Ender 3 V3 SE tablanın kaplaması kalktı

• Konuyu başlatan Ottmn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.077

Ottmn

Hectopat
Yazıcıyı baskıya başlatıp dışarı çıkmıştım. İşim biraz uzun sürdü ve geldiğimde baskı çoktan bitmiş, tabla soğumuştu. Nasıl yapıştıysa, tabladan sökeyim derken tablanın kaplamasını kaldırdı 😔soğukken kolay sökülmediğini biliyordum ancak böyle bir şey aklımın ucundan geçmezdi.
Bu garanti kapsamına girer mi?
Bunun bir şekilde tamiri mümkün mü?
Yoksa el mahkum yeni tabla mı alacağım?

Dosya Ekleri

• 20240312_171749.jpg
    20240312_171749.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 121
Domirobot'a söylediğimde sarf malzemesi olarak geçiyor ve tablanın garantisi 3 ay olduğu için garanti kapsamı dışında diyor. Pei kaplamalı yay çeliği değil miydi bu tabla? @Salih Gürbüz Adam bana üstündeki kaplamayu söküp yeni satın alacağınızı yapıştırın diyor. Arkadaşa anlatamadım bir türlü. 3 ay nasıl oluyor doğru mudur bu?

Temperli cam kullanan çok sayıda insan olduğunu biliyorum. Kaç mm kalınlığı olması lazım? Yapıştırıcı olmadan kullanılıyor mu?

@Siyah Martı Hocam yanlış hatırlamıyorsam bir ara sen yazıcı tablasının arka yüzeyini kullandığını yazmıştın, herhangi bir yapıştırıcı sürüyor musun? Ben denediğimde filament hiçbir şekilde yapışmıyor. Siz nasıl kullanıyorsunuz? Yanılmıyorsam V3 SE ile elegoo N4 tabla malzemesi olarak aynı. İkisi de pei kaplamalı yay çeliği.

Son düzenleme:
SE tablası PEI değil PC.

Doğru hatırlıyorsun, yapıştırıcı olmadan kaplamasız yüzü kullanıyorum.
Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkayıp yüzeyi ellemeden kağıt havlu ile kurulayıp denersen iyileşme olur.
Teşekkürler dediğin gibi deneyeyim hocam. Yüzeyi tartan pist gibi pütürlü olan kaplamaları pei zannediyordum o yüzden pei zannetmiştim demek ki.

Temperli cam için ne dersin? Yapıştırıcı olmadan kullanılıyor mu? Kaç mm olması gerek vs.

Eskiden bende Ender 3 V2 vardı, onun cam tablasından ben memnundum ama onu beğenmeyip yay çeliği ile değiştiren de oluyordu, kişiye bağlı biraz. Cam, tablaya ek ağırlık getireceğinden ideal bir değişim olmayabilir.

Anladım hocam. Tablanın tersini yıkayıp kuruladıktan sonra denedim ancak nedense bir türlü yapışmıyor. Sanırım ön yüzeyin kaplamasını komple söküp yenisini yapıştırmak gerekecek. Teknik servis sökülebilir dedi ancak nasıl olacak bilemiyorum.

Kaplamasız yüzeyi 60-65 gibi derecelerde denediysen ve kullanım öncesi tekrar bir tabla ayarı yaptıysan:
Elinde varsa, çok ince zımpara ile fazla bastırmadan 1-2 kez yüzeyin üzerinden geçebilirsin, zımpara yoksa bulaşık süngerinin yeşil yüzü de belki kuru şekilde kullanılırsa yardımcı olabilir.

Olmuyorsa da başka bir tabla almak daha iyi olabilir. Kaplamayı kaldırsan da alttaki yapışkan temizliği vs. boşuna zamanını harcamana neden olabilir.

Fiyatları bilmiyorum, bizde pahalı ise Aliexpress vb. yerlerden belki daha uygun birşeyler bulabilirsin.

PETG filament kullanıyorum normal yüzeyinde 70 derecede kullanıyordum. Ters yüzeyi 77-80 derece ile yapıştı ancak yine çok sağlam tutmuyor. Dediğinizi deneyeyim bakayım. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı