Çözüm Error: Unknown filesystem/Grub rescue hatası için alternatif

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cycrow V

Hectopat
Yer
127.0.01
Daha fazla  
Merhabalar Technopat ahalisi, yine basit bir sorun ve yine basit bir çözümle beraberiz. Hatamız şu:
Kod:
Error: unknown filesystem.
grub rescue>
Çözümümüz ise şöyle olacaktır:

Adım 1) Aşağıdaki komutu yazıyoruz:
ls (Büyük i değil, limonun l'si)
Komutumuzun çıktısı tahminen şöyle olacaktır:
grub rescue > ls (hd0) (hd0, msdos4), (hd0, msdos3), (hd0, msdos2), (hd0, msdos1) (fd0) grub rescue >
veya
grub rescue> ls (hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos4) (hd0,msdos3) (hd0,msdos2) (hd0,msdos1) (fd0) grub rescue> gibi bir çıktı alacağız.
Adım 1'e ek: Msdos sayıları ve msdos yazıları değişebilir, sizinki bunlara uygun bir varyant olabilir, problem değil)

Adım 2) Şimdi işletim sistemimizin bu Msdos'lardan veya GPT'lerden hangisine kurulu olduğunu tespit etmek için doğru çıktıyı alana kadar sırayla deniyoruz.
Örnek çıktı:

Kod:
grub rescue > ls (hd0,msdos1)

(hd0,msdos1): Filesystem is unknown.

grub rescue > ls (hd0,msdos2)

(hd0,msdos2): Filesystem is unknown.

grub rescue > ls (hd0,msdos3)

(hd0,msdos3): Filesystem is unknown.

grub rescue > ls (hd0,msdos4)

(hd0,msdos4): Filesystem is ext2
Evet arkadaşlar çıktı illa ext2 olmak zorunda değil, unknown dışında bir çıktı almanız da burada aradığımız bir şey olduğunun göstergesi.

Adım 3) Üçüncü adımda aşağıdaki kodu giriyoruz:
set boot= (hd0,msdos4) (Hangi msdos veya parça ise onu yazıyoruz buraya)
Adım 3'e ek: Arkadaşlar virgül yerine ö, "=" sembolü için backspace tuşunun solunda bulunan "- _ | " tuşu vardır, onu kullanabilirsiniz.

Adım 4) Dördüncü adım olan kodumuz ise şu:
set prefix= (hd0,msdos4)/boot/grub

Adım 5) Beşinci adım olan kodumuz ise şu:
insmod normal
ve ardından
normal

İşlemleri doğru bir biçimde yaptıysa grub ekranımız gelecektir. Dual Boot yapıyorsanız önce GNU/Linux işletim sisteminizi seçerek açın.

Adım 6) Arayüzümüz açıldıktan sonra terminale gelerek şu kodu yazıyoruz:
sudo update-grub
ve ardından
sudo grub-install /dev/sda kodlarını girdikten sonra terminalimizi kapatabiliriz. Sorunumuz büyük bir ihtimalle çözülecektir.
Sevgiler, saygılar.

Merhabalar Technopat ahalisi, yine basit bir sorun ve yine basit bir çözümle beraberiz. Hatamız şu:
Kod:
Error: unknown filesystem.
grub rescue>
Çözümümüz ise şöyle olacaktır:

Adım 1) Aşağıdaki komutu yazıyoruz:
ls (Büyük i değil, limonun l'si)
Komutumuzun çıktısı tahminen şöyle olacaktır:
grub rescue > ls (hd0) (hd0, msdos4), (hd0, msdos3), (hd0, msdos2), (hd0, msdos1) (fd0) grub rescue >
veya
grub rescue> ls (hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos4) (hd0,msdos3) (hd0,msdos2) (hd0,msdos1) (fd0) grub rescue> gibi bir çıktı alacağız.
Adım 1'e ek: Msdos sayıları ve msdos yazıları değişebilir, sizinki bunlara uygun bir varyant olabilir, problem değil)

Adım 2) Şimdi işletim sistemimizin bu Msdos'lardan veya GPT'lerden hangisine kurulu olduğunu tespit etmek için doğru çıktıyı alana kadar sırayla deniyoruz.
Örnek çıktı:

Kod:
grub rescue > ls (hd0,msdos1)

(hd0,msdos1): Filesystem is unknown.

grub rescue > ls (hd0,msdos2)

(hd0,msdos2): Filesystem is unknown.

grub rescue > ls (hd0,msdos3)

(hd0,msdos3): Filesystem is unknown.

grub rescue > ls (hd0,msdos4)

(hd0,msdos4): Filesystem is ext2
Evet arkadaşlar çıktı illa ext2 olmak zorunda değil, unknown dışında bir çıktı almanız da burada aradığımız bir şey olduğunun göstergesi.

Adım 3) Üçüncü adımda aşağıdaki kodu giriyoruz:
set boot= (hd0,msdos4) (Hangi msdos veya parça ise onu yazıyoruz buraya)
Adım 3'e ek: Arkadaşlar virgül yerine ö, "=" sembolü için backspace tuşunun solunda bulunan "- _ | " tuşu vardır, onu kullanabilirsiniz.

Adım 4) Dördüncü adım olan kodumuz ise şu:
set prefix= (hd0,msdos4)/boot/grub

Adım 5) Beşinci adım olan kodumuz ise şu:
insmod normal
ve ardından
normal

İşlemleri doğru bir biçimde yaptıysa grub ekranımız gelecektir. Dual Boot yapıyorsanız önce GNU/Linux işletim sisteminizi seçerek açın.

Adım 6) Arayüzümüz açıldıktan sonra terminale gelerek şu kodu yazıyoruz:
sudo update-grub
ve ardından
sudo grub-install /dev/sda kodlarını girdikten sonra terminalimizi kapatabiliriz. Sorunumuz büyük bir ihtimalle çözülecektir.
Sevgiler, saygılar.
bir çok defa denedim bu rehberi. Bu sefer insmod normal kodunda efi normal.mod not found hatası veriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı