Ender 3 V3 KE yazıcıda filament çıkmıyor

HEYMİRR

Femtopat
Daha fazla  
Uzun süredir kullandığım yazıcıma yeni filament aldım. Creality Hyper series filamenti aldım, baskıya koydum. Ertesi sabah kalktım, bir baktım ki tablada ilk 2 katman var. Bir de bu yazıcının hotend seti k1, hotendi takılıp upgrade edildi. Filamentin çıkmaması bunun yüzünden değil. Uzun süredir bu şekilde kullandım, yeni oldu bu olay. Sonra tekrar baskı almaya çalıştım, gene aynı sorun oluyor. Başında dikkatlice izledim, extruderı söktüm içinde kırık filament var mıdır diye, hiçbir şey yok. Tekrar denediğim baskıyı şöyle anlatayım: İlk katmanı mükemmel atıyor, ikinci katmanı neredeyse iyi atıyor, 3-4'ten katmana geçince filament çıkmıyor Nozzle'dan. @Siyah Martı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eskı fılamenti denedim gene aynı sorun oldu sıcaklık 210 Max büyük ihtimalle nozzla takılı silikon erimiş silikon incecik kalmış. Oda nozzle ı uzun süre sonra içini doldurmuş conta yerleri pas tutmuş yeni nozzle alıp tekrar bilgi vereceğim teşekkürler siyah martı.

Püskürtme ısıtması beklenenden farklı uyarısı nedir biliyor musun az önce bu hatayı verdi ve aynı anda diğer yazıcım ender 3 Pro error too far uyarısını verdi ikisi de aynı anda verdi.

Son düzenleme:
Merhaba neredeyse 1 yıl olmuş ancak ben de benzer bir sorun yaşıyorum artillery x4 pro ile. Çok rahat kullanıyordum dersler fln derken 1 ay kullanmadım. Sonrasında işim oldu yazdırayım derken sorunsuz çıktı alıyordum. Bir yerden sonra saçmalamaya başladı. Örneğin daire yazdırıyorken bir anda içini üçgen fln yapıyordu.

Hızını azaltıp denedim yine aynı sorunla karşılaşınca kendi sayfalarındaki videolardan nozzle temizliği yaptım. Başta düzeldi gibi oldu ama yine aynı sorunu almaya başladım.

Şimdi de 50mm akıtması gerekirken azıcık akıtıyor geri kalanını ya almakta zorlanıyor ya da sanırım nozzle'n içinde biriktiriyor sebebini anlamadım

Not: Yatak seviyelendirmesini filan da yaptım tablaya sürtmüyor.

Var mıdır bir çözümü? @Siyah Martı

Extruder unitesini açıp genel bir kontrol ve temizlik yapman gerek gibi duruyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nozzle tıkanınca telle açmak için fazlaca uğraştıysan çelik tel pirinci deforme edeceğinden nozzle değiştirmek daha iyi olur, nozzle pirinçse tabii. Nozzle değiştireceksen de videosunu izle, seramik ısıtıcı ya da başka bir şeye zarar gelmesin.

Bu işleri girişmeden, sorunsuz baskı aldığın son durumda bastığın filament yüksek sıcaklık isteyen bir filament ama şimdi basmak istediğin daha düşük sıcaklıklarda kullanılan bir filament ise ondan da olabilir. O durumda sıcaklığı eski filamentin sıcaklık değerleri ya da üzerine çekip şimdi basmak istediğini elle besleyerek de içte kalan o parçayı temizleyebilirsin. Ana konu için yazdığım ilk mesaj senin durumunda da geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…