Epic Games Store Eleştirisi

Steam artık oturdu arkadaşlar. Steam'e yüzlerce lira yatırmış insanlar, bu saatten sonra kütüphanelerini sıfırlamak uğruna Epic Store'a geçiş yapar mı? Gerçekten büyük devrim yapmaları lazım ki insanlar geçiş yapsın.

Bugün kaçınız Google'ı bırakıp Yaani kullanıyor? Veya WhatsApp'i bırakıp Bip'e geçti?

Gaben zeki adam. Valve kolay kolay batmaz. Diğerleri piyasadan silinir.

İşte bu fanboyluğun kaçıncı seviyesi diye düşünüyor insan. GabeN para mı veriyor size, benim mi haberim yok yav?

Steam sadece her yönüyle iyi değil basit kullanım arayüzü ve özellike en büyük artısı çok büyük bir pazarı var koleksiyon kartından oyun içi silah,skin vb. steam durdurulamaz bir bombadır fanboylukla alakası yok, sadece steam farm yaparak ekmek yiyen insanlar var sen düşün bu büyük pastadan herkez birer parça alıyor epic store ya da bir başka platform oyunlarının hepsini bedava yapsa bile genede steamdaki hiçbir kullanıcı o saflara geçmez çünkü steam aynı telefonların hayatımıza girip organımız haline gelmesi gibi ayrıca uyuşturucu gibidir bir kez steam kullanıp bir oyun satın alan birisi tekrar torrente çok zor döner .

Birde bu tarafı var. Torrenti hala aktif kullanıyorum. Ama steam yüzünden 5 6 senedir 1 tane oyun indirmedim torrentten. Eski zamanda korsan bitirdiğim call of duty serilerini satın alıp steam üzerinden oynamak paha biçilemez

Misal forza horizon 4 ü istiyorum çok. Ama o oyunun lanet olası kütüphanemde olması lazım o sebepten almıyorum

Katılıyorum. Sen farklı bir platform değilsin ki sana özel oyun çıksın. Metroyu sat yüzde 50 -60-70 (sallıyorum normalde ne kadara satıldı bilmiyorum) kullanıcılar sana kendi isteği ile gelsin zorunluktan değil.

Epic Games'in olması güzel bence. Getirdiği oyunlar güzel. Steam paraya kıyıp bir şey yapmıyorsa bu Steam'in suçu. Epic Games sayesinde Last Of Us, Heavy Rain ve Detroit Become Human gibi oyunlar oynayabileceğiz. Çıkış tarihi Steam'de 2020 gözüken The Sinking City oyununu Epic Games'in sayesinde oynayıp bitirdim.

Son düzenleme:
Sony ile sözleşmesi bittiği için multiplatforma geçtiler. Epic Games burada hiçbir şey yapmadı, sadece hazıra kondu.

Sonuç olarak Steam üzerinden bu oyunları oynayamıyoruz. Epic Games olmasa Steam üzerinden bu oyunları alabilir miydin?
1 yıllık anlaşma imzalayıp işi tekelliğe vurunca nasıl Steam'den oynayacağız, bana söyler misiniz?
Ayrıca Quantic Dream'e yatırım yapıp oyunun multiplatform olmasını sağlayan, Çinli şirket NetEase'dir.
Ayrıca sorunuza cevap vereyim: Evet, Epic Games Store tekellik yapmasaydı, o oyun Steam'e gelecekti.

Bu oyunları istediğimiz yerden (Steam, Epic, mağaza, başka satış siteleri vs) alaMAma sebebimiz Epic zaten. Epic Games, oyun firmalarına peşin para teklif edip "1 yıllık kazancınızı gerekirse direk verelim, başka platformlarda satışa çıkmayın, sadece bize özel olun" diyor. Arkasında Çin var, Tencent var, kısacası bitmeyecek bir para var. Fortnite'çılar zaten para basıyorlar Epic'e. Amaçları kaliteli rekabet yaratmak değil, rekabeti başlamadan bitirmek. Yoksa Steam dışında platformlar olması normal şartlar altında hepimiz için iyi olurdu.

Olaya gerçekçi bakmıyor, bakamıyorsunuz. Epic Games Store'un Steam'i rakip aldığından beri sizin değişiniz ile "pis" benim değişim ile "profesyonel" hamleler yapması gerekti. Şu an bunu yeterince yapıyor gibi duruyor. Hizmet konusunda bir şey diyemem daha gelişen bir platform kendisi tabii ki de eksikleri olacaktır ve bunları gidermek için belli başlı adımlar atacaktır. Sonuçta yeni olan ama Steam'e rakip olan bir platform.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…