Erkek kedi mi? Dişi kedi mi?

hakancapizzen

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
30
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, arkadaşımın kedisi doğurdu, bir kedi sahipleneceğim. Sahiplenmek istediğim kedi sakin çok hareket etmeyen bir kedi olsun istiyorum. Erkek kediler ve dişi kediler arasındaki fark nedir? Bir de karşımda 4 yavru var, istediğim özellikteki kedi bana ne tür sinyaller vermeli? İyi sosyaller.
 
Erkek kedilerin genital açıklığı, türden türe değişebilir ama genellikle dairesel delik gibidir, dişi kedilerde düz bir çizgi gibidir. Kedinin sakinliği yine türüne göre değişir ama yetiştirme şeklinizde bunu belirleyen faktör olabilir. Örneğin yavru zamanlarında sevgi gösterirken biraz sıktırıp şiddet göstermeniz onu biraz agresif ve tez canlı yapabilir. Ama yine her şey kedide bitiyor... :)
 
Arada fark yok her kedinin karakteri farklıdır. Erkek veya dişi de alsan çok haraketli olabilir özellikle yavruluk dönemlerinde. Yetişkinlik dönemleri yaklaştıkça gene haraketli olurlar ama daha sakin olurlar eskiye nazaran.
 
Tek fark kısırlaştırılması. Erkeklerin çok daha kolay. Hareket farkları türden türe değişir. Scottishler eklem ağrıları sebebiyle daha sakin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı