Eski anakarta yeni işlemci takmak için BIOS güncellemesi gerekir mi?

370040

Hectopat
Eski anakartlar uyumlu olsalar bile, daha yeni işlemcilerle çalışması için BIOS güncellemesi yapılması gerektiğini okumuştum. Bu ne kadar doğru? 2016'da çıkan bir anakart ile 2019'da çıkan bir işlemciyi kombine etmek için BIOS güncellemesi şart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta ve işlemciye göre değişmekle beraber çoğu durumda gerektirebilir. İşlemci destekleri BIOS güncellemesi ile gelebiliyor.
MSI A520M-A PRO Anakart almayı düşünüyorum amazondan. Athlon3000g takmak istiyorum hemen hemen aynı tarihte çıkmışlar ancak hangisi daha sonraki üretim bilmiyorum. Yani çıkış tarihi aynı olsa biri diğerinden daha sonra üretilmiş olabilir . Acaba bu yeni satılan anakartlar uygun güncel biosla mı gelir ne yapmalıyım emin olamadım.

MSI A520M-A Pro anakart almayı düşünüyorum Amazon'dan. Athlon3000G takmak istiyorum hemen hemen aynı tarihte çıkmışlar ancak hangisi daha sonraki üretim bilmiyorum. Yani çıkış tarihi aynı olsa biri diğerinden daha sonra üretilmiş olabilir. Acaba bu yeni satılan anakartlar uygun güncel BIOS'la mı gelir ne yapmalıyım emin olamadım.

Merhaba, kontrol ettiğimde Athlon 3000G işlemci desteği ekim 2023'te çıkan "7C96v1g" sürümü ile gelmiş olarak gördüm. Anakart bu BIOS ile gelmeyebilir, kesin bilgi için satıcı ile iletişime geçip BIOS güncelliyorlar mı ya da hangi BIOS sürümü ile geliyor öğrenmen gerekiyor.

Merhaba, kontrol ettiğimde Athlon 3000G işlemci desteği ekim 2023'te çıkan "7C96v1g" sürümü ile gelmiş olarak gördüm. Anakart bu BIOS ile gelmeyebilir, kesin bilgi için satıcı ile iletişime geçip BIOS güncelliyorlar mı ya da hangi BIOS sürümü ile geliyor öğrenmen gerekiyor.
Tamam teşekkürler en iyisi daha iyi bir araştırma yapayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı