Eşit ağırlık okuyan biri yazılımcı olabilir mi?

Merhabalar. Lise 2. sınıf öğrencisiyim. Yakında bölğm seçimlerimiz var, ve ben ne seçeceğimi bilmiyorum. Yazılım ile uğraşıyorum, (oyun yapıyorum, paylaşmıştım isteyen göz atabilir:Oyunuma Yardımcı Olabilecek Kişi Arıyorum - Technopat Sosyal gelecekte de bu yolda devam etmek istiyorum. Fakat derslere karşı en ufak hevesim yok, daha doğrusu yoktu . 2. Dönem başlayana kadar. Bu dönem bir şeyler yapacağımı hissediyorum. Önceden hiçbir dersi çalışmazdım, özellikle sayısal dersleri hiç. O yüzden hangi derslerde başarılıyım bilmiyorum. Sınav notlarım neredeyse tamamen şans eseri. Sözel derslerim de sayısallar da birbirine çok yakın. Matematik hariç. Matematikte temelim hiç yok, dinlemiyordum eskiden. Son sınav notum da 04. Geleceğim için sayısal seçmek istiyorum, yazılımcılık için sayısal okumak gerekiyormuş sanırım. Ama ne hocalarım ne ailem sayısal bölümde (matematik yüzünden) başarılı olacağıma pek inanmıyor sanırım. Daha doğrusu ailem inanmıyor değil, ama dopru olacağını pek düşünmüyor. Sizce ne yapayım? Kendimi riske atayım mı?
Eğer fizik kimya biyolojideki konuları kavrayıp aklında şema oluşturabiliyorsan sayısal seçmeni öneririm.Ben de 10. sınıfım
eşit ağırlık seçmen hedefini bölüm hariç ne kadar etkiler bilmiyorum ama eşit ağırlık ve sayısaldaki matematik ders saatleri eşit diğer dersler farklı bence daha rahat olur senin için ve psikoloji önemli ayrıca asla öğretmenlerini ve arkadaşlarını umursama takma demiyorum direk umursama iletişim bile kurma rahat ediceksin rahat ol ve kendini dinlendir benim de matematiğim o kadar iyi değil konunun temelini,mantığını anlasam da çok farklı soru çeşidi var yapamıyorum umarım başarırsın.Şuraya da küçük bi' link bırakayım.

Arkadaşlar yazılımda aslonan mantıktır. Mantık sahibi her insan yazılımcı olabilir.
Ancak günümüzde bazı yazılım projelerinde bazı komutları bilgisayara anlatabilmemiz için ileri düzey matematiğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Nedir? O çok severek oynadığınız BF - COD - JC - AC serisi oyunların arka planında öyle matematik hesapları dönüyor ki bilseniz "Yahu sırf biz bu oyunu oynayacağız diye yazılımcılara çektirdiğiniz eziyet nedir?" diye sorarsınız.

Veya finans kurumlarına yazılım üreten bir geliştiricinin matematikten anlamaması kabul edilebilir bir şey mi? Değil çünkü yaptığı iş matematik gerektiriyor. Oyun geliştiricilerinin de yerine göre matematikten anlaması gerekiyor.

Anlayacağınız üzre tamamen; ihtiyaç duyulan bir alana yönelik üretim yapıp yapmadığınızla alakalı.
Matematik bilirsen daha fazla projeye destek sağlarsın, matematik bilirsen lazım olduğunda şak diye kullanırsın.

Bu sayfayı incele, lise zamanımda kodladığım basit bir program için ummadık bir anda çok basit bir matematik hesabı gerekti :D Vallahi beynim yetmemişti o sıralar, forumdan bir arkadaş formülü bulmuştu. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır. Matematik hiç ummadık yerden çıkıp baş yarabilir kısacası.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla seçtiğim bölüm her ne kadar bu konuda beni engellese de, tamamen yolumu kesmiyor. Biraz daha düşüneceğim. Ve yine anladığım kadarıyla, sayısal da eşit ağırlık da seçsem matematijle aramı iyi tutmam gerekiyor. Çok uğraşacağım anlaşılan...
Yazılım mühendisliğinde başarılı olmak için İngilizce ve Matematiğinizin iyi değil, çok iyi olması gerek. Bir kitap alıp Matematik temelinizi atın. İngilizceyi daha iyi anlamak ve konuşabilmek için günlük hayatınızda düzenlemeler yapın. İngilizce kitap okumak veya film seyretmek gibi.

Algoritma mantığını kavradıktan sonra gerisi geliyor fakat başarıdaki en büyük etken sizin istemeniz. Pes etmemek gerek.
Haftada 12 saat İngilizce dersim var, o konuda pek sıkıntı çekmeyeceğimi umuyorum. Ama matematiğe cidden çok çalışmalıyım sanırım.

Yazılım yapmak için illa ki yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumaya gerek yok. Ayrıca alt düzey programlama yapmayacaksan matematik de çok önemli değil. İş sadece ingilizcede ve araştırmada bitiyor. Sözel veya eşit ağırlık okuyabilirsin. Böyle yapmış birçok başarılı arkadaşım var. Bu arada bilgisayar mühendisliği okuyorum.
Yazılım yapmak için illa ki yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumaya gerek yok. Ayrıca alt düzey programlama yapmayacaksan matematik de çok önemli değil. İş sadece ingilizcede ve araştırmada bitiyor. Sözel veya eşit ağırlık okuyabilirsin. Böyle yapmış birçok başarılı arkadaşım var. Bu arada bilgisayar mühendisliği okuyorum.
Siz lise de hangi bölümü seçtiniz?

Merhabalar. Lise 2. sınıf öğrencisiyim. Yakında bölğm seçimlerimiz var, ve ben ne seçeceğimi bilmiyorum. Yazılım ile uğraşıyorum, (oyun yapıyorum, paylaşmıştım isteyen göz atabilir:Oyunuma Yardımcı Olabilecek Kişi Arıyorum - Technopat Sosyal gelecekte de bu yolda devam etmek istiyorum. Fakat derslere karşı en ufak hevesim yok, daha doğrusu yoktu. 2. Dönem başlayana kadar. Bu dönem bir şeyler yapacağımı hissediyorum. Önceden hiçbir dersi çalışmazdım, özellikle sayısal dersleri hiç. O yüzden hangi derslerde başarılıyım bilmiyorum. Sınav notlarım neredeyse tamamen şans eseri. Sözel derslerim de sayısallar da birbirine çok yakın. Matematik hariç. Matematikte temelim hiç yok, dinlemiyordum eskiden. Son sınav notum da 04. Geleceğim için sayısal seçmek istiyorum, yazılımcılık için sayısal okumak gerekiyormuş sanırım. Ama ne hocalarım ne ailem sayısal bölümde (matematik yüzünden) başarılı olacağıma pek inanmıyor sanırım. Daha doğrusu ailem inanmıyor değil, ama dopru olacağını pek düşünmüyor. Sizce ne yapayım? Kendimi riske atayım mı?

Temeliniz yokmuş sayısal da çok fazla zorlanirsiniz o yuzden eşit ağırlık seçin ve oyun filan programaya devam edin o şekilde de başarılı olup yüksek bir yerlere gelip bir meslek sahibi olabilirsiniz ve ben de su an sizin gibi ayni dertten muzadaripim.

Merhabalar. Lise 2. sınıf öğrencisiyim. Yakında bölğm seçimlerimiz var, ve ben ne seçeceğimi bilmiyorum. Yazılım ile uğraşıyorum, (oyun yapıyorum, paylaşmıştım isteyen göz atabilir:Oyunuma Yardımcı Olabilecek Kişi Arıyorum - Technopat Sosyal gelecekte de bu yolda devam etmek istiyorum. Fakat derslere karşı en ufak hevesim yok, daha doğrusu yoktu . 2. Dönem başlayana kadar. Bu dönem bir şeyler yapacağımı hissediyorum. Önceden hiçbir dersi çalışmazdım, özellikle sayısal dersleri hiç. O yüzden hangi derslerde başarılıyım bilmiyorum. Sınav notlarım neredeyse tamamen şans eseri. Sözel derslerim de sayısallar da birbirine çok yakın. Matematik hariç. Matematikte temelim hiç yok, dinlemiyordum eskiden. Son sınav notum da 04. Geleceğim için sayısal seçmek istiyorum, yazılımcılık için sayısal okumak gerekiyormuş sanırım. Ama ne hocalarım ne ailem sayısal bölümde (matematik yüzünden) başarılı olacağıma pek inanmıyor sanırım. Daha doğrusu ailem inanmıyor değil, ama dopru olacağını pek düşünmüyor. Sizce ne yapayım? Kendimi riske atayım mı?
Matematik ile aran iyiyse neden olmasın.

Merhaba. Lise 2. sınıf öğrencisiyim. Yakında bölğm seçimlerimiz var, ve ben ne seçeceğimi bilmiyorum. Yazılım ile uğraşıyorum, (oyun yapıyorum, paylaşmıştım isteyen göz atabilir:Oyunuma Yardımcı Olabilecek Kişi Arıyorum - Technopat Sosyal gelecekte de bu yolda devam etmek istiyorum. Fakat derslere karşı en ufak hevesim yok, daha doğrusu yoktu. 2. dönem başlayana kadar. Bu dönem bir şeyler yapacağımı hissediyorum. Önceden hiçbir dersi çalışmazdım, özellikle sayısal dersleri hiç. O yüzden hangi derslerde başarılıyım bilmiyorum. Sınav notlarım neredeyse tamamen şans eseri. Sözel derslerim de sayısallar da birbirine çok yakın. Matematik hariç. Matematikte temelim hiç yok, dinlemiyordum eskiden. Son sınav notum da 04. geleceğim için sayısal seçmek istiyorum, yazılımcılık için sayısal okumak gerekiyormuş sanırım. Ama ne hocalarım ne ailem sayısal bölümde (matematik yüzünden) başarılı olacağıma pek inanmıyor sanırım. Daha doğrusu ailem inanmıyor değil, ama dopru olacağını pek düşünmüyor. Sizce ne yapayım? Kendimi riske atayım mı?

Şu anki durumum senin durumun ile tamamen aynı, o yüzden senin deneyimlerin benim için çok önemli, sana birkaç soru sormak isterim.
1-lisede hangi bölümü seçtin.
2- yazılımcı olabildinmi.
3- derslerini düzeltebildinmi.
4-yazılımcı olduysan hangi bölüm üzerinden oldun sayısalmı eşit ağırlıkmı.
Cevap verebilirsen çok mutlu olurum senin görüşlerin çok önemli benim için çünkü bizzat benim durumumu yaşıyorsun.<3

@Berkay_17 Dostum selam. Tek tek cevaplayayım.

Lisede sayısal bölüm seçtim ve benim için çok doğru bir karardı bence. Zorlansam da (hiç çalışmadım bu arada) bir şekilde 71 OBP puanı ile bitirdim. Geçen sene yerleşememiştim fakat bu gün İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümüne yerleştim :)

Derslerim lise bittiğinde de çok kötüydu ama mezun senemde çalışıp düzelttim. 1.5 aylık çalışma ile sayısal 338.000 sıralama yaptım. Çok mu iyi, değil. Fakat bana yeterli ve aslında çalışınca bir şeyler yapılabileceğinin kanıtıdır bana göre.

EA puan türünden yazılım vs okumak mümkün değil. Ben ki hiç matematik yapamayan biriyimdir, fen derslerimle kazandım istediğim bölümü. Nacizane, hevesin bu yöndeyse sayısal bölüm seçmen olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı