Engelli olduğumun farkındayım

Hocam yüzde kaç raporunuz.

Küçükken alınmış 50 üzeri alınmış ama ben o zaman konuşamıyordum bile sen düşün sağı solu bilmiyordum akranlarım çözerken ben çözemiyordum.

Bir de şu süresiz rapor işini nasıl iptal edebilirim veya sistemden nasıl silebilirim bir bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

Geçmiş olsun.%50 de sanki bir yanlışlık var gibi.

Ya hocam işte küçükken alınmış şimdi ben bunu nasıl iptal edeceğim nereye gideceğim ne yapacağım kafam Allah bullak bir de süresiz bu hadi bunu 50'nin altını indirdim 30'a 20'ye gene silinmiyormuş sistemde kalıyormuş da e bu gene engel çıkacak ki.

Ya hocam işte küçükken alınmış şimdi ben bunu nasıl iptal edeceğim nereye gideceğim ne yapacağım kafam Allah bullak bir de süresiz bu hadi bunu 50'nin altını indirdim 30'a 20'ye gene silinmiyormuş sistemde kalıyormuş da e bu gene engel çıkacak ki.

Dostum umarım bir yolunu bulursun ama bulamazsanda sıkma canını bir sürü olanağı var bu işin ÖTV'den muafsınız ya da faturalarınızda indirim alabiliyorsunuz. Toplu taşıma araçları ücretsiz vb. babamda zamanında böbreklerinden rapor aldı 38 yaşında emekli oldu tabii primi tamdı.

Şimdi ben zihinsel engelliyim ama engelli olduğumu farkındayım. Araba kullanabiliyorum a noktasından b noktasına gidebiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Hastaneye market gibi gibi şeyler ve birçok şeyler daha ama parayı biliyorum. Kafada işlem yapamıyorum, bölme çarpma vs. gibi yazmam var. Noktalama işaretlerine dikkat etmiyorum, bazen dikkat dağınıklığı var. Çok geç algılıyorum, bazı şeyleri ve ben nasıl zihinsel engelli oluyorum? Hadi biraz daha zorlayalım, spor yapıyorum. 70 kiloyum, iri yarı bir vücudum var. Normal insan tipim var, hani böyle engelli olduğun zaman yüzün suratın eğik oluyor ya. Ben de zerre yok birine dediğim de bana gülüyorlar. Sen nasıl zihinsel engellisin diye derdimi de anlatamıyorum, garip bir durumun içindeyim var mı böyle akrabanız arkadaşınız kardeşiniz benim gibi olan?

Küçüken 7-8 yaşalarımda bende böyleydim hocam engelli değilsiniz onca bunu kabullenin kendinize sorguluyosunuz bu zihnininzin gayet sağlıklı calıstıgını gösterir sana yapman gerekeni söylüyorum önce antrenmanla matematik alıyosun matematiğini geliştiriyosun ve insnaları dinlemiyosun insanları dinle onlara kulak ver sana gülen insanlara karsı senle ilgili gülseler de sende birlikte gül sende gülersen dalga gecilen o olayın cıvkı cıkar konu kapanır.

Şimdi şöyle bir şey var arkadaşlar. Ben yürümeyi konuşmayı çok geç öğrendim normal insan gibi iyi kötüyü ayırt edebiliyorum. Ayırt etme kapasitem çok yüksek, birçok işin altından kalkabiliyorum ama lakin ödev ders matematik soru çözme gibi kavramları kendi akranlarımdan çok çok altında öğreniyorum. Ve doktorda dedi ki bu çocuğun başka okulda okuması gerekiyor. Yani kendi gibi kapasitesi olan çocukların okulda okuması gerekiyor dedi ama o çocuklara bir bakıyorum, öğretemezsin. O çocukları Allah'ın zoruna gitmesin ama bildiğin öyle bir şey surat yapıları şekilsiz iskelet yapıları şekilsiz yürüyüşleri şekilsiz kötüyü iyi ayırt edemiyorlar garip. Hani çözemedim ben.

Raporum var evet çocukken alınmış bir raporum var ve süresiz almış şimdi iptal edemiyorum çok sıkıntı her şeyde sıkıntı yaratıyor ne yapacağımı şaşırdım.

Matematik temeliniz yok asıl o doktordan suphelenin o doktorda bişey vardır. hem herkes her dersi o öğretmenden öğrencek diye irşey yok herkesin zihni farklı bak mesela bana matematikte problem çözemiyorum ama kendimi yavaş yavaş geliştiriyorumm hayatında illa zorluklar cıkacak önemli olan o zorlu kosularda ayağa kalkıp mücadele etmen böyle kendine disleksi filan hiçbiri şeyi düzeltmez sadece kendine yazık edersin.

Son düzenleme:
Şimdi ben zihinsel engelliyim ama engelli olduğumu farkındayım. Araba kullanabiliyorum a noktasından b noktasına gidebiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Hastaneye market gibi gibi şeyler ve birçok şeyler daha ama parayı biliyorum. Kafada işlem yapamıyorum, bölme çarpma vs. gibi yazmam var. Noktalama işaretlerine dikkat etmiyorum, bazen dikkat dağınıklığı var. Çok geç algılıyorum, bazı şeyleri ve ben nasıl zihinsel engelli oluyorum? Hadi biraz daha zorlayalım, spor yapıyorum. 70 kiloyum, iri yarı bir vücudum var. Normal insan tipim var, hani böyle engelli olduğun zaman yüzün suratın eğik oluyor ya. Ben de zerre yok birine dediğim de bana gülüyorlar. Sen nasıl zihinsel engellisin diye derdimi de anlatamıyorum, garip bir durumun içindeyim var mı böyle akrabanız arkadaşınız kardeşiniz benim gibi olan?
Ortada dalga geçilecek bir şey yok asıl sizle dalga geçenler zihinsel engelli bence.
ayrıca aksine noktalama işaretlerine dikkat etmeniz sizi NPC gibi gösterir.

Emin değilim ama bu maruzuatın ile CİMER'e veya doğrudan sağlık bakanlığı'na resmi dilekçe yazmayı denesen? Resmi dilekçelere 30 gün içinde cevap veriyorlar.

Kanka diyor ki 30'a 20'ye düşürürsün diyor ama 30'a 20'ye düşürürsem ne olacak sonuçta o sistemde gözüküyor.

Küçüken 7-8 yaşalarımda bende böyleydim hocam engelli değilsiniz onca bunu kabullenin kendinize sorguluyosunuz bu zihnininzin gayet sağlıklı calıstıgını gösterir sana yapman gerekeni söylüyorum önce antrenmanla matematik alıyosun matematiğini geliştiriyosun ve insnaları dinlemiyosun insanları dinle onlara kulak ver sana gülen insanlara karsı senle ilgili gülseler de sende birlikte gül sende gülersen dalga gecilen o olayın cıvkı cıkar konu kapanır.

Matematik temeliniz yok asıl o doktordan suphelenin o doktorda bir şey vardır. Hem herkes her dersi o öğretmenden öğrencek diye irşey yok herkesin zihni farklı bak mesela bana matematikte problem çözemiyorum ama kendimi yavaş yavaş geliştiriyorumm hayatında illa zorluklar cıkacak önemli olan o zorlu kosularda ayağa kalkıp mücadele etmen böyle kendine disleksi filan hiçbiri şeyi düzeltmez sadece kendine yazık edersin.

Çok haklısınız hocam maalesef benim için hayata bu raporla gecek ama dediğinizi yapıyorum zaten çabalıyorum ama bir yandan da psikolojik olarak bitti tekrar teşekkür ederim cevap için.

Iıııı bunun aynısı lise 1 de görmüştüm.
Bizim sınıfta yarım dönem okuyan birisini daha sonra özel öğretime gönderdiler.
Çocuk normal gibiydi sadece bir tık daha saf sağı solu belli olmuyordu ama kendi düşünüp yemek yiyebilen istediğini yapan biriydi.
Gittiği özel eğitimdeki çocuklar koridorlarda böğüre böğüre bağırıp koşuyorlar, iri yarılar, iletişim kuramıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı