Erkekler gece sokakta rahat gezebiliyor mu?

12:00'dan sonra sokakta rahat gezebiliyor musun?


  • Oy verenlerin toplamı
    252
Ben köpekten korkuyorum ya, birilerinin yakınında hareket eden adam benim, rahatsız etmeden belli mesafede gitmeye çalışıyorum 😂
 
Konya da meram bölgesinde yaşıyorum gece sokakta kimse laf atmadı şu güne kadar ama yanımdan araba geçerken kaçış planı yapıyorum genelde kimseye güvenmiyorum.
 
İnsanların çok olduğu yerlerde rahatça gezebiliyorum fakat tenha bir yerdeysem ve karşıdan veya arkamdan gelen bir kişi varsa her zaman tetikte olmak zorunda kalıyorum adamı süzüyorum üstünde silah çıkıntısı falan var mı diye, hızlıca vücut yapısını incelemeye çalışıyorum yumruk yumruğa kavgaya girersek ne taraftan saldırmam gerektiğini düşünüyorum, kaçmak zorunda kalırsam diye en hızlı en rahat nereden topluma karışırım diye düşünüyorum. İnsanların ne yapacağı hiç belli değil sokakta hiç tanımadığınız sizinle hiç konuşmayan biri gelip size bıçağı takıp gidebilir. Örneğin Ceren Özdemir. Buradaki herkese tavsiyem sokakta özellikle gece ve tenha sokak aralarında yürürken hiç bir şekilde kulaklık takmayın algılarınız her zaman açık olsun, at gözlüğü takmış gibi sadece önünüze bakmayın arkanızdan kim geliyor yandan kim yürüyor bunları gözetleyin. Bu dediklerim paranoyakça gelebilir ama bunlar hayat kurtaran küçük detaylar. Ayrıca yanınızda boş bir cüzdan taşıyın ön cebinizde normal cüzdanınız arka cebinizde boş olan cüzdan olsun. Birisi bıçak çektiğinde para istediğinde falan cüzdanı bir noktayı fırlatıp direkt saldırganın dikkatini dağıtıp kaçabilirsiniz.
 
Turkiye'de yazlik yerler ve Fenerbahce - kalamis vb yerler disinda gece 3-4 gibi tek basima rahat rahat gezebilecegim yer pek yoktur diye dusunuyorum.

Eskiden olsa cok rahat "evet" derdim ama artik yas ilerledi refleksler geriledi, kaybedecek sey cogaldi. Birisi artistlik yapsa bile hemen alttan almaya basliyorsun. Eskiden sokakta satasacak birini aradigimiz olurdu, malesef boyle serseri bir donem yasadim :)

Ayrica bu Afgan - Suriyeli olaylarindan sonra bu soruya her turlu "hayir" derim. Zaten AKP'lilerin hepsi dolu geziyor bildigim kadariyla, trafikte denk gelir hayat kararir, hic gerek yok.
 

Geri
Yukarı