Eşcinsellik nedir, ne değildir?

Bilişsel Hack

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
2.056
Makaleler
26
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba 👋 Bu konuda "Eşcinsel nedir, ne değildir?" başlığıyla ilgili kendi perspektifimden bir şeyler söyleyeceğim.

Eşcinsellik nedir?
Eşcinsellik, kişinin aynı cinsiyetten kişilere duyduğu romantik veya cinsel çekimdir. Eşcinsellik, doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir özelliktir.

Eşcinsellik ne değildir?

No1: Eşcinsellik hastalık değildir!
Bu, eşcinsellik ile ilgili en yaygın ve en zararlı yanlış bilinenlerden biridir. Eşcinsellik bir hastalık veya bozukluk değildir. Dünya Sağlık Örgütü, 1990 yılında eşcinselliği ruhsal hastalıklar listesinden çıkarmıştır. Eşcinsellik, insanların doğal olarak sahip olduğu bir cinsel yönelimdir ve tedavi edilmesi gereken bir sorun değildir. Eşcinsellik, kişinin genetik, hormonal, nörobiyolojik ve psikososyal faktörlerin etkileşimi sonucu oluşan bir özelliktir. Eşcinsellik, kişinin sağlığını, zekasını, kişiliğini veya ahlakını etkilemez. Eşcinseller, heteroseksüeller gibi, normal, sağlıklı ve mutlu olabilirler.

No2: Eşcinsellik tercih değildir, özendirilmeyle oluşacak bir durum değildir!
Bu, eşcinsellik ile ilgili en yaygın ve en yanlış anlaşılan yanlış bilinenlerden biridir. Eşcinsellik bir tercih değildir veya sonradan oluşmaz. Eşcinseller, heteroseksüeller gibi, doğuştan cinsel yönelimlerine sahiptirler. Eşcinsellik, eğitim, çevre, travma veya deneyim gibi dış faktörlerle belirlenmez. Eşcinseller, cinsel yönelimlerini seçmezler, sadece fark ederler. Eşcinsellik, kişinin kendini tanımlama ve ifade etme şeklidir. Eşcinseller, cinsel yönelimlerini değiştirmeye çalıştıklarında, genellikle depresyon, kaygı, stres veya intihar düşünceleri gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşırlar. Eşcinseller, cinsel yönelimlerini kabul etmeli ve onunla barışmalıdırlar.

Eşcinsellik ile ilgili birçok yanlış bilinen vardır, ancak bunlar gerçeklerle çelişmektedir. Eşcinsellik, doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir cinsel yönelimdir. Eşcinseller, hastalıklı, bozuk, tercihli, zararlı veya anormal değildir. Eşcinseller, toplumun eşit ve saygın üyeleridir ve haklarına ve özgürlüklerine saygı duyulmalıdır. Eşcinsellik ile ilgili yanlış bilinenleri ortadan kaldırmak, eşcinsellerin yaşadığı ayrımcılık, şiddet ve damgalanmayı azaltmak için önemlidir. Eşcinsellik, insanlığın çeşitliliğinin bir parçasıdır.

Kendi perspektifimden bir şeyler:
Kendimi "gay" olarak tanımlıyorum son 3 aydır. Çocukluğumdan beri bende bir gariplik olduğunu seziyordum. Sonra zaman içinde eşcinsellik kavramını öğrendim. Korktum, kaygılandım vs. Yıllarca içimde tuttum. Kendimi bastırdım. Yıllarca. Şu an 19 yaşındayım. 10 yılı rahat var. Dini, toplumsal normlar doğrultusunda kendi içimde eşcinselliğe karşı nefret geliştirdim. Karşıt düşünceli oldum. Bastırma sürecinde bu şekilde oldu.
Sonuç:
  • Majör depresyon
  • Anksiyete bozukluğu
  • 2 intihar girişimi
3-4 ay önce psikiyatristime durumumu açtım. Daha önce onlara da söylemiyordum. Bunun gayet normal olduğunu, psikiyatrinin bunu gayet ve gayet normal kabul ettiğini söyledi. Bu önce beni bir afallattıydı. Sonra kendim araştırdım. Zaman geldi psikoloğa başladım. Onla daha rahat konuşabildim, öyle bir enerji aldım. O da bunun normal olduğunu söyledi. Kendimle barışmamı sağladı terapi seanslarınca. Dün yine psikiyatriste gittim, bu sefer farklı birine gittim üçüncü bir görüş almak için. O da normal dedi abi.
Ben kendimi bastırmayı bıraktım ve olduğum gibi kabul etmeye başladım.
Sonuçlar:
  • Haftada 3 4 kere geçirdiğim depresif epizodların sıklığı 3 haftada 1'e düştü.
  • İntihar düşüncelerim azaldı.
  • Hayata bağlandım, yaşama sevincim arttı.
  • Daha mutluyum.
Sonuç olarak demek istediğim şeyler şunlar:
  • Eşcinsellik, doğuştan gelen bir durum şekil 1A'da görüldüğü gibi.
  • Eşcinsellik değiştirilemez. Buna yönelik atılan adımlar, tedavi yöntemleri zararlıdır. Bastırmak, yıpratıcı, yorucu ve zararlıdır şekil 1A'da görüldüğü gibi.
  • Kendinizi değiştirmeye çalışmak yerine kendinizi kabul edin. Hayatla, kendinizle barışın. Gerekirse profesyonel destek alın, almaya çalışın.
Son olarak biliyorum ki beni sapkın olarak tanımlayanlar olacaktır. "Nefsine göre bahane üretme kendini bastırmayı becerememişsin" diyenler olacaktır. Umurumda değil.

Kalın sağlıcakla!

Not: LGBT'yi desteklemiyorum. LGBT'yi zararlı bir örgüt olarak görüyorum. LGBT eşcinsellik değildir. O artık para kazanmak için kullanılan bir araçtır. Fakat benim yaşadıklarım gerçektir. Bunu bilin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani troll değilse iyi makale. Hala eşcinselliğin özendirildiğini sanan bir kesim ve "eşcinselliğe özendirme" suç sayılıyor.
Persona fanları gay derlerdi de inanmazdım. (Persona 3 profili)
 
Merhaba 👋 bu konuda "eş cinsel nedir, ne değildir?" başlığıyla ilgili kendi perspektifimden bir şeyler söyleyeceğim.

Eş cinsellik nedir?
Eş cinsellik, kişinin aynı cinsiyetten kişilere duyduğu romantik veya cinsel çekimdir. Eş cinsellik, doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir özelliktir.

Eş cinsellik ne değildir?

NO1: Eş cinsellik hastalık değildir!
Bu, eş cinsellik ile ilgili en yaygın ve en zararlı yanlış bilinenlerden biridir. Eş cinsellik bir hastalık veya bozukluk değildir. Dünya Sağlık Örgütü, 1990 yılında eşcinselliği ruhsal hastalıklar listesinden çıkarmıştır. Eş cinsellik, insanların doğal olarak sahip olduğu bir cinsel yönelimdir ve tedavi edilmesi gereken bir sorun değildir. Eş cinsellik, kişinin genetik, hormonal, nörobiyolojik ve psikososyal faktörlerin etkileşimi sonucu oluşan bir özelliktir. Eş cinsellik, kişinin sağlığını, zekasını, kişiliğini veya ahlakını etkilemez. Eş cinseller, heteroseksüeller gibi, normal, sağlıklı ve mutlu olabilirler.

NO2: Eş cinsellik tercih değildir, özendirilmeyle oluşacak bir durum değildir!
Bu, eş cinsellik ile ilgili en yaygın ve en yanlış anlaşılan yanlış bilinenlerden biridir. Eş cinsellik bir tercih değildir veya sonradan oluşmaz. Eş cinseller, heteroseksüeller gibi, doğuştan cinsel yönelimlerine sahiptirler. Eş cinsellik, eğitim, çevre, travma veya deneyim gibi dış faktörlerle belirlenmez. Eş cinseller, cinsel yönelimlerini seçmezler, sadece fark ederler. Eş cinsellik, kişinin kendini tanımlama ve ifade etme şeklidir. Eş cinseller, cinsel yönelimlerini değiştirmeye çalıştıklarında, genellikle depresyon, kaygı, stres veya intihar düşünceleri gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşırlar. Eş cinseller, cinsel yönelimlerini kabul etmeli ve onunla barışmalıdırlar.

Eş cinsellik ile ilgili birçok yanlış bilinen vardır, ancak bunlar gerçeklerle çelişmektedir. Eş cinsellik, doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir cinsel yönelimdir. Eş cinseller, hastalıklı, bozuk, tercihli, zararlı veya anormal değildir. Eş cinseller, toplumun eşit ve saygın üyeleridir ve haklarına ve özgürlüklerine saygı duyulmalıdır. Eş cinsellik ile ilgili yanlış bilinenleri ortadan kaldırmak, eş cinsellerin yaşadığı ayrımcılık, şiddet ve damgalanmayı azaltmak için önemlidir. Eş cinsellik, insanlığın çeşitliliğinin bir parçasıdır.

Kendi perspektifimden bir şeyler:
Kendimi "gay" olarak tanımlıyorum son 3 aydır. Çocukluğumdan beri bende bir gariplik olduğunu seziyordum. Sonra zaman içinde eş cinsellik kavramını öğrendim. Korktum, kaygılandım vs. yıllarca içimde tuttum. Kendimi bastırdım. Yıllarca. Şu an 19 yaşındayım. 10 yılı rahat var. Dini, toplumsal normlar doğrultusunda kendi içimde eşcinselliğe karşı nefret geliştirdim. Karşıt düşünceli oldum. Bastırma sürecinde bu şekilde oldu.
Sonuç:
  • Majör depresyon.
  • Anksiyete bozukluğu.
  • 2 intihar girişimi.
3-4 ay önce psikiyatristime durumumu açtım. Daha önce onlara da söylemiyordum. Bunun gayet normal olduğunu, psikiyatrinin bunu gayet ve gayet normal kabul ettiğini söyledi. Bu önce beni bir afallattıydı. Sonra kendim araştırdım. Zaman geldi psikoloğa başladım. Onunla daha rahat konuşabildim, öyle bir enerji aldım. O da bunun normal olduğunu söyledi. Kendimle barışmamı sağladı terapi seanslarınca. Dün yine psikiyatriste gittim, bu sefer farklı birine gittim üçüncü bir görüş almak için. O da normal dedi abi.
Ben kendimi bastırmayı bıraktım ve olduğum gibi kabul etmeye başladım.
Sonuçlar:
  • Haftada 3 4 kere geçirdiğim depresif epizodların sıklığı 3 haftada 1'e düştü.
  • İntihar düşüncelerim azaldı.
  • Hayata bağlandım, yaşama sevincim arttı.
  • Daha mutluyum.
Sonuç olarak demek istediğim şeyler şunlar:
  • Eş cinsellik, doğuştan gelen bir durum şekil 1A'da görüldüğü gibi.
  • Eş cinsellik değiştirilemez. Buna yönelik atılan adımlar, tedavi yöntemleri zararlıdır. Bastırmak, yıpratıcı, yorucu ve zararlıdır şekil 1A'da görüldüğü gibi.
  • Kendinizi değiştirmeye çalışmak yerine kendinizi kabul edin. Hayatla, kendinizle barışın. Gerekirse profesyonel destek alın, almaya çalışın.
Son olarak biliyorum ki beni sapkın olarak tanımlayanlar olacaktır. "nefsine göre bahane üretme kendini bastırmayı becerememişsin" diyenler olacaktır. Umurumda değil.

Kalın sağlıcakla!

Not: LGBT'yi desteklemiyorum. LGBT'yi zararlı bir örgüt olarak görüyorum. LGBT eş cinsellik değildir. O artık para kazanmak için kullanılan bir araçtır. Fakat benim yaşadıklarım gerçektir. Bunu bilin.

1: Eş cinsellik hiçbir şekilde doğuştan gelmez.
2: Yararlı ve sağlıklı tedavi ile iyileştirilebilirler.
3: Kendinizi daha iyisine geliştirmeyi hayal edin az para kazanıyorsanız çok kazanmaya çalışın.

Eş cinsellik uzun vadede önlem alınmazsa hastalığa dönüşür.

Son olarak hepsi saygın değildir. onları desteklemek veya saygı duymak sadece onların çoğalmasına sebep olur.

Bu yüzden onları iyileştirebiliriz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı