Erkek olmak üstünlük mü?

???? Bu kafayla mı bilim üreteceksin gerçekten?
Burada makale yazmıyoruz. Burada bir deney yapmıyoruz. Bilimsel gerçekleri o mecrada tartışırsın. Burada değil. Östrojen hormonu dayanıklılığı arttırır mı arttırmaz mı? Sen bunun aksini mi kanıtlayacaksın? Bize yani araştırmanı mı sunacaksın? Burada mı?

Hemen şaşırmalar, hoplamalar. Bu kafayla mı insanları dinleyeceksin gerçekten?

Matmazel hanım, zaten yanlış bulduğum şey "dayanıklılığı" uzun ömürle bağdaştırmanız. Altına da yazmışsınız kocaman biyolojik olarak kadınlar daha dayanıklılıdır diye.
Uzun ömrü hormonlarla ilişkilendirdim. Dayanıklılık başka bir şey öyle anlaşılmış olabilirim. Kusura bakmayın.

Burada makale yazmıyoruz. Burada bir deney yapmıyoruz. Bilimsel gerçekleri o mecrada tartışırsın. Burada değil. Östrojen hormonu dayanıklılığı arttırır mı arttırmaz mı? Sen bunun aksini mi kanıtlayacaksın? Bize yani araştırmanı mı sunacaksın? Burada mı?

Hemen şaşırmalar, hoplamalar. Bu kafayla mı insanları dinleyeceksin gerçekten?
Bak canım arkadaşım, @Bir Matmazel bilimsel gerçekler diyerek araştırma üzerinden ilerlemiyor mu? İlerliyor. Neden ben bilimsel gerçekleri tartışamayacak mışım? Aksini evet kanıtlarım. Bilim üretmek de zaten buna denir.

İlkçağ tarihine bakıldığında ben felsefe görüyorum, mitoloji görüyorum. Oraya baktığımda işe İnanna'yı görüyorum Afrodit'i görüyorum, Demeter, Isis, Freya ve Doğanın Tanrıçası Artemis'i görüyorum. Ve bu Tanrıçalara saygıda kusur etmeyen insanlar... Güç bahsettiğin o İlkçağ'da gördüğün gibi tamamen Kadın. Örneği kendin verdin şimdi kendin de görüyorsun. Kadın, Ortaçağ zihniyeti ile değersizleştirildi maalesef. Öncesi gayet aydınlık.
İlk çağdan kastım ilk insanlar. Oraya da yazdım. İnsanlığın özünde feministlik yoktur. Güçlü - güçsüz ilkesi vardır. İstediğin kadar inkar et. Doğanın temeli kadınlardan oluşmaz, güçten oluşur.

Uzun ömrü hormonlarla ilişkilendirdim. Dayanıklılık başka bir şey öyle anlaşılmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Estağfirullah, yalnız not da çakayım. Fiziksel üstünlüğü sadece güç olarak ele almak da saçma biraz. Çünkü kadın yavru doğurabilir, doğrudan yavru besleyebilir ve hamaratlıdır. Bunları da fiziksel üstünlük olarak ele almamız tâbi mümkün. Aslında sizi rahatsız edecek belki bilmiyorum ama, iki cinsiyet de birbirinin eksiğini kapatabiliyor. Uyum söz konusu. Evrim bizi buraya getirmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı