Engelli olduğumun farkındayım

Konuyu sonradan okumak için kaydettim. Münchausen by Proxy sendromu gibi bir olay var gibi.

Dee Dee Blanchard, zamanında kızı hasta olsun diye elinden geleni yapan bir anneymiş. Rose'a kendisinin özürlü olduğuna inandırmış ve tedavi bulan doktordan kaçmaktan eyalet bile değiştirmiş. Rose, annesinin verdiği ilaçları bıraktığında iyileşiyor.

Son düzenleme:
Konuyu sonradan okumak için kaydettim. Münchausen by proxy sendromu gibi bir olay var gibi.

Dee dee blanchard, zamanında kızı hasta olsun diye elinden geleni yapan bir anneymiş. Rose'a kendisinin özürlü olduğuna inandırmış ve tedavi bulan doktordan kaçmaktan eyalet bile değiştirmiş. Rose, annesinin verdiği ilaçları bıraktığında iyileşiyor.

İnanılmaz onunki bambaşkaymış /: ama swbdrom bilmiyorum bilemeyeceğim artık.

Hocam kendinizi böyle üzmeyin siz kendiniz olun. Milletin ne dediği önemli değil.

Sağ olun hocam 🫂🥰

Okullarda kendini troll sanan zeki öğrenciler matematiği yapamayana engelli diyor.

Öğretmenler diyor daha doğrusu özel sektöre para kazandırmak için mi böyle bir taktik uygulanıyor devlet tarafından bilemeyeceğim.

Sen engelli değilsin sadece genel toplumdan biraz daha farklısın. Zaten ona bakarsan herkes birbirinden farklı. Hatta bazıları çok şey bildiğini iddaa ederler ancak hiçbirşey bilmezler. Herkesin bir veya birçok yanı vardır ki onları geliştirmeleri gerekir. Önyargısız kendine bakan herkezde bu konular vardır ancak bizim insanlarımız kolay kolay kabul etmez. Allah böyle yarattı der işin içinden çıkmaya bakar. Sen canını sıkma herşey gönlünce olsun.

ama sendrom bilmiyorum bilemeyeceğim artık.
Ailelerin ilgi çekmek için çocuklarına yoktan sebeplerden hastalık türetmesi ve bu hastalık üzerinden prim kasması. Örneğin; hiçbir şeyi olmayan çocuğu gece uykusundan uyandırıp acile koşa koşa götürür, yarın da iş yerindekilere hava atar acıtasyon yapar yetmiyormuş gibi bir de ilgi dilenir.

Aynı şey teşhis veren doktorda da olabilir. Ne kadar hasta edersem o kadar çalışıyorum sanarlar düşüncesi de çok farklı bir düşünce değil.

Ben çocuğumla çok ilgilenmesi gereken bir ebeveynim gibi bir kimliğe sokar kendisini. Bu kimlik ile çevresinden ekstra ilgi çeker, acıtasyon yapar ve kendini eğlendirir.

Dee Dee vakasında annesi kızına köpek ilacı veriyormuş. Bu ilaçlar yüzünden belden aşağısı felç kalmış 18~ yaşına kadar. Sevgilisiyle kaçamak aşk yaşarken ilaçlarını almayı aksattığında farketmişler durumu. Evde zorla verilen ilaçları gizlice yutmadığında da eklemlerini hareket ettirebilmeye başlamış.

Annesi kızına çare bulan doktor olduğunda çingene gibi olay çıkartıp doktor değiştirmiş. Hiçbir doktorun bir önceki doktordan hasta bilgisi almasını kabul etmemiş. Doktorlar ilaç yazsa da onun yerine köpek ilacı vermeye devam etmiş. Bu yüzden evlerinde koca bir dolap ilaç bulunmakta.

En sonunda sevgilisi annesini öldürüp arabayla kızı kaçıyor. Yolda kaza yapıyorlar ve yakalanıyorlar. Olaylar anlaşılana kadar bütün kasaba bunlara nefret kusuyor, ama köpek ilacı vermesi ve hasta tutması öğrenildiğinde kız bir ceza almıyor. Sevgilisinin aldığı ceza da hafif oluyor.

Çocuğa %50 engelli raporu verilmesi saçma bir şey.

Ailelerin ilgi çekmek için çocuklarına yoktan sebeplerden hastalık türetmesi ve bu hastalık üzerinden prim kasması. Örneğin; hiçbir şeyi olmayan çocuğu gece uykusundan uyandırıp acile koşa koşa götürür, yarın da iş yerindekilere hava atar ajitasyon yapar yetmiyormuş gibi bir de ilgi dilenir.

Aynı şey teşhis veren doktorda da olabilir. Ne kadar hasta edersem o kadar çalışıyorum sanarlar düşüncesi de çok farklı bir düşünce değil.

Ben çocuğumla çok ilgilenmesi gereken bir ebeveynim gibi bir kimliğe sokar kendisini. Bu kimlik ile çevresinden ekstra ilgi çeker, ajitasyon yapar ve kendini eğlendirir.

Dee dee vakasında annesi kızına köpek ilacı veriyormuş. Bu ilaçlar yüzünden belden aşağısı felç kalmış 18~ yaşına kadar. Sevgilisiyle kaçamak aşk yaşarken ilaçlarını almayı aksattığında fark etmişler durumu. Evde zorla verilen ilaçları gizlice yutmadığında da eklemlerini hareket ettirebilmeye başlamış.

Annesi kızına çare bulan doktor olduğunda çingene gibi olay çıkartıp doktor değiştirmiş. Hiçbir doktorun bir önceki doktordan hasta bilgisi almasını kabul etmemiş. Doktorlar ilaç yazsa da onun yerine köpek ilacı vermeye devam etmiş. Bu yüzden evlerinde koca bir dolap ilaç bulunmakta.

En sonunda sevgilisi annesini öldürüp arabayla kızı kaçıyor. Yolda kaza yapıyorlar ve yakalanıyorlar. Olaylar anlaşılana kadar bütün kasaba bunlara nefret kusuyor, ama köpek ilacı vermesi ve hasta tutması öğrenildiğinde kız bir ceza almıyor. Sevgilisinin aldığı ceza da hafif oluyor.

Çocuğa %50 engelli raporu verilmesi saçma bir şey.

Bu psikolojik bir sorun ama anlattığın çok çok ama çok sıkıntılı bir vaka gibi gözüküyor ama şunu iyi biliyorum her doktor isterse dünyanın en iyi doktoru olsun sana bir kılıf bulup hap yazabilir iğne yazabilir veya seni deli hastanesine kapatabilir seni sorgulatabilir psikolojisi bozuk olan bir insanın psikolojisini nasıl bozabilirsin bunun hiçbir doktor yapamaz yapamadılar bana daha doğrusu ya ben zekiyim ya da ben kendimi öyle sanıyorum öyle biçimlendiriyorum her gün benliğimi kimliğimi kaybediyorum durduramıyorum kindar acımasız bir insana dönüşüyorum bir öldüğü zaman iyi olmuş diyorum yavaş yavaş kendimi kaybediyorum bana yapılan bunca saçmala böyle kale alıyorum.

Sen engelli değilsin sadece genel toplumdan biraz daha farklısın. Zaten ona bakarsan herkes birbirinden farklı. Hatta bazıları çok şey bildiğini iddia ederler ancak hiçbir şey bilmezler. Herkesin bir veya birçok yanı vardır ki onları geliştirmeleri gerekir. Önyargısız kendine bakan herkesde bu konular vardır ancak bizim insanlarımız kolay kolay kabul etmez. Allah böyle yarattı der işin içinden çıkmaya bakar. Sen canını sıkma her şey gönlünce olsun.

Gönlümce olmuyor maalesef teşekkür ederim.

Hocam bence siz zihinsel engelli değilsiniz. Donuk zeka dediğimiz 90-100 IQ arasında olan zeka türünden olabilir ama bu bir engel değil. Çoğu insan zaten bu aralıktadır. Bence sizin teşhisinizi koyan doktor yanlış bir teşhis koymuş bunu CİMER ve benzeri kurumlar aracılığıyla kaldırabilirsiniz belki. Her şey gönlünüzce olsun hocam.

Hocam bence siz zihinsel engelli değilsiniz. Donuk zeka dediğimiz 90-100 IQ arasında olan zeka türünden olabilir ama bu bir engel değil. Çoğu insan zaten bu aralıktadır. Bence sizin teşhisinizi koyan doktor yanlış bir teşhis koymuş bunu CİMER ve benzeri kurumlar aracılığıyla kaldırabilirsiniz belki. Her şey gönlünüzce olsun hocam.

Hocam bu lânet olası raporlar kalkmıyor.
Süresiz engelli raporu iptal edilemeyen, hayat boyunca geçerli olan bir engelli raporudur ve iptali yoktur.

Bilgi cimer de alınmıştır.

Ben olsam kaldırtmak yerine ayrıcalıklarını suistimal ederdim. Tabii, sizin tercihiniz.

Bu rapor olduğu sürece ehliyet alamam evlenemem ama asker gide biliyorum 🤣 tsk Türk silahlı kuvvetleri sağlıklı olduğuma karar vermiş komando olabilir silah verilebilir denilmiş şimdi atardım resim ama T.C. yazıyor bir de özel bilgi hali yazır da hocam.

Bence insanı insan yapan sıkıntıları ya. Hepimizin bir sıkıntısı var. Bazen insan cidden arkadaşlarıyla "otistik" gibi davranıp keyif alabiliyor. Normal olsak hayat sarmazdı. Farklı olmak güzeldir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı