Çözüldü Ender 3 V3 KE yazıcıda ikinci katmanda filament gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ugurcll

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5 10400F
Asus Phonix GTX 1660 Super OC
Asus Prime H510 M-E
Corsair Spec Delta RGB 550w
Meslek
Selçuk Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Öğrencisi
İyi sosyaller arkadaşlar. Yazıcım Ender 3 V3 KE ve daha yeni aldım, bu konuda da pek bir deneyimim yok. 1.5 haftadır işime yarayacak birkaç baskı aldıktan sonra dün kalibrasyon işini öğrendim ve bakmak istedim. Creality print uygulamasından akış kalibrasyonunu yaparken filamentin kesik kesik geldiğini gördüm ve testtendir diye düşünüp önemsemedim fakat sonuçlar berbattı. Hepsinde kesik kesik ve kötüydü ama test deyip geçtim. Ardından internetten bulduğum bir vazo modelini basmak istedim ve ilk katmanda iç dolguyu yaparken kesilmeler oldu. Nozul tıkanmıştır deyip yazıcının yanında gelen metal çubukla temizlemeye çalıştım. Bugün acaba dilimlerken mi hata yaptım acaba diye düşünüp eski baskılarımdan birini tekrar bastım ve sonuç aynı. Ne yapmalıyım? Sorun nerede?Eki Görüntüle 2271005

Dosya Ekleri

• IMG_20240801_222345.jpg
    IMG_20240801_222345.jpg
    159,2 KB · Görüntüleme: 98
Çözüm
Rica ederim. Sıkıntı nozzle kısmında ise evet, radyatör kısmında ise hayır. Nozzle değiştireceksen öncelikle filamenti çıkar, nozzle sıcakken heat blocku kurbağacık, pense, anahtar vb. ile sabit tutup nozülü sökmeye çalış. Soğukken yaparsan nozzle kırılabilir. Kablolara dikkat et.

Sorunu çözdüm sanırım. Nozul değiştirmeye çalışırken fark ettim, hotend tıkanmış. Parçayı çıkardım fakat aklıma takılan şey şu, içinden çıkan filament erimemişti. Evet ısınmış ama ittirdiğimde erimemiş. Aşağıdan yukarı doğru ittirerekçıkarmayı başardım.
Güncelleme: Sorun hotend tıkanmasındanmış şimdi baskıları gayet güzel. Ama hala çıkan parçanın katı olması kafamı karıştırıyor.
Çözüldüyse iyi.

Filamenti çıkarmadan mı nozzle değiştirmiştin? Çıkan parça ve tıkadığı yeri gösteren bir görsel atabilir misin?

Hayır konuyu ilk açtığımda filamenti çıkarmıştım. Sonra geri takamayıp sorunun dişliden olduğunu düşündüğüm için kafayı sökmüştüm. Şu an işte olduğum için görsel atamam fakat parçanın nozul yuvasının hemen üstünde olduğuna eminim. Normalde oradaki filamentin erimesi gerekiyor ama o erimemiş.

Aynı yazıcı benzer sorunlar bende de filament akmıyor içini komple açıp bakacağım. Tabla desen ortası çökük ona da bir ayar geçeceğim. Yakın zamanda da yazıcı değişeceğim. Bu markadan uzak durmak en iyisi.

Nozulu çıkardım filamentin sardığı yerleri temizledim ufak bir şey bastım şu an sorun düzelmiş gibi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı