Engelli olduğumun farkındayım

Şimdi şöyle bir şey var arkadaşlar. Ben yürümeyi konuşmayı çok geç öğrendim normal insan gibi iyi kötüyü ayırt edebiliyorum. Ayırt etme kapasitem çok yüksek, birçok işin altından kalkabiliyorum ama lakin ödev ders matematik soru çözme gibi kavramları kendi akranlarımdan çok çok altında öğreniyorum. Ve doktorda dedi ki bu çocuğun başka okulda okuması gerekiyor. Yani kendi gibi kapasitesi olan çocukların okulda okuması gerekiyor dedi ama o çocuklara bir bakıyorum, öğretemezsin. O çocukları Allah'ın zoruna gitmesin ama bildiğin öyle bir şey surat yapıları şekilsiz iskelet yapıları şekilsiz yürüyüşleri şekilsiz kötüyü iyi ayırt edemiyorlar garip. Hani çözemedim ben.

Raporum var evet çocukken alınmış bir raporum var ve süresiz almış şimdi iptal edemiyorum çok sıkıntı her şeyde sıkıntı yaratıyor ne yapacağımı şaşırdım.

Hocam raporu iptal ettirin. Öyle şey olmaz. Sapasağlam adamsınız.

Çünkü bildiğim kadarıyla evlenmeme engel olacak zihinsel engelliyim diye devlet önüme bir engel koyacak yani böyle saçmalıkları da varmış yani Arap saçına dönmüş bir durumun içindeyim.
Sağlık ocağına giderek başla, bilgi edin.
Senin sorununa beyin cerrahı bakar muhtemelen. Rapor aldıktan sonra artık dava mı açarsın bilmem ama bayağı uğraşırsın.

Sağlık ocağına giderek başla, bilgi edin.
Senin sorununa beyin cerrahı bakar muhtemelen. Rapor aldıktan sonra artık dava mı açarsın bilmem ama bayağı uğraşırsın.

Uğraşmak istemiyorum işte psikiyatrik bölümüne tekrardan gidip başvuru yapıp iptal ettirmek de söz konusu değil gibi duruyor ama bakacağız artık hocam teşekkür ederim zaten bunu bana veren doktor da herhalde ölmüştür diye düşünüyorum 🥴

Hocam raporu iptal ettirin. Öyle şey olmaz. Sapasağlam adamsınız.

Hocam devlet diyor ki iptal ettiremezsin öyle bir kanun var ama şimdi ben başvuru yapıp bu raporu %40'kırgın altına düşürebilirsem sistemden siliniyor mu bir onu öğrenebilseydim bana dedikleri sadece bu raporun silinemeyeceği.

Uğraşmak istemiyorum işte psikiyatrik bölümüne tekrardan gidip başvuru yapıp iptal ettirmek de söz konusu değil gibi duruyor ama bakacağız artık hocam teşekkür ederim zaten bunu bana veren doktor da herhalde ölmüştür diye düşünüyorum 🥴
O kısım size kalmış. İster gidin ister gitmeyin, benim yapabileceğim bir şey yok.

Garip bir durumun içindeyim annem babam öğretmenim sağ olsun garip garip okullara gönderip garip raporlar çıkarttı ve bunların acısını şu an çekiyorum.

Hocam ben sizin zihinsel engelli olduğunuzu düşünmüyorum çünkü harbiden öyle biri ile karşılaştım siz o gibi değilsiniz matematik çalışırsanız öğrenebilirsiniz kendinizi geliştirin hiçbir şey sizi kısıtlayamaz ayrıca doktor ve öğretmen bu raporu verirken sadece ders ve matematik bilgisine vb göre verdiyse bu daha da saçmalık.

Hocam ben sizin zihinsel engelli olduğunuzu düşünmüyorum çünkü harbiden öyle biri ile karşılaştım siz o gibi değilsiniz matematik çalışırsanız öğrenebilirsiniz kendinizi geliştirin hiçbir şey sizi kısıtlayamaz ayrıca doktor ve öğretmen bu raporu verirken sadece ders ve matematik bilgisine vb göre verdiyse bu daha da saçmalık.

Kanka öğrendiğimi unutuyorum o yüzde verildi hafızada tutamıyorum.

Sistem böyle hocam bilgi e-devlet'ten alınmıştır

Hafif derecede zihinsel yetersizliği olan çocuklar eğitilebilir, orta derecede zihinsel yetersizliği olan ço- cuklar öğretilebilir ve ağır derecede zihinsel yetersizliği olan çocuklar da yine ağır derecede zihinsel yetersizliği olan çocuklar olarak sınıflandırılır.

Son düzenleme:
1 İlk aklıma gelen düşünce :Zaten herkes engelli yoksa herkes herşeyi başarabilirdi. Kimimiz tembel kimimiz zararlı şeyleri bırakamıyor kimimiz Fizikte matematikte pek başarılı değiliz.
2 Annem depresyona bağlı olarak geç cevap vermeye başladı. Dışardan normal ama sorulara gelince bazen can sıkıcı olabiliyor.
3 Eskisi gibi hızlı birşekilde aklımdan matematik işlemleri yapamıyorum. Aptallaştım gibiyim ama çokta umrumda değil. Sonuçta hesap makinesi veya bilgisayarlar var. Mesela kasiyerler aklından para üstünü hesaplamalarına gerek yok.
4 İmla ve gramer benimde umrumda değil. Sonuçta beni anladıkları sürece sorun yok. Ama bazı yerlerde yine de dikkat etmeye çalışıyorum.Technopat'ta kural ve başka sitelerde ise kullanıcılar mızırdıyor.

Beyin görünmeyen biryerimiz,insanların farketmemesi normal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı