenme ayarlarında kısıntıya git derim.

Çözüm
Hocam tekrar input shaper testi yaptım değişti fakat çok da değil tekerleklerde bir sorun yoktu hareketlerinde belli bir noktada takılma vs yoktu fakat hafif eksantrik ile oynadım bir de yere koydum yazıcıyı bayağı bir dalgalanma gitti. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı