Epic Games Store 5 yıldır kâr edemiyor

Çıkış politikasını unutmamak lazım. Tamam iyisin hoşsun ama serverında tuttuğun oyun başına oyunun 3 de 1'ni de alamazsın sevgili Steam. Adamlar insan gibi konuşmak istediler. Arkası gelir diye Steam direk reddetti ve Epic kuruldu. Motoru ve Battle Royal oyunu olduğu sürece hiçbir şey olmaz. Spotify 10 yıl zarar etti de bu sektörü bıraktı mı? Geçenlerde kar etmişti. Bu iş uzun soluklu bir başkaldırış. Eminim çok uzun bir süre para kazanmayı da beklemiyordur. Ünlensin biraz daha atıyorum kendi motorunu kullanandan daha az komisyonla oyun sattırmaya falan da başlar. Üretici için iyi şeyler olabilir. Steam gitti diye fırsat bu fırsat hemen dolar dönüşümü vs yapmayacaktır zaten.

Fortnite ile o zararın çok daha fazlasını kazandılar ve hala kazanmaya devam ediyorlar. Fakat uygulamalarını ve mağaza sistemini gözden geçirirlerse güzel olur..

Epic Games Store hala hesap profilleri getirmedi. Şuan sadece başarımları görebileceğimiz sayfa var.

Ben bunun beklenmedik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Epic Games böyle bir strateji izledi ve bu strateji sayesinde milyonlarca üye topladı. Birkaç senede ettikleri birkaç yüz milyon dolar zarar belli ki onlar için önemli değil. Çünkü cidden böyle global piyasalarda bu miktarlar o kadar da büyük değil. Topladıkları milyonlarca üye ile bir senede ettikleri tüm zararı çıkarabilirler. Epic Games şu anda böyle bir potansiyel taşıyor.

Ortada dönen “zarar” rakamlarını “zarar” olarak nitelendirmek yanlış. Stratejik bir yatırım harcaması diyebiliriz.

Bana diyorsun iki seferdir “Epic Games mahalledeki esnaf değil” diye ama sen çok küçük düşünüyorsun. Çapını büyüt biraz. O zaman anlarsın bu miktarların zarar olmadığını. Yatırım ileriyi düşünerek yapılır ve birkaç sene sonrasına çok güzel yatırım yaptılar.

Uzun vadede dönüş yapan yatırım iyi yatırım değildir. Kısa vadede dönüş yapan yatırım iyidir, para daha hızlı kullanılsın diye. Bence sen çapını biraz büyüt ve bir de hesap makinesi al. Yılda 300 milyon dolarada çok büyük değil demezsin. 🤣 Aşağı yukarı 5 yılda Epic Games ortalama 250 milyon dolardan 1 milyar dolardan fazla zarar etmiş demektir bu (250 milyonluk farkıda senin güzel hatrın için düştüm). Bu şirketin değeri 7-8 milyar dolar civarında.

5 yıl boyunca en büyük politikası bedava oyun vermek olduğunu düşünürsek kalıcı kullanıcı çekemeyip üstüne kâr edememesi normal. Beleş oyun vermeye harcayacağı paranın yarısını uygulamayı geliştirmeye harcasalar ve sonra bu tarz kampanya uygulasalar kâr etme ihtimalleri daha fazla olurdu. Öte yandan Steam'in çok uzun süredir piyasada olması ve sırf CS'nin pazar tarafıyla bile kalıcı oyuncu sayısına sahip olması Epic'in kâr edememesinde büyük etken. Ortada dev bir rakip varken elinde çok fazla şey olsa bile pazar değerin zar zor yükselirdi. Bunlar ellerinde üst düzey bir şey olmadan girdi pazara. Eh yani, 2010'larda PC oyunculuğu öldü, biz konsoldan devam aga diyen adamın 2018'de bir anda yükselen PC oyunculuğuna göz dikip bu işe girişmesinden neden böyle olduğu belli oluyor zaten. Ve hayır, siz değersiz para biriminizle Steam dolara geçiyor diye Epic Games'e dönüp bu sefer orada 60 dolarlık oyunu 10 dolara alınca Epic kâr etmeyecek. Epic için değerli olan siz değilsiniz, Amerika veya Çin'deki oyuncu topluluğu.

kaynaklar:

Fortnite ve Rocket League onlara çok daha fazla kazandırmıştır Store olarak kar etmese bile.

Epic Games bence verdiği ücretsiz oyunlar yüzünden değil, arayüzünden kaynaklı çekemiyor kullanıcıları 😄

Seçenekleri çok kısıtlı hocam adam gibi bir topluluk kısmı bile yok Steam'de ne güzel Shift+Tab

Epic Games bence verdiği ücretsiz oyunlar yüzünden değil, arayüzünden kaynaklı çekemiyor kullanıcıları 😄

Katılıyorum, Steam gibi bir rakibi olmasa en iyi arayüz Epic Games Store da ama kullanıcılar Steam'i sosyal medya gibi kullanabiliyorlar. Daha etkileşimli.

Buna inanan var mı cidden? Kâr edemeyen herhangi bir şirket anında batar ve borsadan, piyasadan çekilir. 5 yıldır zararda olan bir firma nasıl oluyorda ayakta kalabiliyor? Epic Games ve alt şirketleri Steam'in 10 katı fazla kazanıyor içiniz rahat olsun.

Zaten bundan bahsedilmiyor söylendiği gibi. Epic Games para kazanmıyor değil. Zaten buna benzer bir açıklama konsol üreticileri tarafından da yapılmıştı. Konsollardan zarar ettiklerini, fakat oyun ve servis satışlarından kazanılan paralarla telafi ettiklerini açıklamışlardı. Aynı durum geçerli gibi görünüyor.

Launcher'ı çöp, mağazası çöp. Normal değil mi? Beleş oyun vereceğine Launcher'ı düzeltse belki Steam ile yarışa girebilir ama bu haliyle rakibi bile olamaz.

Benim Epic'le ilgili en büyük problemim oyunların bir diskten başka diske taşınmasının bile zulüm olması. Steam bu konuda çok iyi, "gerizekalıya" versen iki dakkada bulur yapar her istediğini. Claud save desen ayrı bir olay... Topluluk pazarı ve stüdyo işini de ekleyelim. Profilimi düzenlemişim, oynadığım oyunları insanlara göstermişim hiç umrumda değil. Önce şu 30 saatte açılma olayına çözüm getirsinler. Alacağım oyunlara bakıyorum, nerde ucuzsa ordan alıyorum. Arada 10-20 TL fark varsa Steam'den almak bu sebeplerden dolayı daha mantıklı geliyor. Bu şekilde burdan kâr elde etmeleri çok zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı