Eşcinsellik ve neden doğal bir şey olduğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

359149

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
4.091
Makaleler
4
Çözümler
18
Az önce konuda bilmeden konuşan insanlar vardı ne yazık ki. Ben de burada kendi bilgilerimden ve kopyala yapıştır yaparak anlatacağım. Öncelikle bu tarz kavramları incelerken dini inancınızı geride bırakmalısınız. Çünkü objektif bakmanızı engeller.

Eşcinsellik doğada bulunan bir şeydir. Biz insanlar da bir tür hayvan olduğumuz için doğadan, özellikle bonobolardan örnek vermek normaldir. Öncelikle eşcinsellik nedir onu anlayalım. Eşcinsellik; bir türün bir bireyinin, kendisiyle aynı cinsiyetten bir diğer bireye karşı romantik veya cinsel bir çekim hissetmesi veya bu iki birey arasında cinsel etkileşim yaşanmasıdır. En kısa tanımı ile eşcinsellik budur.

Doğada eşcinselliğin incelenmesi:
Günümüzde bizonlardan penguenlere, kuşlardan insanlara, kertenkelelerden böceklere kadar kadar yüzlerce farklı türde homoseksüel ilişki tanımlanmıştır. Dolayısıyla eşcinsellik, doğanın sıradan bir parçası olarak görülmektedir. Bu olgu, sadece bir avuç türde değil, tanıma bağlı olarak dünya üzerinde 500 ila 1500 tür arasında bulunmaktadır! En tutucu tanım dahilinde bile, en az 350 farklı türde eşcinselliğin net bir şekilde tanımlandığı bilinmektedir. Gelin bazı örneklere bakalım.

Penguenler: Penguenlerin eşcinsellikleri ve eşcinsel ebeveynlikleri üzerine sayısız araştırma var. En meşhur olaylardan biri ise 1999 yılında New York'taki bir hayvanat bahçesinde eşcinsel iki erkek penguenin, heteroseksüel bir penguen çiftin yumurtalarını çalması.

Bonobolar, şempanzeler ile birlikte genetik olarak en yakın akrabalarımız. DNA olarak %98 oranında benzerlik gösteriyoruz.
Doğal olarak cinsel davranışlarımız da yakınlık gösteriyor. Dişi, erkek demeden ilişki yaşıyorlar ve hem dişilerde hem de erkeklerde eşit düzeyde eşcinsel davranışa rastlanıyor.

Bir sürü daha örnek var, üstte dediğim gibi en az 350, en fazla 1500 olmak üzere. Fakat homofobi veya eşcinsel olan bireyi dışlama bir tek insanlarda var. İsteyen Google Akademik üzerinde bir sürü İngilizce makale bulabilir.

Daha fazla ilerlemeden, şu önemli nokta vurgulanmalıdır: Bu noktada gelebilecek itirazlardan ilki, bir olgunun doğada bulunuyor olmasının, onun insan için de doğal olması gerektiği anlamına gelmediği yönündedir. Evet, bu tamamen doğrudur! Buna mantık felsefesinde Doğaya Başvurma Safsatası adı verilir. Örneğin doğada yamyamlığın bulunuyor olması, günümüz toplumları açısından yamyamlığın uygun olduğu anlamına gelmez. Arseniğin doğal bir kimyasal olması onu otomatik olarak "iyi" yapmaz, yapamaz.

Ne var ki eşcinselliği bu tip kulağa kötü gelen diğer kavramlarla kıyaslayarak bir tutmak, eşcinselliği kötüleme amaçlı bir girişimden fazlası değildir. Çünkü eşcinsellik, yamyamlığın veya benzeri bazı diğer vahşi davranışların aksine, toplum içerisindeki diğer bireylere hiçbir zarar vermediği gibi, diğer bireylerin istekleri dışında bir şeyler yapmasına zorlanması gibi bir içeriği de bulunmamaktadır. Üstelik, eşcinsellik kavramının doğa-dışı olması için doğrudan biyolojik herhangi bir sebep de görülmemektedir. Az önce belirttiğimiz gibi eşcinsellik, sadece günümüzde bir avuç türde görülen bir "anomali" değildir. Tam tersine, evrimsel sürecin ölümcül ve sert testine muhtemelen milyonlarca yıldır direnebilmiş bir özelliktir. Bu sebeple, bu özelliğin doğada neden belirdiği ve evrimsel süreçte korunduğu anlaşılmak zorundadır.

Bir diğer deyişle, eşcinselliğin doğada da bulunuyor olduğu gerçeğinden bahsederken amaç, "Bakın, doğada da var; demek ki eşcinsellik iyidir." gibi bir argüman üretmek değildir. Eşcinselliğe yöneltilen "Anormallik; çünkü canlıların üremesine engel oluyor." argümanının hatalı veya en azından eksik olması gerektiğine işaret etmek amacıyla geliştirilen bir argümandır. Çünkü eşcinsellik mutlak yok oluş anlamına gelseydi bu kadar çok sayıda türde, bu kadar yaygın olarak görmeyi beklemezdik. Dolayısıyla eşcinselliği sadece şahsi inançlar ve düşünceler çerçevesinde, sırf alışılagelmiş tanımların dışarısında gibi gözüküyor olduğu için bir cinsel yönelimi "anormal" saymak ve karşı propaganda yürütmek, en yumuşak tabiriyle insanlık dışıdır. Bu zayıf iddialardan uzaklaşılması ve konunun bilimsel arka planının irdelenmesi gerekmektedir.

Eşcinsellik bir hastalık mıdır?
Hayır, değildir. WHO, 50 yıl önce hastalık tanımından çıkarmıştır.
Homoseksüeller bilimsel olarak ne anormaldir ne de hastalıklıdır. En basit tanımıyla bir olgunun "hastalık" veya "anomali" ("anormallik") olarak değerlendirilebilmesi için, o unsurun bireyin ölümüne neden olması veya bireyin yaşam standartlarında fiziksel, biyolojik veya psikolojik bir kötüleşmeye neden olması gerekmektedir. Eşcinsellik, bunların hiçbirine neden olmamaktadır (tıpkı heteroseksüelliğin bunlara neden olmaması gibi).

Eşcinsellik evrimsel süreçte neden elenmedi?
Eşcinselliğin normal bir şey olduğuna dair en net kanıtlardan birisi de budur. Eğer doğaya aykırı olsaydı elenirdi.

Yapılan bazı çalışmalar, eşcinselliğin bazı durumlarda cinsel başarıyı dolaylı olarak da olsa arttırdığını göstermektedir. Bu hipoteze göre, aynı cinse ilgi duyan bireyler hiyerarşik düzende kolayca üst basamaklara çıkarak karşı cinse ulaşma şanslarını arttırırlar. Bu iddiaları düşünürken sadece insanları değil, diğer yüzlerce hayvan türünü de hesaba katmak gerekir.

Örneğin bir martı türünde gözlenen eşcinsellik, bireyler arası ilginç bir ilişkiyi ortaya koymaktadır. Dişi martılar, erkeklerin yetersizliği veya sayıca azlığına tepki olarak, erkeklerle çiftleşmekte ve yavru üretmekte; ancak yavrulara başka bir dişiyle ortak olarak bakmaktadırlar. Bu sırada aralarında cinsel ilişkiye benzer davranışlar da görülmüştür. Yani erkek, sadece bir üreme aracı olarak görülmekte, gerçek eş olaraksa aynı cinsiyetin bireyleri (bu martı türü için dişiler) görülmektedir. Yukarıdaki tanımlarımız dahilinde; bu kuşların cinsiyeti dişidir, toplumsal cinsiyet açısından erkeklerle çiftleşmeleri beklenmektedir ancak cinsel yönelimleri lezbiyenliktir.

Eşcinsellik normal bir şeyse neden Lut kavmi helak oldu?
En başta söylediğim gibi, bu tarz konuları incelerken dini inancınızı arkada bırakmalısınız. Lut kavminin, Lut gölü çevresinde yaşadığı düşünülmektedir. Fakat bu kavmin cidden yaşadığına veya helak olduğuna dair kanıt bulunmamaktadır. Diyelim Lut kavmı helak oldu, neden eşcinselliğin tavan yaptığı Roma döneminde bir şey olmadı, hatta devasa sayılabilecek topraklara hükmettiler? Bknz.
1615751026783.png


Eşcinsellik bizim kültürümüzde yok. (mu?)
Eşcinsellik Osmanlı'da vardır. Aşağıya bir kaç resmi ekleyeyim.
1615751242584.png

1615751308223.png

Kısa bir araştırma ile yazılı kaynak bulabilirsiniz. Eşcinsellere özel "civelek" isimli bir tabur bile vardı.
---
Başka sorunuz olursa alabilirim. Mümkün olduğunca tartışma çıkarmamanızı rica ediyorum.

 
Doğada bulunması bunu normal bir durum haline getirmiyor, doğada kendi eşini yiyen hayvanlar var, böcekler var. Bu normal mi oluyor? Amacım eşcinsellikle alakalı bir şey söylemek değil, bunun doğada bulunması bunun normal bir durum olduğunu kanıtlamaz.
Bu noktada gelebilecek itirazlardan ilki, bir olgunun doğada bulunuyor olmasının, onun insan için de doğal olması gerektiği anlamına gelmediği yönündedir. Evet, bu tamamen doğrudur! Buna mantık felsefesinde Doğaya Başvurma Safsatası adı verilir. Örneğin doğada yamyamlığın bulunuyor olması, günümüz toplumları açısından yamyamlığın uygun olduğu anlamına gelmez. Arseniğin doğal bir kimyasal olması onu otomatik olarak "iyi" yapmaz, yapamaz.

Ne var ki eşcinselliği, bu tip kulağa kötü gelen diğer kavramlarla kıyaslayarak bir tutmak, eşcinselliği kötüleme amaçlı bir girişimden fazlası değildir. Çünkü eşcinsellik, yamyamlığın veya benzeri bazı diğer vahşi davranışların aksine, toplum içerisindeki diğer bireylere hiçbir zarar vermediği gibi, diğer bireylerin istekleri dışında bir şeyler yapmasına zorlanması gibi bir içeriği de bulunmamaktadır. Üstelik, eşcinsellik kavramının doğa-dışı olması için doğrudan biyolojik herhangi bir sebep de görülmemektedir. Az önce belirttiğimiz gibi eşcinsellik, sadece günümüzde bir avuç türde görülen bir "anomali" değildir. Tam tersine, evrimsel sürecin ölümcül ve sert testine muhtemelen milyonlarca yıldır direnebilmiş bir özelliktir. Bu sebeple, bu özelliğin doğada neden belirdiği ve evrimsel süreçte korunduğu anlaşılmak zorundadır.

Bir diğer deyişle, eşcinselliğin doğada da bulunuyor olduğu gerçeğinden bahsederken amaç, "Bakın, doğada da var; demek ki eşcinsellik iyidir." gibi bir argüman üretmek değildir. Eşcinselliğe yöneltilen "Anormallik; çünkü canlıların üremesine engel oluyor." argümanının hatalı veya en azından eksik olması gerektiğine işaret etmek amacıyla geliştirilen bir argümandır. Çünkü eşcinsellik mutlak yok oluş anlamına gelseydi bu kadar çok sayıda türde, bu kadar yaygın olarak görmeyi beklemezdik. Dolayısıyla eşcinselliği sadece şahsi inançlar ve düşünceler çerçevesinde, sırf alışılagelmiş tanımların dışarısında gibi gözüküyor olduğu için bir cinsel yönelimi "anormal" saymak ve karşı propaganda yürütmek, en yumuşak tabiriyle insanlık dışıdır. Bu zayıf iddialardan uzaklaşılması ve konunun bilimsel arka planının irdelenmesi gerekmektedir.
Yazıyı okumadan yazıyorsunuz.
 
Yazıyı okumamamla alakası yok, okudum. Sadece belirtmek istedim bu şekilde savunmaya çalışanlar için.
Ben de bunun verdiğiniz örnekler ile alakası olmadığını belirttim. Üstte alıntıladığım kısmı okursanız neden yanlış bir örnek verdiğinizi anlarsınız.
 
Ben de bunun verdiğiniz örnekler ile alakası olmadığını belirttim. Üstte alıntıladığım kısmı okursanız neden yanlış bir örnek verdiğinizi anlarsınız.
Anlatamıyorum kendimi hocam sanırsam, size hak veriyorum zaten, bu durumlardan haberi olmadan sadece doğada olduğu için normal olduğunu savunanlara lafım.
 
Öncelikle doğada bulunan eşcinsellik örneklerinin çoğu erkek canlılar arasında görülüyor bu da esas sebebin erkeğe olan bir ilgiden çok yüksek libido yüzünden olduğunu gösteriyor, ayrıca birçok canlıda karşıdakinin cinsiyetini anlayamama durumu da var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı