Endüstri Mühendisi için 3. yabancı dil önerisi

Kapkara Kedi

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2017
Mesajlar
340
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar
Ayın 13ünde ders seçimlerimi yapacağım ve aklımda bir soru işareti var. Bir mühendisin 3. dili Almanca olmalı diyor herkes, ama bir endüstri mühendisinin işi daha çok ticaret olacağından Arapça daha mantıklı olur gibi de duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
 
Hangi şirkette ve hangi konumda çalışacağına göre değişir. Bildiğin ekstra dile göre o ülkelerin ürün/satış vs. sorumlusu olabilirsin mesela. Bu durumda Almanca şart diyemeyiz, Fransızca, İspanyolca, Çince ve Arapça arasından birisini seçmeniz konuşan insan ve konuşulan ülke sayısından dolayı daha mantıklı olur.
 
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Diğer diller içinden aslında Fransızca ve Çince de önerilmişti ancak Almanca ve Arapça daha çok önerildi diyebilirim. Arapçanın söylenme sebebi yeni dünyada onların her yerde olması, biliyorsunuz futbol kulüpleri bile artık Arapların elinde. Almancayı önerenler de bir mühendisin 3. dili Almanca olmalı, hem Avrupa kapısının açılmasını sağlar hem de ilaç sektörü ve taşıt sektöründen yürümeyi deneyebilirsin falan dediler. E şimdi bugünü saymazsak ders seçimlerine 1 gün kaldı, ilk gün gitmezsem yüksek ihtimalle Almanca işi hayal olacak :) Direkt Almancayı alayım mı sizce?
 
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Diğer diller içinden aslında Fransızca ve Çince de önerilmişti ancak Almanca ve Arapça daha çok önerildi diyebilirim. Arapçanın söylenme sebebi yeni dünyada onların her yerde olması, biliyorsunuz futbol kulüpleri bile artık Arapların elinde. Almanca'yı önerenler de bir mühendisin 3. dili Almanca olmalı, hem Avrupa kapısının açılmasını sağlar hem de ilaç sektörü ve taşıt sektöründen yürümeyi deneyebilirsin falan dediler. E şimdi bugünü saymazsak ders seçimlerine 1 gün kaldı, ilk gün gitmezsem yüksek ihtimalle Almanca işi hayal olacak :) Direkt Almanca'yı alayım mı sizce?

Direkt Almanca secin derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı