Ergenlikte jinekomasti geçer mi?

TekYiyenAdam

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Benim 15 yaşında bir kardeşim var. Boyu 1.82, 85 kilo. Kendisinin göğüs uçları fazlasıyla büyük. Bol kıyafetler giyince belli olmuyor fakat dar kıyafetler giydiğinde göğüslerinin büyüklüğü belli oluyor. Çoğu yerde ergenlikten dolayı olduğu ve geçici olduğu söyleniyor. İçimiz çok rahat etmedi. Bizi aydınlatırsanız çok sevinirim, iyi günler.

Merhaba dostlar. Benim 15 yaşında bir kardeşim var. Boyu 1.82, 85 kilo. Kendisinin göğüs uçları fazlasıyla büyük. Bol kıyafetler giyince belli olmuyor fakat dar kıyafetler giydiğinde göğüslerinin büyüklüğü belli oluyor. Çoğu yerde ergenlikten dolayı olduğu ve geçici olduğu söyleniyor. İçimiz çok rahat etmedi. Bizi aydınlatırsanız çok sevinirim, iyi günler.
Kendisine dikkat ederse geçer.

Fitness ile ilgilenen biri olarak, bu konuları çok araştırdım. Östorojen kadınlık hormonudur, yüksek olursa jinekomasti ortaya çıkar. Kötü beslenen çoğu erkeklerde görünebilir. Maalesef ki Türk erkekleri yani bizler yemeği umursamadan yağlı fark etmeksizin yiyoruz. Genel anlamda obezlik var zaten Türk erkeklerinde. Bu nedenle testosteron az salgılanıyor. Büyük ihtimalle kardeşiniz genel anlamda kötü beslendi bu zamana kadar ve yağ oranı yüksek. Obezite anlamında demiyorum boyundan dolayı şişman durmayabilir ama yağ oranı yüksektir büyük ihtimalle. Yalancı jinekomasti ve ödemden olanlar var. Bunu anlamanın tek yolu yağ oranını düşürmek veya doktora görünmek. Bende ilk başladığımda kiloluydum biraz uçlarım sivri değil daha çok balonumsu tarzdaydı ama büyük değildi. Sporla ve doğru beslenmeyle düzeldi benimkisi. Demek ki yağlarımdan dolayıymış. Kardeşinizde güzel bir yağ yakımıyla genel anlamda düzeltebilir fakat, o uç kısmın genişliği değişmiyor. Büyük oval oluyor bazı insanlarda. Ona yapacak bir şey pek yok ameliyat dışında.

Bu sitede gördüğünüz gibi göğüs uçları jinekomasti oluyor. İyi bir diyetle belli oranda düzelir fakat tamamen gitmez. Diğer tarafta kalıcı tek çözüm ameliyatla orayı temizletmek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı