Erasmus için ülke tercihi tavsiyesi

Erasmus harcı tek başına kiraya, gezme tozmaya yetmeyecektir. Maddi anlamda bir çekincen yoksa Almanya daha mantıklı. Bulunduğu konum, tren, altyapı imkanı vs. birden fazla ülkeyi gezmeni de sağlar. Almanya daha makul. Ancak sınırlı bir süre okuyorum ortam en azından tanıdık olsun diyorsan Balkan ülkeleri tercih edilebilir, özellikle de Romanya. Gerçi Almanya'da da Almancılar yüzünden pek yabancılık çekeceğini sanmıyorum ama. Belki mimari olarak gotik tarz, orta çağ havası falan daha çok seversin. O zaman Romanya daha makul.
 
Listedeki en iyi üniversite CTU yani Çek Teknik Üniversitesi. Akademik partnerleri Oxford, NSU gibi dünyaca ünlü üniversiteler. Akademik kadrosu ve eğitim kalitesi olarak da Avrupa'nın ilk 50'de. Hatta geçen sene dünyanın en iyi okullarına geçen profesörleri oldu. Ancak, hala aynı kaliteyi verir.
Listedeki hiçbir üniversite CTU ile karşılaştırılamaz.

Çekya da Almanya'dan çok daha iyi konumda şu an. Avrupa'nın kalbi ve ucuz işci gücü olduğu için tüm yatırımlar oraya ve Polonya'ya yapılmakta.

Ayrıca, Erasmus için üniversite seçerken ülkenin durumuna, gelişmişliğine bakmanın bir mantığı yok. Üniversiteye bakmak lazım. 6 ay sürece alacağın eğitim ve bu eğitimin prestiji önemli ve Erasmus'ta olacağın için de gezmek isteyeceskindir. Bunun için de Avrupa'nın göbeğinde olan ülkeler daha iyi olur ulaşılşabilirlilik açısından. Bunların hepsini bir araya getirirsek listede CTU ve Çekya'dan daha ideal bir okul ve ülke göremiyorum. Aynı zamanda Çekler yabancılara karşı da hoşgörülüdür. Erasmus için Çekya'dan daha iyi bir ülke yok diyebillirim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı