Ender 3 V2 dolgular birbirine yapışmamaya başladı

RichiNixon

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen haftaya kadar sorun yoktu yazıcıda. Bugün yazıcı ile bir şey basarken ilk katman ve 2.katmanı çok güzel pürüzsüz basıyor. Fakat yğkseldikçe dolgular birbirine yapışmamaya deliklerin oldupu kısımları bozmaya başluyor nedenini çözemedim. Pla filament kullanıyorum 200 derece nozzle 60derece tabla sıcaklığı ile basıyorum. Extruder e step ayarında da sıkıntı olduğunu düşünmüyorumçünkü yan tarafları çok güzel basıyor.İlk resimdeki parçalar basılırken sağdaki gibi ilk katmanı o şekilde basıldı fakat üst katmanlarda ikisi de soldaki gibi oldu anlam veremediğim bir şekilde.Belki sıcaklıktandır diye düşünüp tune kısmından 205 derece yaptım nozzle sıcaklığı kısmını fakat üst kısımlar böyle devam etti.
IMG_20230219_104314.jpg
IMG_20230219_102848.jpg
IMG_20230219_102500.jpg
IMG_20230219_111509.jpg
IMG_20230219_111459.jpg
IMG_20230219_111442.jpg

Son düzenleme:
Teşekkür ederim e step ayarını tekrar kontrol ettim 109'da filamentr çektiğim çizgi tam olarak extruder başına kadar ilerliyor. Ve bastığım parçalarda delik aralarındaki boşluklar olmuyor.

IMG_20230219_183339.jpg

Baskının üst tarafında kırmızı ile belirttiğim bölgeler üst katmana göre biraz üstte duruyor maksimum 0.05 veya 0.1 yüksekliğinde bu overextrusion anlamına mı geliyor ?

Teşekkür ederim e step ayarını tekrar kontrol ettim 109'da filamentr çektiğim çizgi tam olarak extruder başına kadar ilerliyor. Ve bastığım parçalarda delik aralarındaki boşluklar olmuyor.

Eki Görüntüle 1675370
Baskının üst tarafında kırmızı ile belirttiğim bölgeler üst katmana göre biraz üstte duruyor maksimum 0.05 veya 0.1 yüksekliğinde bu overextrusion anlamına mı geliyor ?
Kayış gergilerini kontrol et o sebepten sorun çıkartabilir

Dış duvarlar arası dolgu yaparken overlap olmak zorunda yoksa boşluk kalır, normal. Görselde sağdaki 2 hizalama çizgisine dikkat.

ue.JPG

Hocam çok teşekkür ederim. Şu anlık sorunum yok gibi gözüküyor. Gözüme takılan tek ssorun heat Tower basarken belirli bir yükseklikten sonra şekilde gösterdiğim beyaz çizgilerdeki gibi iki yapı arasına iplikler atıyor ve daha sonra o iplikler arasına çapraz şekilde dolgu yspıyor fakat o çapraz dolguyu yaparken altta katman olmamasından dolayı mı yoksa başka bir nedenden mi bilmiyorum o çapraz dolgular birbirine yapışmıyor.

IMG_20230219_223149.jpg

Senin kullandığın heat towerın yapısını bilmiyorum, benim kullandığımda tek hat köprüleme yapar, o da düz, çapraz değil, zaten köprüleme ise düz olması beklenir.

Sendekinin Thingiverse linki var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı