Epifiz plaklarım kapanmış mı?

telporat

Femtopat
Geçen doktora gittiğimde doktora aynı zamanda epifiz plaklarımın kapanıp kapanmadığını da sormak istedim o da bir röntgen verdi. Gittik çektirdik röntgeni ama adam pelvisten çekmiş. Genelde bileğe vb. bakılıyor ama sanırım oradan da anlaşılabiliyor. 19 yaşında olmama rağmen adam hala açık ve seneye kapanır dedi. Epifiz plağından anlayan ya da tıp okuyan arkadaşlar varsa bir yorum yapabilir mi? Geç ergenliğe girdiğim için belki daha farklı yorumlanabilir diye düşünüyorum. Baba tarafı hep geç ergenliğe girmiş 20+ yaşlara kadar uzamışlar. Siz de bir bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-08-21 at 11.41.14 copy.png
    Screenshot 2024-08-21 at 11.41.14 copy.png
    796,2 KB · Görüntüleme: 91
Geçen doktora gittiğimde doktora aynı zamanda epifiz plaklarımın kapanıp kapanmadığını da sormak istedim o da bir röntgen verdi. Gittik çektirdik röntgeni ama adam pelvisten çekmiş. Genelde bileğe vb. bakılıyor ama sanırım oradan da anlaşılabiliyor. 19 yaşında olmama rağmen adam hala açık ve seneye kapanır dedi. Epifiz plağından anlayan ya da tıp okuyan arkadaşlar varsa bir yorum yapabilir mi? Geç ergenliğe girdiğim için belki daha farklı yorumlanabilir diye düşünüyorum. Baba tarafı hep geç ergenliğe girmiş 20+ yaşlara kadar uzamışlar. Siz de bir bakabilir misiniz?
Evet risser evre 4 olmuşsunuz. Doktor hatalı analiz etmiş. Artık femur ve omurga büyümeniz bitmiş gibi görünüyor.

Attığım mesajdan sonra 1, 5-2cm daha kadar uzadım, sanırım haklısınız. Yaş 20'ye yaklaştı, daha uzar mıyım ne dersiniz? 174, 5vb. Oldum şu an. 1-2cm daha olsa yeterli olacaktır.

1.5-2 cm gün içinde kısalıp uzarsınız zaten vertebra arasındaki boşluklardan kaynaklı. Yani 1-2 cm uzamak diye bir şey yok ayrıca el bilek yaşınız 10 olsa dahi risser evre olarak 3'ü geçmiş iseniz uzama şansınız yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı