Ender-5 Pro baskı tablaya düzgün yapışmıyor

henels

Hectopat
Daha fazla  
Ender 5 Pro yazıcısına sahibim ve sürekli sorun yaşıyorum. Tabla sıcaklığı 60-80 derece arası, tüm değerleri 5'erli şekilde denedim. Nozzle sıcaklığını da 180-210 derece arası tüm değerlerle test ettim. Tabla ayarımı her türlü şekilde yaptım, ilk katman hızını da çok düşürdüm. Başta işe yarar gibi oldu, ama sonrasında bastığı yerler kalkmaya başladı. Tablamı da yeni temizledim, ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Tablanın da fotoğrafını atar mısınız? Manyetik parçanın tek amacı üzerindeki tablayı tutmak o yüzden onun üzerine baskı alamazsınız. Ve tablayı kaldırdığınız zaman nozzle ile baskı yüzeyi arasındaki mesafeyi arttırmış olacaksınız. Yapışası varsa da kalkar zaten.
Tabla çok deforme olmamışsa çok köpürtmeden bulaşık deterjanı ile silin daha sonra da izopropil alkol ile bir kez daha silin (ipa yoksa kolonya da iş görebilir). Sonra da nözülün offsetini ayarlayın. Sorun hala çözülmezse filamentte de kusur olabilir.

Tablanın da fotoğrafını atar mısınız? Manyetik parçanın tek amacı üzerindeki tablayı tutmak o yüzden onun üzerine baskı alamazsınız. Ve tablayı kaldırdığınız zaman nozzle ile baskı yüzeyi arasındaki mesafeyi arttırmış olacaksınız. Yapışası varsa da kalkar zaten.
Tabla çok deforme olmamışsa çok köpürtmeden bulaşık deterjanı ile silin daha sonra da izopropil alkol ile bir kez daha silin (ipa yoksa kolonya da iş görebilir). Sonra da nözülün offsetini ayarlayın. Sorun hala çözülmezse filamentte de kusur olabilir.
manyetik olan parçayı sökünce baştan mesaje ayarı yapıyorum merak etmeyin deterjanla silip ipa de kullandım yapışıyo artık ilk katmanı çok yavaş basıyorum ama bi yarımsaat sonra kenarı kıvrılıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı