Kadına şiddet konusunda şöyle bir şey de söylemek istiyorum. Kadın ne yaptı da şiddet gördü? Bunu düşünmek lazım. Tabii bunu düşünürken öldürmekten ziyade daha çok tokatı falan ele alacağım. Hemen ağzıma kürekle vurmayın hiçbir canlı ölümü hak etmez.
Mesela haberlere baktığınızda her zaman kadını dövdü, kadına vurdu gibi haberler vardır. "Adam kadını neden dövdü peki?" diye sorarsanız da muhtemelen cevap bulamazsınız. Eğer adam salak veya yobaz değilse (bkz: Çay neden koymuyorsun aptal karı?!) canı sıkıldığı için bir kadını döveceğini sanmam. Haberlerde sanki her kadın bu tarz şiddet olaylarında suçsuzmuş gibi gösteriliyor. Evet suçsuz kadın olabilir buna bir şey demiyorum, ama ya kadın adamı sürekli tahrik ediyorsa? Aşağılayıp, hakaretler edip, piskolojik olarak adamı zorluyorsa adam sinirini alıp vurmuş olamaz mı? Bu olaylara hep tek taraflı bakıldığını ve sürekli böyle bir olayda kadının üstün tutulduğunu düşünüyorum.
Gene söylüyorum; burada öldürmeyi katmıyorum işin içine. Kadının koluna sigara basmak, 2-3 saat yılmadan, bıkmadan kadının dövülmesi gibi işkencelerden de bahsetmiyorum. Tokat, dayak veya tekme tarzı şiddet olaylarından bahsediyorum. Bir canlı, ne yaparsa yapsın işkenceyi veya öldürülmeyi hak etmez (çocuk tacizciliği tarzı ahlaki sapıklıkları saymıyorum burada da).