MUSA ÇELİK
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba arkadaşlar;
Biz ailemle birlikte bir araç almayı planlıyoruz. Ama biraz farklı bir durum denilebilir. Bu konu hakkında internette ki diğer forumlarda araştırma yaptım. Fakat iyi bir sonuç elde edemedim. Bu yüzden buraya konuyu açıyorum. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.
Detayları ve aklımdaki soruları aşağıda belirttim:
100.000-18.000=82.000 TL
(100.000 TL yi kolay olması için koydum hesaplama yontemini anlatırsanız iyi olur)
Biz ailemle birlikte bir araç almayı planlıyoruz. Ama biraz farklı bir durum denilebilir. Bu konu hakkında internette ki diğer forumlarda araştırma yaptım. Fakat iyi bir sonuç elde edemedim. Bu yüzden buraya konuyu açıyorum. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.
Detayları ve aklımdaki soruları aşağıda belirttim:
- Kardeşim görme engelli ve %96 engelli raporu var. (97 de olabilir tam hatırlayamıyorum raporlar yanımda değil) Engellilere 0 araç alımında vergi indirimi yapılıyormuş. Bu indirim miktarlarını bilmiyorum. Bazı forumlarda araç fiyatı üzerinden %18 KDV indirimi yapılıyor diyorlar. Kalan miktardan %37 MTV indirimi yapıldığı yazıyor.
- Eğer yanlışsa düzeltir misiniz ? Görme engelli olduğu için aracı kardeşim kullanamayacak. Bu yüzden özel tertibata gerek yok. Babam ve ben kullanacağız. Bu bana biraz tuhaf geliyor. Çünkü diyelim, araç 100.000 TL %18 i KDV 100.000 nin %18 i KDV. Yani 18.000 TL
100.000-18.000=82.000 TL
- 82.000 TL nin de %37 sini çıkarınca 51.660 TL kalıyor. Geriye neredeyse %48 ya da 49 luk bir indirim oluyor. Hemen hemen yarı yarıya.
(100.000 TL yi kolay olması için koydum hesaplama yontemini anlatırsanız iyi olur)
- Ben yanlış mı hesapladım yoksa hesap yöntemi böyle mi ? Eğer hatalıysa yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. Ya da farklı bir şekilde mi hesaplanıyor ?
- Bu indirim ile hangi tip araçları tercih edebiliriz ? Bizim için marka ve modellerle örneklemeler yaparsanız iyi olur.
- Örneğin: Transporter Amarok, XLT, Caddy ve Doblo gibi bu tip araçlarda da geçerli mi ? Ya da bunlardan hangisinde geçerlidir ?
- Bir de plakası ile ilgili sorularım var.
- Plakasında çevremizde gördüğümüz gibi engelli işareti varmı ? Eğer varsa bunun değiştirilmesi mümkün mü ? Plakası alırken özel plakalar yapılıyor. Mesela Antalya için 07 XXX 07. Bunun için ne gerekli ?
Son düzenleyen: Moderatör: