Enstrüman çalmak isteyene öneriler

Terreterra

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yıllar önceden gelen isteğimi geç olsa da gerçekleştirmek istiyorum. Ben yaylı, telli çalgılar daha doğrusu kamança keman saz çok fazla ilgimi çekiyor ve en az bir tanesini çalmayı öğrenmek (en çok kamanca, sırasıyla keman sonra saz) gerekirse aylar yıllar sürsün istiyorum. Ama isteğimi gerçekleştirip kendimi tatmin etmek istiyorum çünkü müzik dinlerken bile zevkten dört köşe olurken ya kendim çalarsam neler hissederim... Sorarım sizlere, nasıl bir yol izlemeliyim? Hayatımda hiç enstrüman çalmadım ama öğrenmeye de çok istekliyim. İçimde büyük bir istek ve tutku var. Bilgili arkadaşlardan ricam bana yardımcı olursa çok memnun olurum.

Maddi durumunuz kurtarıyorsa bir enstrüman kursuna gidebilirsiniz. Keman eğitimi veren pek çok kişi bulabilirsiniz. Kemençe içinse bilmiyorum, belki bulursunuz.
Özel kurslar pahalı gelirse bazı belediyelerin bu tarz enstürman öğretme hizmetleri oluyor, araştırabilirsiniz.

Maddi durumunuz kurtarıyorsa bir enstrüman kursuna gidebilirsiniz. Keman eğitimi veren pek çok kişi bulabilirsiniz. Kemençe içinse bilmiyorum, belki bulursunuz.
Özel kurslar pahalı gelirse bazı belediyelerin bu tarz enstürman öğretme hizmetleri oluyor, araştırabilirsiniz.
Maddi konuda bir problemim yok fakat bulunduğum yerde kurs eğitimleri yok denecek kadar az. Sence başka ne yapabilirim?

Keman çalmayı istemeniz yetmez; kemanın da sizi istiyor olması gerekir :)

Yani bunun anlamı, Keman özel bir enstrümandır ve kulak, ritm testi yapılarak eğitime kabul edilirsiniz. Kemençe de buna yakın.

Piyano ile başlayın tavsiyem. Hem kolay öğrenilir hem de hızlı gelişilebilir.

Keman çalmayı istemeniz yetmez; kemanın da sizi istiyor olması gerekir :)

Yani bunun anlamı, keman özel bir enstrümandır ve kulak, ritm testi yapılarak eğitime kabul edilirsiniz. Kemençe de buna yakın.

Piyano ile başlayın tavsiyem. Hem kolay öğrenilir hem de hızlı gelişilebilir.

Beni tatmin etsin yeterli yani hobi amaçlı. Yüksek bir hedefim yok kendim için çalmayı öğreneceğim. Kendi başıma sanal aracılığıyla öğrenemez miyim? Ayrıca benim daha çok kamançaya merakım ilgim var.

Beni tatmin etsin yeterli yani hobi amaçlı. Yüksek bir hedefim yok kendim için çalmayı öğreneceğim. Kendi başıma sanal aracılığıyla öğrenemez miyim? Ayrıca benim daha çok kamançaya merakım ilgim var.
Gitar, piyano gibienstrümanlarda kendi başınıza öğrenmeniz daha mümkünür çünkü ikisi de perdeli / tuşlu estrümanlardır. Notaları fiziken görebilir ve doğru basabilirsiniz. Fakat keman gibi perdesiz enstrümanlarda, notayı kulak kabiliyetiniz yoksa bulamazsınız. Bu sebeple size kulak testi yapılır. Eğer ses ve aralıkları ayırabilme yetkinliğiniz yoksa boşa uğraşırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı