Enis Kirazoğlu: Paran yoksa oyun da yok!

Aşırı üzücü bir durum arkadaşlar, siz fark etmiyor olabilirsiniz ama Dost Kayaoğlu, Enis Kirazoğlu, Orhun Kayaalp gibi değerli insanlar bu duruma bizden çok daha fazla üzülüyor. Bazı firmaların Türkiye'den çekilmek istediklerini duymuştum bir ara hatta, yurt dışında 80 euro olan bir oyun 775 TL ye denk gelirken adamlar sabit kurdan alıp 620 TL'ye sattıkları oluyor, yani adamlar zararına satmalarına rağmen alan çıkmıyor. Bu gidişle TR'de konsol oyun sektörü 1-2 yıla kalmaz biter.
Dostum doğru dedin ayrıca ben de bir konudan bahsetmek istiyorum mesela 2014 veya 2016 oyunları bile 200 TL'den başlıyor! Bu ülke kısacası Arabistan'a dönecek. Hakkımıza hayırlısı diyorum ve keyif çayımı yudumluyorum :D
Unutmadan, 2018 oyunu :
1603809318459.png
 
Oyun yapımcıları ne yapabilir ki? Dolar kuru ortada, oyun oynamak artık bir lüks.
Biz de onlara karşı torrent indirelim haydi vakit birlik günüdür. Zaten onlardan birşey satın aldıkça kur artıyor. Herşeyin crackini indirin geçin :D csgo dışında para verdiğim birşey yok onu da 21 seviyeye kasın. Ne kadar crack o kadar kar
 
Her firma oyunları senin yanı başındaki Avrupa'ya 80-100 Euro'ya satarken sana 20-30 Euro'ya satamaz. Kutulu oyun diye bir olay var çünkü. Yoksa Türkiye'ye gelen tüm yabancılar bu kutuları yağmalar veya bizimkiler yabancılara kar koyup satardı.

Bölgesel fiyatlandırma ise durumu kurtarmaya yetseydi 1,3 milyar nüfuslu Hindistan örneği var. Devasa bir pazar ama olmuyor. Türkiye zaten bu haliyle kolayca elden çıkarılabilecek bir pazar, burası çökerken diğer Ortadoğu ülkelerinde oyun sektörü büyüyor çünkü. CDPR gibi bir avuç oyun şirketi dışında Türkiye'yi pazar olarak önemseyen firma da kalmadı pek artık.

Kısaca sizin bir oyun firmanız olsa ve Filipinler'de ekonomi çöküp satışlar azalsa ne kadar umrunuzda olacaksa bizim durumumuz da diğerleri için aynı. Önümüzdeki seçenekler ise kısıtlı.
 
Sistemim zaten anca 10 yıl önce çıkmış oyunlara yetiyor onları da alacak para yok
Tabii doğal olarak akla hemen onun adı gelir: U torrent :D xd.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı