Evet şu sıralar 5015 blower fanların stoğu çok sıkıntılı galiba. En son caglar3d satıyordu onlarda da stok bitmiş. 24V olarak satan yok, 12V olarak satanlar var onlar da tanesine 60 TL falan diyor. Gereksiz pahalı. Yedek fan almak istiyordum ne olur ne olmaz diye stok bulamadım. Aliexpress'ten söyleyecektim ama oradan siparişlerde de PTT'ye kargoyu almaya gittiğinde ek ücret talep ediyorlardı. En son 2 yıl önce aldığımda 20 TL gibi bir rakam istemişlerdi. Zaten 20 TL'lik fan için 50 TL kargo üstüne vergisi en son PTT'nin istediği para derken stoğu bulunan 12V fanlardan alıp dönüştürücüyle kullanmak daha uyguna denk geliyor.Ender 3 V2 için 24V 5015 blower(salyangoz) fanlar en ucuz ve etkili seçim olur, sesleri biraz kafa ütüler ayrı. Bu aralar stoğu da sıkıntılı olabilir çünkü bendeki yedek fanlar hemen satıldı.
Tamamdır teşekkür ederim hızlı cevabınız için. O zaman hız %100'de ayar değişmeden kullanıyorum. Sonunda PFTE'yi de değiştirdim, fanları da. Fan tasarımından biraz memnun değilim. Bunu kullanıyorum. 2 vidayı da taktığımda nozüle doğru üflüyor, nozülün altına değil. Şuan tek vida takılı şekilde kullanıyorum. Bir baskı devam ediyor o bittikten sonra belki bastığım parçaya delik açmayı deneyebilirim. Tek vida ile de iş görüyor sıkıntısız.Sarkma olması gayet normal, orada açılar oldukça agresif.
Eki Görüntüle 1337536
Standart bir soğutma fanının basacağı hava miktarı ve hızının yüksekliği PLA baskıyı olumlu yönde etkiler olsa olsa. Supportsuz basılabilmesi iyi bir görsele sahip olacağı anlamına gelmiyor.
Denif denedim daha önce. Hem tavsiye ederim hem tavsiye etmem. Bazı renkleri çok iyi gerçekten, fakat bazı renkleri plastiğimsi bir yapıda, yapışması vs. zor, biraz tanımak ve uğraşmak gerektirebiliyor. Beyaz dışında çok açık renk tercih etmeyecekseniz alınabilir. En azından numune almanızı tavsiye ederim, birde bir aralar numuneleri beleş gönderiyordu, isterseniz önce iletişime geçip istemeyi deneyin, belki ücretsiz bir şekilde numune gönderebilir.Tamamdır teşekkür ederim hızlı cevabınız için. O zaman hız %100'de ayar değişmeden kullanıyorum. Sonunda PFTE'yi de değiştirdim, fanları da. Fan tasarımından biraz memnun değilim. Bunu kullanıyorum. 2 vidayı da taktığımda nozüle doğru üflüyor, nozülün altına değil. Şuan tek vida takılı şekilde kullanıyorum. Bir baskı devam ediyor o bittikten sonra belki bastığım parçaya delik açmayı deneyebilirim. Tek vida ile de iş görüyor sıkıntısız.
Düzenleme: Bu arada deniflament diye bir filament keşfettim. Hiç deneme imkanınız oldu mu? 100 gramlık deneme paketlerini kilo fiyatına satıyorlar. Denemeyi düşünüyorum. Kilosu 125 TL. Porima'nın sarımında sıkıntı yaşadım bir makarada. Zaten pahalıya satılıyor bir de böyle sıkıntılar olmasa keşke diye filament araştırırken bu markayı buldum. Olmadı Microzey'i deneyeceğim Porima biraz kendinden soğuttu sarım sıkıntısından dolayı. Çok uğraştım onun için tam 12 saatlik baskıyı yaparken neredeyse yarısına geldikten sonra şans eseri kontrol ederken bir baktım makara makineye yaklaşmış. (Makine üstünden yan tarafa aldım daha önce tavsiye ettiğiniz gibi) El ile çözdürdüm ama her saat başı gidip tekrar çözdürmem gerekti çok uğraştırdı o baskı bitene kadar.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Denif'in hangi renginden memnun kaldığınızı hatırlıyor musunuz bir denemek istiyorum. Gri tonları (gümüş vs.) filament kullanıyorum genelde. Fiyat olarak uygun gözüküyor ve birkaç yerde de tavsiye edildiğini gördüm. Normalde son sarıma kadar Porima'dan memnundum ama son aldığım filamentin sarımında hata yaşadım. Fiyat olarak da zaten biraz üzüyordu yeni filament arayışına girdim. Microzey'i denemek aklımda var. Mia'yı da görmüştüm 160 TL civarı diye hatırlıyordum fiyatı çok arttırmışlar.Denif denedim daha önce. Hem tavsiye ederim hem tavsiye etmem. Bazı renkleri çok iyi gerçekten, fakat bazı renkleri plastiğimsi bir yapıda, yapışması vs. zor, biraz tanımak ve uğraşmak gerektirebiliyor. Beyaz dışında çok açık renk tercih etmeyecekseniz alınabilir. En azından numune almanızı tavsiye ederim, birde bir aralar numuneleri beleş gönderiyordu, isterseniz önce iletişime geçip istemeyi deneyin, belki ücretsiz bir şekilde numune gönderebilir.
Not: Denif'i en son 3 ay önce kullandım. 3 ayda kendilerini geliştirip daha kaliteli ürün çıkardı iseler bilemiyorum.
Tavsiye edeceğim filamentler ise Mia, Microzey, ABG filament. En son deneyimlediklerim. Hepsinden son derece memnun kaldım, özellikle Mia filamentin çap toleransı ve basımı çok rahat.
Şuan hatırladığım Turuncu rengini kullanmıştım, bir renk daha vardı ama hiç hatırlamıyorum onu (büyük ihtimal beyazdır). Microzey'de Mia'da üzmez. Ben çoğunlukla bu ikisini kullanıyorum, Mia'dan da ayrıca çok memnunum. Karar size kalıyor.Teşekkür ederim yorumunuz için. Denif'in hangi renginden memnun kaldığınızı hatırlıyor musunuz bir denemek istiyorum. Gri tonları (gümüş vs.) filament kullanıyorum genelde. Fiyat olarak uygun gözüküyor ve birkaç yerde de tavsiye edildiğini gördüm. Normalde son sarıma kadar Porima'dan memnundum ama son aldığım filamentin sarımında hata yaşadım. Fiyat olarak da zaten biraz üzüyordu yeni filament arayışına girdim. Microzey'i denemek aklımda var. Mia'yı da görmüştüm 160 TL civarı diye hatırlıyordum fiyatı çok arttırmışlar.
Teşekkür ederim. WP gruplarına girdim. Deneme olarak birkaç tane filamentlerinden de aldım Denif'in. Memnun kalırsam toplu alımdan önce ilk bir kilo alıp tekrar denerim. Sonrasında dediğiniz gibi toplu alımı düşünürüm. Eğer olmazsa Microzey'i deneyeceğim.Şuan hatırladığım Turuncu rengini kullanmıştım, bir renk daha vardı ama hiç hatırlamıyorum onu (büyük ihtimal beyazdır). Microzey'de Mia'da üzmez. Ben çoğunlukla bu ikisini kullanıyorum, Mia'dan da ayrıca çok memnunum. Karar size kalıyor.
WP grupları var, kutusuz, faturasız toplu alım yapabiliyorsunuz, örnek bir marka belirleniyor talebe göre en az 5kg almak şartı ile 105-110 TL'lere kadar düşüyor makara başı fiyat kargo dahil şekilde.