Böyle konularda fazla iyi değilim ama sanmam.Merhaba, 4 yıldır epilepsi hastasıyım tedavi sürecim iyi ilerliyor bu süreci sporla devam ettirdim fakat daha çok gelişim için creatine, BCAA, whey protein gibi takviyeler almak istiyor. Bunların bana bir yan etkisi olur mu acaba?
Merhaba, 4 yıldır epilepsi hastasıyım tedavi sürecim iyi ilerliyor bu süreci sporla devam ettirdim fakat daha çok gelişim için creatine, BCAA, whey protein gibi takviyeler almak istiyor. Bunların bana bir yan etkisi olur mu acaba?
Merhaba, 4 yıldır epilepsi hastasıyım tedavi sürecim iyi ilerliyor bu süreci sporla devam ettirdim fakat daha çok gelişim için creatine, BCAA, whey protein gibi takviyeler almak istiyor. Bunların bana bir yan etkisi olur mu acaba?
Protein tozu ile böbrek ne alakaEpilepsinize bir etkisi olmaz ama dikkat etmeniz gereken başka şeyler var. Kreatin ve protein tozunu içerken dozunda için. Özellikle kreatini. Ayrıca protein tozunun sindirilmesi içinde bol bol su içmeniz lazım. Bu dediğim çok önemli, su içmezseniz böbreğinizle ilgili ciddi rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz.
Çok alakalı. Yüksek protein içeren toz bir gıda alıyorsunuz sonuçta. Bunun bir şekilde sindirilmesi lazım. Bunun için de sıvı alımı şart. Eğer yeterli miktarda su içilmezse sıkıntı yaşatıyor.Protein tozu ile böbrek ne alaka![]()
Aspartam, sukraloz, BCAA, kafein, kreatin ve yüksek dozda vitaminler epilepsi nöbetlerini tetikleyebiliyor diye biliyorum.
İzole whey kullanabilirsin ama doktora sormak lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.