Epilepsi hastası biri protein tozu kullanabilir mi?

897257

Femtopat
Merhaba, 4 yıldır epilepsi hastasıyım tedavi sürecim iyi ilerliyor bu süreci sporla devam ettirdim fakat daha çok gelişim için creatine, BCAA, whey protein gibi takviyeler almak istiyor. Bunların bana bir yan etkisi olur mu acaba?

Merhaba, 4 yıldır epilepsi hastasıyım tedavi sürecim iyi ilerliyor bu süreci sporla devam ettirdim fakat daha çok gelişim için creatine, BCAA, whey protein gibi takviyeler almak istiyor. Bunların bana bir yan etkisi olur mu acaba?
Böyle konularda fazla iyi değilim ama sanmam.

Aspartam, sukraloz, BCAA, kafein, kreatin ve yüksek dozda vitaminler epilepsi nöbetlerini tetikleyebiliyor diye biliyorum.

İzole whey kullanabilirsin ama doktora sormak lazım.

Almanda bir sakınca yok. Kreatin alımının sana faydası olur epilepsi açısından.

Epilepsinize bir etkisi olmaz ama dikkat etmeniz gereken başka şeyler var. Kreatin ve protein tozunu içerken dozunda için. Özellikle kreatini. Ayrıca protein tozunun sindirilmesi içinde bol bol su içmeniz lazım. Bu dediğim çok önemli, su içmezseniz böbreğinizle ilgili ciddi rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz.

Epilepsinize bir etkisi olmaz ama dikkat etmeniz gereken başka şeyler var. Kreatin ve protein tozunu içerken dozunda için. Özellikle kreatini. Ayrıca protein tozunun sindirilmesi içinde bol bol su içmeniz lazım. Bu dediğim çok önemli, su içmezseniz böbreğinizle ilgili ciddi rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz.
Protein tozu ile böbrek ne alaka :D

Protein tozu ile böbrek ne alaka :D
Çok alakalı. Yüksek protein içeren toz bir gıda alıyorsunuz sonuçta. Bunun bir şekilde sindirilmesi lazım. Bunun için de sıvı alımı şart. Eğer yeterli miktarda su içilmezse sıkıntı yaşatıyor.

Bu makaleleri de okuyabilirsiniz. Bana bizzat doktorum demişti bunları. Ama makale olarakta internette araştırsaydınız bulurdunuz.

Hocam böyle ciddi bir konuyu buradan karar vermemenizi doktora sormanızı tavsiye ederim.

Aspartam, sukraloz, BCAA, kafein, kreatin ve yüksek dozda vitaminler epilepsi nöbetlerini tetikleyebiliyor diye biliyorum.

İzole whey kullanabilirsin ama doktora sormak lazım.

Kafeein kesin olarak nöbet tetikliyor asparrram, sukraloz bu gibi tadlandırıcıları çok kıllandım bir şey olmadı ama BCAA kreatin vitaminler bunlar doğal besinlerde olan şeyler doktora danışayım ben en iyisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı