Ender 3 V2 eksen motorları ısınıyor

Bahsettiğin şey Z koordinatı, yükseldikçe artar, artma miktarı hep 0.2mm değil, belirlediğin katman yüksekliği kadar, absürt gelmesin.
Hocam bu zamana kadar bana verdiğiniz bilgiler için size çok minnettarım. Ama gel gelelim makina konusuna. Koydum kenara daha kolay kolay kullanmam. Demin 3 saat oldu baskı başlayalı. Alarm çaldı ekranda yazı yok daha doğrusu bunlarda ekranda olan arızayı söylüyor mu onu da bilmiş değilim. Ender 3 v2. Ne bilim ya anlamadım ne sıkıntısı diit diit diit çaldı baskının ortasında kaldı nozzle. Bakıyorum her yeri aradım sizin konularınız hepsini inceledim ama yok. Ben artık pes ettim ne yapacağım hiç bilmiyorum. Em son izlediğim videoda exroder motorları aşırı ısınma yaparsa güç verilir ama motor dönmez gibi şeyler de çıktı karşıma. motorlara bakıyorum el deymiyor.

Yeni aldıysan aldığın yere sor, zaten garanti kapsamındadır o durumdaysa. İkinci el aldıysan printer satan yerlere danış, belki termistör ya da ısıtıcı kartuş gibi ucuz parça değişimleri çözüm olur ama bilmiyorum, bendeki sorun çıkartmamıştı donanımsal olarak.

Donanımsal değil de yazılımsal bir sorun varsa firmware güncellemesi yapabilirsin, anakart versiyonu ve üzerindeki çipe uygun şekilde olması gerekli.

En basitinden başka ya da mevcut SD kartı formatlayıp deneyebilirsin, onlar bile makinede garip şeylere sebep olabiliyor.

Hocam sürüm olarak isaretledigimi kullanıyorum ilk aldigimda guncellemistim bende blue touch falan yok orjinal halı şimdi ben bunu güncellemek istesem hangisini indiricem yazanlarda mesela. Anakartim 4.2.2 özellikle söktüm baktım. Marlin yazan var da o nedir bilmiyorum. Hani siz bu işleri yemiş bitirmiş biri olarak hangisini indirelim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230723_203328.jpg
    IMG_20230723_203328.jpg
    136,2 KB · Görüntüleme: 22
Alarm bu şekilde mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çipi de öğrenmen gerek.

Son düzenleme:
Alarm bu şekilde mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çipi de öğrenmen gerek.

Hocam kusura bakmayın geç gördüm. Dediklerinizi yaptım resim çektim paylaşıyorum. Bir de alarm aynı bu şekil evet. Ama ingilizce anlamadım videoyu

Dosya Ekleri

• IMG_20230724_111345.jpg
    IMG_20230724_111345.jpg
    195,1 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20230724_111416.jpg
    IMG_20230724_111416.jpg
    159,6 KB · Görüntüleme: 28
Sendeki de GD çipli, baktığın linkte kurman gereken dosyayı belirtmişim.

Videoyu sadece sesden emin olmak için gönderdim. Orada termistörün pozisyonunu vs. değiştiriyor kısa devre yapmasını engellemek için, ona takılma.

Buradaki gibi sadece mevcut olanı söküp kontrol et, ince bir tel vs. sağa sola değiyor olmasın. sonra tekrar monte et.

Termistör üzerine yoğunlaşman iyi olabilir, Google'da o yönde araştırma yap derim.

Sorunu çözene kadar makineyi başıboş bırakma.

Son düzenleme:
Hocam herşeyi anladım ama bir şeyi anlamadım hangi linkde indireceğim güncelleme bulamadım rica etsem yardımcı olur musunuz bulamadım bir sürü var orda indirme dosyası ama hangisini indireyim

Sendeki de GD çipli, baktığın linkte kurman gereken dosyayı belirtmişim.

Videoyu sadece sesden emin olmak için gönderdim. Orada termistörün pozisyonunu vs. değiştiriyor kısa devre yapmasını engellemek için, ona takılma.

Buradaki gibi sadece mevcut olanı söküp kontrol et, ince bir tel vs. sağa sola değiyor olmasın. sonra tekrar monte et.

Termistör üzerine yoğunlaşman iyi olabilir, Google'da o yönde araştırma yap derim.

Sorunu çözene kadar makineyi başıboş bırakma.

Evet dediğiniz gibi termostitor üzerinde çalışacağım ama ben yazılım da güncel olsun istiyorum

Verdiğim linkteki mesajların devamını okumamışsın, orada aşağıda yazdığım dosya ismini belirtmiştim.

GD-Ender-3 V2-Marlin2.0.8.2-HW-V4.2.2-SW-V1.0.4_E_N_20211230
Hocam kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim. Şimdi Hepsiburada dan SD kart da alacağım 16 GB fark oluyor mu nasıl bir kart almam lazım önemli mi kartın özellikleri

Verdiğim linkteki mesajların devamını okumamışsın, orada aşağıda yazdığım dosya ismini belirtmiştim.

Siz de olmasanız yemin ediyorum makinayı çöpe atacaktım valla siz çok büyük bir insansınız 😄👌

Bu kart iş görür mü hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı