Enter the Gungeon incelemesi

körbiginar

Kilopat
Katılım
17 Eylül 2020
Mesajlar
9.694
Makaleler
14
Çözümler
62
Yer
Dreamland
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Evet. Bugün yaklaşık 25 saatimin bulunduğu ve çok sevdiğim bir oyun olan enter the Gungeon'ı inceleyeceğim. Eğer binding of Isaac'i biliyorsanız çok büyük ihtimalle bu oyun hakkında bir fikriniz vardır ya da en azından oluşacaktır. Bu oyun bir roguelike. Yani isaac e çok benzer bir oyun. Öncelikle, ben bu oyunu fakedead lakaplı bfchickengamers adlı kanaldan öğrendim. Oraya da göz atabilirsiniz sevdiğim bir abimdir.
Neyse, oyun bir roguelike ve oyunda 3 temel mekaniğimiz var: Ateş etmek, koşmak ve takla atmak. Oyun çoğunlukla bu 3 mekanik üzerinden ilerliyor. Oyunun hikayesinin özeti şu (spoiler yok. Zaten oyunu hikayesi için oynamayacaksınız.) 4 tane (3 tane gizli karakterimiz de var.) karakterimiz var. Bu 4 karakter geçmişlerindeki yaptıkları bazı hataları düzeltmek için geçmişe dönmek istiyorlar. Ve geçmişe dönmeleri için efsanevi gungeona girip 4 mermi parçasını birleştirip o mermiyle kendilerini vurmalılar. Ki geleceğe dönebilsinler.
Bu karakterler: Hunter, marine, concvict ve pilot. Bu 4 ana karakterimizin birbirinden farklı özellikleri var. Kiminin özel silahları var, kiminin özel pasifleri var, kiminin de kendine özel silahları var. Ve eğer karakterle geçmişe gidebilirseniz ve geçmişinizi öldürebilirseniz. O karakterin özel pasifini diğer karakterlerlede almaya başlayabileceksiniz. Ana karakterler bu kadardı.
Şimdi de gizli karakterler. Maalesef. Ben şu ana kadar 3 karakterden sadece 2'sini görebildim. Onlar da robot ve bullet idi. Maalesef nasıl alınacaklarını bilmiyorum. Sadece özelliklerini biliyorum. Bulletda bir kılıcımız var. O kılışla eğer canımız Full ise kılıcımızdan ileriye doğru büyülü bir kılıç fırlatıyoruz. Ama eğer canımız Full değilse kılıcımızdan kılıç fırlatamıyoruz. Sadece normal kılıç. Ve bu kılıcın bir özelliği daha var. Mermileri kesebiliyor! Ve bu oyundaki en iyi şeylerden birisi. Çünkü inanın bana bu oyundaki en büyük sorununuz mermiler. Şimdi de robota gelelim. Robotun ilk silahı sandık kırarak güçlenen bir silah. Sandıklara sonra tekrar geleceğim. Bu sandıkları kırdıkça başlangıç silahının hasarı artıyor. Evet. gizli Karakterler bu kadardı.
Şimdi de en önemli yer. Oynanış. Oynanış dediğim gibi 3 mekanik üzerine şekilleniyor. Takla, koşma ve ateş etme. Önce koşma. Bildiğiniz W tuşu ile gerçekleştirilen eylem. Sonra, takla. Takla sizin kurtarıcınız. Takla atarken havada kaldığınız sürece adeta ölümsüzsünüz. Ama tabii ineceğiniz yeri iyi ayarlamalısınız. Yoksa bir boşluğa ya da bir merminin üstüne düşebilirsiniz Ve eğer hasar alırsanız. 6 kutu canınızdan 1'i gider. Ve son ve en önemlisi. Ateş etme. Eğer bu oyunda herhangi bir şekilde yaratıklara zarar veremezseniz. Oynayamazsınız. İşte bu yüzden başlangıç silahlarının mermisi sonsuz. Evet, temel mekanikler bittiğine göre.
Yardımcı mekaniklere geçebiliriz. Yardımcı mekanikler. Bunlar: Bomba, sandık açma, anahtarlar, canlar ve paralar ve son olarak da eşyalar. Bomba aslında temel mekanik sayılabilir ama bir eşya klasmanına girdiği için onu yardımcı mekaniklere attım. Bomba, eğer refleksleriniz yerindeyse sizin için adeta yedek bir can gibidir. Bu bombalar patladığında etrafındaki bütün mermileri yok eder ve düşmanları az da olsa geriye savurur. Bomba çok işlevseldir. Bazı gizli odaların kapısını açmak için bomba gerekir. Eğer. Ben, ultramükemmelproharikagamer'ım benim bombaya falan ihtiyacım yok derseniz. Serbestsiniz. Ve ikinci yardımcı mekanik. Sandıklar. Sandıklar, oyunda bulunan anahtarlarla açılabilen item, silah veya can, para, anahtar gibi temel şeylerin içinden düşme ihtimali olan birnevi lootbox lardır. Bu sandıkları açmak için anahtar gerekir ama pilotun pasif eşyası sayesinde yüzde 50 açma olasılığınız vardır. Ve paralar. Paralar oyundaki marketçi dayıdan alınabilen eşyaları almak için kullanılan birimdir. Bunlar mermi koçanı biçiminde gösterilir. 2 rengi vardır bunlar bronzumsu ve çeliğimsi olanlardır. Ama en çok karşılaşacağınız rengi bronzumsu olanıdır. Renklere göre 1 veya 5 altın gelir bronzumsu 1 çeliğimsi 5 altın verir. Bu paralarla marketçi dayı da bulunan her şeyi alabilirsiniz. Tabii paranız yeterse. Eşyalar da çoğunlukla oyunu kolaylaştırmak için kullanılan materyallerdir. Bir sürü farklı çeşidi vardır. Curse'lü olan itemler var, sana ilginç artılar verenler var. Yani çeşit çeşit itemler var. Ve bu da oyuna çeşitlilik katıyor. Ve eğer bu eşyalar birleşirse. "Sinerji" adlı muhteşem bir şey oluşur. Sinerji olmuş silahlar oldukça güçlü şeylerdir. Birleşmiş silahlar veya birleşmiş itemler. Havalı ve güçlü. Ve evet, itemlerde bittiğine göre. Yardımcı mekaniklerde bitti.
Şimdi size oyundaki bazı şeyleri anlatacağım. Mesela oyunu gerçekten bitirmek için yapmanız gereken şey. Bütün mermi parçalarını bulup en son kattaki demirciye vermek. Ve ardından o parçaları demirciye vermek. Demirciye verdiğinizde o parçaları. Artık sonsuza kadar o mermiyi demirciden alıp kullanabilirsiniz. Evet, ve o parçaların nereden bulunduğunu bilmiyorum. Onu internetten araştırabilirsiniz. Ve oyunda bazı gerekli, gereksiz gizli katlar var. Bu gizli katlara gitmek için bir sürü yol var. Kimi sadece 2 anahtar ister, kimi tren vagonu bulmacasını çözmenizi ister. Güzel şeylerdir bunlar. Ve evet. Oyun hakkında bilmeniz gereken çoğu şeyi öğrendiniz. E ne bekliyonuz hadi alın şu oyunu da oynayın artık :)
 
Son düzenleme:
Okumak bana çok zor geldi ama şunu söyleyeceğim:
Uğraşmanız çok hoş teşekkür ederim ama 1-2 görsel ile süslerseniz hem okumak kolaylaşır hem de daha hoş ve detaylı olur.
 
Oynaması gerçekten zevkli ama bir yerden sonra sinir krizi geçirten bir oyun. Bilmiyorum yani ben mi beceremiyorum oyunu yoksa gerçekten fazla mı zor karar veremedim.

Ortalama bir Dark Souls oyunundan bir tık daha zor sadece :)

Okumak bana çok zor geldi ama şunu söyleyeceğim:
Uğraşmanız çok hoş teşekkür ederim ama 1-2 görsel ile süslerseniz hem okumak kolaylaşır hem de daha hoş ve detaylı olur.

Haklısınız. Ama şu an PC imde gungeon bulunmadığı için ne görselim var ne birşeyim. İnternetten bulmakla da uğraşamadım.
 

Geri
Yukarı