ES File Explorer Play Store'dan Kaldırıldı

Sertaç Binli

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2018
Mesajlar
485
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgi Teknolojileri (IT)
Bir kaç gündür Mi Box'ımda bir kaç işlem yapabilmek için Play Store'da dosya yöneticisi arayışındaydım. Çok uzun süredir memnuniyetle kullandığım ES File Explorer'ı arattığımda hiç bir sonuç çıkmayınca şaşırdım. Bu durumu maalesef her zaman stabil çalışmayan Mi Box'a verdim ve çok önemsemeyip alternatif bir dosya yöneticisi ile işimi çözdüm.

Bugün aklıma gelip telefonumda da uygulamayı aradığımda yine sonuç çıkmadığını fark edip internette bir araştırma yaptım. Yaptım ki ne göreyim? ES File Explorer sahibi olan firmanın bir kaç uygulamasıyla birlikte "reklam sahteciliği" yüzünden Play Store'dan Google kararıyla kaldırılmış. Uygulamanın reklam gelirlerini artırmak için sizin bilginiz dışında, arka planda reklamlara tıkladığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili forumda bir arama yaptım ve bahsedildiğini görmedim. Kuvvetle muhtemel bir çok kullanıcının aktif kullandığı bir uygulama olduğu için burada da bilgi yayılsın istedim.

Bu arada Türkçe olarak konu hakkında bilgi veren kaynak BURADA, yabancı kaynak ise BURADA.
 
Beyin emeğim göz nurum canım dosya yöneticim Türk Dosya Yöneticisi'de Google Play tarafıdan kaldırıldı. 😡
398693
 
Bunun yerine kullanabileceğimiz, uygulama yedeği alabilen wi-fi direct dosya aktarımı destekleyen, FTP destekleyen, başka bir dosya yöneticisi var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı