Enerji ya da Plazma Yoğunlaştırılabilir mi?

Denemedim ki... :ROFL:

Plazma zaten değişik bir şey, ona girmiyorum hiç (anlayamıyorum mantığını), enerjinin yoğunlaşması olayı zaten gezegenlerin oluşma döneminde var olan bir olay. Big Bang olayının ilk evrelerinde bir madde çok yoğundu zaten de bunun içinde sırf enerji mi vardı onu bilemiyorum.

Yoğunlaştırılamaz kısmı da keyfe kalmış... :D Aramızda astronom ya da kimyager var mıdır?

Sebebi neydi ki bu konunun? :D

@swatcyp Güneş üzerinde meydana gelen şey enerjinin yoğunlaşması değil hidrojen elementlerin füzyon reaksiyonu geçirerek helyum elementine dönüşmesidir desek daha doğru olur. Yani iki çekirdek bir araya gelip nükleer kaynaşma ile daha ağır bir çekirdek meydana getiriyor. Ve ortaya devasa bir enerji çıkıyor.

Peki enerjiyi yoğunlaştırmak mümkün müdür ? Bu çok zor. Şöyle bir varsayımda bulunalım.

Elimizde bir miktar hidrojen gazı mevcut. Biz bu gazın tamamını yakarak ısı enerjisine dönüştürdük. Ve hiç artan maddemiz kalmadı. Yani hidrojenimizin tamamı ısı enerjisine dönüştü. Buraya kadar herşey tamam. Enerjiyi yoğunlaştırmak ise ; ortaya çıkan tüm ısı enerjisini hidrojene dönüştürmeye çalışmak. Kısacası enerjiyi yoğunlaştırmak madde elde etmek olarak düşünülebilir. Peki bunun hiç örneği yokmu ?
Aslında var. Büyük patlama, namıdeğer The Big Bang. Evrendeki tüm madde ( yıldızlar , gezegenler astroidler , nebulalar vs.) enerjinin yoğunlaşması ile oluşmuştur. Yani aslında hepimiz bir zmanlaza enerjiydik :uyan:

Benim kastım, elektrik ya da ışığı yoğunlaştırıp, katı hale dönüştürmekti. Ampulden çıkan ışığı eline aldığını düşünsene, yemeğe başlıyorsun midenden ışık yayılıyor falan :D.

:ROFL::ROFL: Acaip bir şey olurdu haliyle. Elektrik elektron hareketleriyle oluşan bir enerji. Işıkta bir enerji çeşidi. Eğer bir gün elimizde bu enerjileri ışık hızının karesi kadar yoğuşturacak bir teknoloji olursa bu mümkün . Einstein baba böyle diyor.

Ha şöyle de bir şey var. Işık enerjisini yoğunlaştırdığımızda , maddeye çevirdiğimizde , artık ışık saçmayacaktır.;):)

Son kısmı bilmiyordum, neden ışık saçmıyor? Ve biz bu katı ışığı, enerji olarak kullanabilir miyiz? Şu an ki benzin gibi. Motorları çalıştırırsa ne kadar hızlanırız? Ya da çalıştırabilir mi?
Maddeler yoğuştukça enerjileri azalır ve daha kararlı hale gelirler. Genelde kararsız haldeki aşırı aktif maddeler doğal ışıma yapar. Bunu düşünerek ışık yaymayacağını öngerebiliriz.
Diğer sorular hakkında ise bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü enerjiyi yoğunlaştırmak şuanki teknolojinin çok ötesinde bir şey. Aynı zamanda bunun sonucunda neler elde edebileceğimizide tam olarak bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı