Erkek olmak üstünlük mü?

Erkek olmak üstünlük mü? Basit bir soru ben kısa soru sordum siz uzun cevap yazın.
Hâla Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Dolayısıyla evet, erkek olmak kadın olmaktan daha avantajlıdır. Tabi bu durum bundan 100 sene öncesine göre epeyce değişti. Gittikçe eşitliğe doğru yaklaşıyoruz. İleride muhtemelen hiçbir cinsiyetin birbirine üstünlüğü olmayabilir bile.
Tabi bunu henüz kestiremiyorum.

@Bir Matmazel kusura bakma ama.
Kadın sırf hamile kaldığı için üstün görüyorsun.
Burada bir şey demek isterdim ama sonuçta ban sebebi
Hoşuna gitmeyen her şeye beğenmedim atmayı bırak.
Her şeye cevap yazamıyorum maalesef o yüzden içimden gülüp, beğenmiyorum. Gerçekten hamilelik kavramınım bile zihin kirliliğine sahip insanlar tarafından kirletilmeye çalışıldığı bir dünya bu. "Bir şey demek isterdim" kısmının altında yatan da sanırım böyle bir girişim olsa gerek.

Bende yazmıyorum 3. mesajım.
beğenmedim.

Evet iki tarafta birbirine bağlı yaşamak zorundadır ancak doğanın merkezinde güçlü - güçsüz vardır argümanına katılmıyorum. Yineliyorum doğanın merkezinde kadın vardır.
Üste yazdığım gibi. Buradaki güç biyolojik olarak falan değil. Toplum ataerkil mi hâla? Evet öyle. O zaman erkek olmak çok çok daha avantajlı bir durumda. Yani bir erkek bir kadına göre "bizim oluşturduğumuz bu dünya düzeninden dolayı" daha güçlü. Bunun hiçbir realitesi yok. Bu tamamen düzen böyle olduğu için öyle. Bu düzen değişmeli mi? Bu çok farklı bir tartışma konusu olacaktır.

İlkçağ tarihine bakıldığında ben felsefe görüyorum, mitoloji görüyorum. Oraya baktığımda işe İnanna'yı görüyorum Afrodit'i görüyorum, Demeter, Isis, Freya ve Doğanın Tanrıçası Artemis'i görüyorum. Ve bu Tanrıçalara saygıda kusur etmeyen insanlar... Güç bahsettiğin o İlkçağ'da gördüğün gibi tamamen Kadın. Örneği kendin verdin şimdi kendin de görüyorsun. Kadın, Ortaçağ zihniyeti ile değersizleştirildi maalesef. Öncesi gayet aydınlık.

Ha bir kez daha yazayım.
"Nafaka sonuna kadar kadının hakkıdır" ne demek?
Olayın içerisinde bir ailenin evladı olarak yazıyorum.
Annemi durumu iyi ama babamın değil benim babam zorla ödemek zorunda bırakılıyor.
Sadece kendinizi düşünüyorsunuz karşı taraf nereden bulur parayı? Diye sorma ihtiyacınız bile yok.
"Her şeyi nafakaya getiriyorunuz" demişsin.
Durup durup sizi biz doğuruyoruz demekten çekinmiyorsun ama?
Sende doğrusun en duygusuz kişiler erkekler.
Sonuçta çok düşünüyorsunuz halimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…