Epic Games Store mobil uygulaması 2024'ün sonunda iOS ve Android'e geliyor

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.757
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Epic Games Store'un mobil uygulaması 2024'ün sonlarında iOS ve Android için çıkacak. Samsung cihazlarda bulunan Samsung Store'da, Fortnite indirmek için zaten bir Epic Games uygulaması vardı fakat sadece Fortnite ve Rocket League indiriliyordu. Bu, 2024'ün sonunda çıkacak uygulama App Store ve Play Store'da yer alacak ve bilgisayardaki Epic Games Store uygulamasında yaptığınız şeyleri mobilden de yapmanızı sağlayacak. Yani artık Google'a girmek zorunda kalmayacaksınız.
Bu kadar geç kalınmasının sebebi tam olarak ne bilmiyorum. Ya mühendisler gerçekten 6 yıl boyunca bir mobil uygulama yapamayacak kadar beceriksiz ya Epic Games, beleş oyun vermenin işe yarayacağı ümidine çok bağlandığından dolayı basit işleri bile yapmayı unuttu ya da Play Store'a uygulama yüklemenin paralı olması onları geri çekti.

Basit bir mobil uygulamayı yapmaları bile 6 yıl sürdü. Türkiye'de bulunan oyuncu topluluğu beleş oyun veriyor diye çok seviyor bu platformu ama yabancı tarafta (ki asıl önemli olan da onlar zaten, Türkiye'deki oyuncular dünya onların etrafında dönüyormuş gibi düşündüğü için bunu söylemem gerekiyordu) çok da sevilen ve kullanılan bir platform değil. Ki zaten 6 yılı devirmesine rağmen hâla kâr edemedi (Epic Games ile Epic Games Store aynı şey değil, Fortnite varken nasıl zarar ediyorlar diye mesaj atmayın).

kaynak:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Epic Games'ten çok bir şey beklememek gerek. En basitinden, mobil uygulamasını bile yıllar sonra yapıyorlar. Bedava oyunla toparlarız diye düşündüler ancak işe yarayabilecek taktik değil. GTA V verdiklerinde bile Steam'i yerinden oynatamadılar.
 
Epic Games'in beleş oyun dağıtmaktan başka bir vasfı yok. Ha birde güzel oyunları satın alıp ücretsiz yaparak rezil hale getiriyor. Rus dijital oyun mağazası VK Play'de bile Epic Games'ten çok daha fazla özellik var. Temel topluluk tartışma forumları dahi var. Epic'te daha arkadaşına mesaj bile atamıyorsun.
 
Biraz geç kaldılar gibi ama hayırlısı bakalım.
 
Sonunda bir mobil uygulama yapıyorlar. Ben sadece oyunumu oynayıp geçtiğim için Epic Games Launcher'ı falan çok sorun değil benim için. Oyun kütüphanesinin kısıtlılığı çok sıkıntı. Bir oyun almak istiyorum Epic Games kuru TL ve genelde ucuz olduğu için bakıyorum ama baktığım oyunların %70'e yakınını (belki daha fazlasını) bulamıyorum.
 
Sosyal bir sistem kuramadılar yıllardır.

Steam'de asırlardır var olan çok basit şeyler bile yok daha. Yıllar geçse dahi adamakıllı bir topluluk sistemi kurabileceklerini sanmıyorum.
 
Steam guard olmasa onu da kurmam, pc oyun platformu için gereksiz uğraş.

Steam guard olmasa onu da kurmam, pc oyun platformu için gereksiz uğraş.
Technopat'ın saçmalığı yüzünden mesajımı ne düzenleyebildim ne de silebildim. Böyle paylaşıyorum.

"PC oyun platformu için basit dediğiniz mobil uygulama gibi şeylerin ilk başta gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bunu Steam dahil diğer oyun platformlarının da ya mobil uygulamayı seneler sonra çıkarmasından ya da hiç çıkarmamasından anlayabilirsiniz. Burada yine bazıları Steam'i yere göğe sığdıramamış, sanırım Steam'in Android mobil uygulamasını senelerdir güncelleyememe gibi becerisizliklerini bilmiyorlar. Neyse siz Steam Chat denen garabeti indirin, oradan arkadaşlarınızla doyasıya yazışabilirsiniz."
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı