Ender 3 V3 SE vs ELEGOO Neptune 4

Kelerde de K1 benzeri hotend olduğu için onda da sorun yaşandığını duyuyorum. Biraz daha eklenip bambulab A1 de düşünülebilir ama parçaları o kadar ucuz olmayabilir, AliExpress'den muadil parça fiyatlarına bakabilirsin, belki muadil ürünlerin fiyatı makuldur.

Düz n4leri 9K civarına bulursan Pro yerine rahatlıkla tercih edilebilir, bende düz versiyon var.

Pro ile düz N4 arasında 1600 lira gibi bir fark var. Bu 1600 lira için elimize geçen önemli bir fark var mı? Almışken N4 Pro da alabilirim ancak daha fazla bütçem yok. Ufak tefek mühendislik işleri ve genellikle de hobi işleri için kullanacağım. Bir de bazı yabancı sitelerde ilk üretilen modellerde N4 Pro modellerinde kronik? Sorunlarla karşılaşılmış. Bunlar hakkında bilginiz var mı?

Makine çıktığı zaman da düz ile Pro arasında 1000 lira gibi önemsiz bir fark vardı, ben özellikle düzünü aldım.

Pro'da tabla iki bölgeli ısıtmaya sahip ve X/Y hareketlerini metal raylar üzerinde yapıyor. Tabla işi bana göre tamamen kolpa, raylar klasik arabalı ray olsaydı belki Pro alabilirdim, tren ve ray mantığında seçilen çözümü ben beğenmedim, onları sık sık temizleyip yağlaman gerek, raya yakınlığını ayarlamak için biraz sökmen gerek makineyi,(düzde sökme yok) tekerler daha rahat. Daha önceki makinemde de tekerler vardı, 2 yıllık kullanımımda dikkate değer bir aşınma olmadı ev kullanımında.

Kronik sorun yok aslında, çıktığında firmware hamdı ve farklı kullanıcı ürünlerinde farklı farklı firmwareler yüklüydü. sonrasında güncellemeler geldi. Oradaki en büyük sorun z-offset ayarını makine yeni açılışta unutuyordu.

Bendeki hala orijinal halinde, unutma sorunu var mı? Hem evet hem hayır. Şöyle ki Klipper arayüzünden firmware'i bir nedenle restart edersem, ayar sıfırlanmış gibi oluyor ama makineyi kapatıp açınca yaptığım ayara geri dönüyor, normal kullanımda makineyi kapatıp açınca bu tip bir sorun olmuyor. Benim için bu önemsiz bir detay.

Elegoo firmware'ini kullanmak istemezsen birkaç parça alıp daha saf Klipper özellikli OpenNept4une dahi kurabilirsin.

9K'ya bulursan düz N4 alıp sessiz fan upgradeine para harcayabilirsin.

İki bölgeli ısıtma farklı konumlardaki baskılar için faydalı olabilir ancak o raylara bakım vs. meselesi pek hoşuma gitmedi benim de. Düz N4 alıp fan upgradei yapıldıktan sonra başka bir şey yapmaya gerek var mı? Filament vb diğer malzemeler adına da önerilerinize açığım.

Tabla yayı yerine ben silikon takozlardan taktım. Rijitliği arttırmak için de kasayla sağ sütun arasına çapraz gijon taktım. Fanlar dahil hepsi opsiyonel. Fanlar alta sığmayacağı için ayak, montaj yapılacak kapaklar vs. de var ama onları makineye bastıracağın için önemi yok.

Ten rengi hariç tüm filamentlerim Porima, fabrikasından sipariş veriyorum, elimdeki filamentlerin yarısı CS (PLA/Premium/Pastel). Renk seçimi önemsizse düşünebilirsin, daha hesaplı olur.

Ara ara satışa açılıp kısa sürede satılırlar.

Makine ile ilgili geçen yazdan beri birçok konuda yazdığım için olası sorunlar için onlara bakabilirsin. Reddit'deki Neptune 4 sayfası daha da fazla yardımcı olur.

Hangi yazıcıyı aldınız acaba ben de ikisi arasında kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı