Enstrüman çalmak yetenek ister mi?

Hocam keman dersini hiçbir müzik kulağı olmayana da veriyorlar, arkadaşımdan biliyorum. Tabi çok ileri düzey bir kursta dediğiniz gibi size temel eğitim vermek ile uğraşmayabilirler. Yanlış öğrenebilme konusuna katılıyorum, kendi hatalarını tespit etmek çok daha zordur.

@Buffy bir ortopedi engellisiyim, benim çalabileceğim enstrümanlar neler? Durumumu anlatayım. İki elimde dirseğe kadar var. Devamı yok hocam.

Hocam keman dersini hiçbir müzik kulağı olmayana da veriyorlar,

Arkadaşınıza ders veren kimdir? Alanı, bölümü yetkinliği, mezunuyeti nedir bilmiyorum.
Akademik alanlarda keman dersi dünyanın hiç bir yerinde müzik kulağı test edilmeden, uygunluğu ölçülmeden verilmez.
Dediğim gibi "Akademik alanlarda". Bunun bir sebebi var ki bu iş böyle.
@Buffy bir ortopedi engellisiyim, benim çalabileceğim enstrümanlar neler? Durumumu anlatayım. İki elimde dirseğe kadar var. Devamı yok hocam.
Durumuz özel, önce bir akademisyene sonra doktora danışmanız gerekli.
Kim olduğunu bilmediğiniz birilerinden alacağınız tavsiye sizi komaya sokabilir. Dikkatli olun.

Yetenekliysen olayı hızlıca kaparsın. Yeteneğin yoksa bayağı bir emek vermen gerekir. Yetenekli olup olmamanın yarattığı fark işi öğrenme süren. Asıl olay çalışmaktan geçiyor.

@Single_factor bu önerinizi ciddiye alacağım, en kısa zamanda param olduğunda detaylıca araştıracağım. Zira, hayalimdeki meslek bu olacakta hocam.

Yetenekliysen olayı hızlıca kaparsın. Yeteneğin yoksa bayağı bir emek vermen gerekir. Yetenekli olup olmamanın yarattığı fark işi öğrenme süren. Asıl olay çalışmaktan geçiyor.

Merak ettim. Bu yorumu bu kadar keskin yapabildiğinize göre bayağı bir tecrübe, deneyim ve ustalık sahibisiniz. Hangi enstrümanı çalıyor sunuz? Bir iki link paylaşır mısınız? Sizden öğreneceğimiz çok şey olabilir. Iskalamayalım.

Akademik kariyer yapmaktan bahsetmiyorum. İki saniye önce çaldığı notayı ayırt edemeyen ablama bir saat civarında bir sürede Hatırla Sevgili melodisi çaldırdım gayet nizami bir şekilde (gitar).

Kemanda da arkadaşım ablam gibi peş peşe iki notayı ayırt edemeyecek durumdaydı ancak tahmin edebileceğin üzere *başlangıç* düzeyde alıştırmalar, egzersizler ve parçalar ile ilerledi. Eğitimi veren kişi konservatuar mezunuydu.

Akademik kariyer yapmak? Kim bundan bahsetti?
Keman, gitar ile kıyaslanmaz. Üstteki mesajlarımda bahsettim. Kulak eğitimi olmadan ders verilmez. Ders verenin diplomasını, amacını sorgulayın.

@Buffy Bir ortopedi engellisiyim, benim çalabileceğim enstrümanlar neler? Durumumu anlatayım. İki elimde dirseğe kadar var. Devamı yok hocam.
Öncelikle hayatınızın kolaylıklarla dolu olmasını dilerim. Nadir bir enstrüman ancak parmak kullanmanıza gerek olmayan, dokunmadan çalabileceğiniz "theremin" (teremin) isimli enstrümanı öneririm.

Konu sahibi arkadaşa hitaben; yetenek kısmen ister ama çalışarak bu boşluğu kapatabilirsiniz. Dert edeceğiniz bir durum yok. Hevesle yaparsanız başarırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…