Erasmus için Polonya vs Litvanya

persiaking

Decapat
Erasmus Polonyo'da mı yapmalı, Litvanya da mı? Ek olarak Polonya için UNIVERSITY OF SZCZECIN ve CZESTOCHOWA UNIVERSITY OF Technology diye iki farklı seçenek olarak sunulmakta. Hangisini tercih etmeliyim? Eras musun maliyeti ne olur?

Erasmus Polonyo'da mı yapmalı, Litvanya da mı? Ek olarak Polonya için UNIVERSITY OF SZCZECIN ve CZESTOCHOWA UNIVERSITY OF Technology diye iki farklı seçenek olarak sunulmakta. Hangisini tercih etmeliyim? Eras musun maliyeti ne olur?

Litvanya da neresi? Eğer Vilnius'ta ise, direkt Vilnius seç. Hem fiyat-performans hem de şehir hareketliliği olarak çok iyi yer.

Vilnius' da 3 yıl önce yapmıştım. Euro bazlı ülkelerden en rahat yapılabilecek yerlerden bir tanesi. Polonya kendi para birimini kullanıyor bunu ne kadar avantaja çevirebileceğini araştır. Bir diğer konu da şehir meselesi, en az ülke kadar hangi şehirde yapacağın da önemli. Büyük şehirler her zaman daha iyidir.

Vilnius' da 3 yıl önce yapmıştım. Euro bazlı ülkelerden en rahat yapılabilecek yerlerden bir tanesi. Polonya kendi para birimini kullanıyor bunu ne kadar avantaja çevirebileceğini araştır. Bir diğer konu da şehir meselesi, en az ülke kadar hangi şehirde yapacağın da önemli. Büyük şehirler her zaman daha iyidir.
Ülke değil, şehir. Bu konuya kesinlikle katılıyorum. Litvanya mesela Letonyada iyi ERASMUS için. Ama Kaunas mı Riga mı dersen, o zaman Riga yani Letonya.

Şimdi baktım VILNIAUS UNIVERSITETAS (Vilnius University)
Evet buymuş
Peki şimdi gideyim desem ortalama kaç TL harcarím?

Vilnius'un en iyi üniversitesi. Ben VGTU'da okumuştum. Oradan daha iyi. Sıralaması da dünyada fena değil. TL değil de Euro olarak ben ortalama 400euro harcıyordum. Eğer o ay yurt dışına çıkmışsam tabii daha da fazla gidiyor. Bizim yurt 150 eurodu. İki kişi, odanın kendi banyo ve mutfağı vardı. Yurtta internette eduoram tabii. Bunlar hemen hemen aynıdır. VU'nun çok güzel de bi kütüphanesi var baya iyi.

Birazcık hortlamış olucam ama şuanki şartlarda Litvanya gayet iyi bir seçim. Konuyu görüp fikir almak isteyen varsa ve seçeneklerde Litvanya olan varsa araştırsın.

Konuyu uzun bir süre sonra hortlatmış olacağım ama aktif olan üyeler ve bilgisi olanlar varsa çok sevinirim. Ben de Kaunas'a (lithuanian university of health sciences) gitmeyi düşünüyorum. Veteriner fakültesi anlamında oldukça iyi olduğu söylendi. Kaunas hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Konuyu uzun bir süre sonra hortlatmış olacağım ama aktif olan üyeler ve bilgisi olanlar varsa çok sevinirim. Ben de Kaunas'a (lithuanian university of health sciences) gitmeyi düşünüyorum. Veteriner fakültesi anlamında oldukça iyi olduğu söylendi. Kaunas hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Merhaba, erasmusa gittiniz mi? Edindiğiniz bilgileri paylaşabilir misiniz? Ben de aynı üniversiteyi tercih etmeyi düşünüyorum çünkü.

Merhaba, erasmusa gittiniz mi? Edindiğiniz bilgileri paylaşabilir misiniz? Ben de aynı üniversiteyi tercih etmeyi düşünüyorum çünkü.

Kaunas da insan yok. Vilnius dışında pek hareketli değil Litvanya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı