Enjektörü bozuk araba nasıl kullanılır?

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Arabanın enjektörü bozuk. 1. viteste, şehir içinde sürekli ileri geri yapıyor. Şu an hallettiremiyorum. Nasıl kullanabilirim bu şekilde? Yarım debriyajla falan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
marka model nedir? ileri geri derken devir mi oynuyor sürekli? stop ediyor mu kendi kendine?
1.3 Linea.
Hiç stop etmedi şuana kadar. Ayağımı gaza basıp çekiyormuşum gibi oluyor. Ya da bir gaza bir frene basıyorum gibi oluyor.
Kesin olmamakla beraber sorun enjektörde diye düşünüyorlar. Değiştirmek istesem 4 enjektör zaten tutuyor 35-40 Bin. O da tam düzeltir mi bilmiyoruz.
Yarın debriyajla kullanmaya çalışıyorum ama pek istediğim gibi olmuyor açıkçası buraya da sormak istedim.
Uzun yol yaparken sorun yok. Gaza basarsam da sorun yok. Ama gaza az basarsam dediğim gibi oluyor. Tam püskürtmüyor yakıtı galiba.

1.3 Linea.
Hiç stop etmedi şuana kadar. Ayağımı gaza basıp çekiyormuşum gibi oluyor. Ya da bir gaza bir frene basıyorum gibi oluyor.
Kesin olmamakla beraber sorun enjektörde diye düşünüyorlar. Değiştirmek istesem 4 enjektör zaten tutuyor 35-40 Bin. O da tam düzeltir mi bilmiyoruz.
Yarın debriyajla kullanmaya çalışıyorum ama pek istediğim gibi olmuyor açıkçası buraya da sormak istedim.
Uzun yol yaparken sorun yok. Gaza basarsam da sorun yok. Ama gaza az basarsam dediğim gibi oluyor. Tam püskürtmüyor yakıtı galiba.
enjektör değil de pompa sorunu da olabilir gibi. hata kodunda tam olarak ne hatası veriyor bakılması lazım. benzer bi problem yaşamıştım sıkıntı pompanın bağlantı kablosunda çıkmıştı.

Bende de aynı sorun var buna kimler düzgün şekilde bakıyor?

Hocam normalde enjektörcüler bakıyor ama enjektörcüye gittim alete bağlayıp hata koduna baktı pompada sıkıntı var gibi değişmesi lazım ama kesin değil şeklinde konuştu. Daha sona tanıdığım bir ustaya götürdüm hata koduna baktı pompa iletişim hatası gözüküyor dedi, bir kabloyu söküp taktı sorun düzeldi. En iyisi tanıdık ve güvendiğin bir ustaya gidip sorunun ne olduğunu anlamak ve ona göre hareket etmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı