Risk? Monster’ı arayıp garantinin bitmeyeceğini öğrendikten sonra ister onlara yolla parasını ver yapsınlar. Veya bilgisayarcıda yaptır, bir şey olursa bilgisayarcı ödüyor.Riske girmeye değer mi? Değmez.
Risk? Monster’ı arayıp garantinin bitmeyeceğini öğrendikten sonra ister onlara yolla parasını ver yapsınlar. Veya bilgisayarcıda yaptır, bir şey olursa bilgisayarcı ödüyor.Riske girmeye değer mi? Değmez.
Bilgisayarcı laptopa bir şey yaptığında ödetebileceğinizi hiç sanmıyorum.Risk? Monster’ı arayıp garantinin bitmeyeceğini öğrendikten sonra ister onlara yolla parasını ver yapsınlar. Veya bilgisayarcıda yaptır, bir şey olursa bilgisayarcı ödüyor.
Güvenilir iyi bir bilgisayarcıda öderler, gidip bakkalcıya laptop verilmez zaten.Bilgisayarcı laptopa bir şey yaptığında ödetebileceğinizi hiç sanmıyorum.
Bir şey daha sormak istiyorum aynı laptop başka sitelerde var mı? Ben baktım ama bulamadım.Monster dışında bir yere yaptırırsanız garantisini bitirirsiniz laptopun. Kesinlikle kendiniz eklemeyin. @Gus Fring
Mümkünse RAM'i 16 GB yaptırın. Ben de mimarım. Henüz 3. sınıf öğrencisi olmama rağmen dışarıdan özel iş alıyorum ve home office çalışıyorum. AutoCAD. 3Dsmax, Sketchup, Lumion gibi programlar kullanıyorum. Özellikle 3dsmax ve Lumion kullanacak ve tasarım sonrası render alacaksınız. Bunun için ise işlemci, ekran kartı ve RAM'in güçlü olması gerek. Yolladığınız laptop güçlü CPU ve GPU barındırıyor. Fakat 8 GB RAM render sürelerinizin uzamasına ya da çalışırken işinizin uzamasına sebep olabilir. En basitinden yalnızda ALT+TAB yaparken dahi farkı hissedersiniz. Şişen belleklerin tepki süresi de uzuyor. Mutlaka ama mutlaka siz çalışırken bir miktar RAM'in diğer işleriniz için arkada hazır beklemesi gerekiyor. Benim tavsiyem size şu olur. Eğer masaüstü alabiliyorsanız kesinlikle masaüstü alın. Laptop almak zorundayım diyorsanız eğer minimum 16 GB RAM'e sahip bir laptop bakın. Gerekirse indirim kovalayın. Bütçenizi de biraz zorlayın. Bellek konusuna da takılmayın fazla. Bilgisayara oyun yükleyip SSD'yi şişirmezseniz 250 GB SSD yeterli. 30 GB sistem için, yaklaşık 30 GB'da programlar için yer ayırmanız gerek. Geriye kalıyor 190 GB. 250 GB SSD tam olarak 250 GB olmadığı için 180 kalıyor diyebiliriz. 180 GB ise size oyunlarınıza, projelerinize fazlasıyla yeter. Ben size şu bilgisayarı öneririm. Özelleştirerek RAM'i 16 yaptığınızda 7150 TL yapıyor. 17.3 önermemin sebebi ise tasarım yaparken ekran büyüklüğü size çok yardımcı oluyor. Hem ayrıntıları daha rahat görüyorsunuz hem de büyük ekran size çalışma isteği veriyor.
![]()
Abra A7 V11.1 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Monster Abra A7 V11.1 17,3" Gaming Laptop 9. nesil i7-9750H işlemcisi mükemmel oyun deneyimi sunarken hayal dünyanızın sınırlarını genişletiyor!www.monsternotebook.com.tr
Vatan, hepsiburada gibi siteleri de takip edip KDV indirimlerinden çok ucuza çok iyi bilgisayarlar bulabilirsiniz. Eğer denk gelirsem buraya yazacağım.
Linkini paylaştığınız laptop gayet iyi. Ancak 11k gibi bir bütçe ile indirimlerle beraber RTX 2070'li bir laptop bile alabilirsiniz. Biraz indirim kovalayın.bu amaçlar için msi gs65 ya da msi ge75 alınır mı? taşınabilirlik benim için önemli hatta başlangıçta şu laptopu düşündük Amazon.com: MSI GF63 Thin 9SC-066 15.6" Gaming Laptop, Thin Bezel, Intel Core i7-9750H, NVIDIA GeForce GTX1650, 16GB, 512GB NVMe SSD: Computers & Accessories.. sonrasında almışken daha iyisi olsun oyun da oynatan sağlam hafif bişey olsun dedik ve bütçeyi 11k belirledik. ama şu da olsun bu da olsun derken olay ge75e kadar geldi.. şuanki fiyatıyla bu laptopları alamasam da indirim kovalarım diye düşnüüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.