Eski bilgisayar açılmıyor

373513

Hectopat
Kasayı başlatıyorum monitöre ışık gelmiyor açılmıyor mouse klavyeye ışıklar gelmiyor RAM değiştirdim yenisini aldım işe yaramadı. RAM'in yanında LED kırmızı yanıp sönüyor arada sadece kasanın başlatma düğmesinin ışığı geliyor onun haricinde tık yok. Bilgisayarcıya götürdüğümde anakartın yanmış dediler yandığına inanmıyorum çünkü durup dururken neden yansın.

Ayrı bir konu açarsınız orada yardımcı oluruz HDD konusunda.
Fotoğraf atabilir misiniz?

Bence hiç uğraşmayın. HDD'yi alın aktarırsınız.

Tanıdıklarımdan masaüstü PC bulup onların PC'sinden aktaracağım resimleri sorun yok bir de benim anlamadığım RAM soketilerinin yanında kırmızı LED ve siyah düğme var işin çok garip tarafı ekran kartının fanları çalışıyor PSU da çalışıyor.

Fotoğraf atabilirmisiniz?

Hocam ekran kartının fanlarının çalışması, psu'nun çalışması anakartın veya başka bileşenlerin doğru bir şekilde çalıştığını göstermez.

Şu an mümkün değil yarın hem fotoğraf atarım hem bir yerde gördüm cms yazan bir yere tornavida değdirin kısa devreyle açın diyorlardı.

Hocam ekran kartının fanlarının çalışması, PSU'nun çalışması anakartın veya başka bileşenlerin doğru bir şekilde çalıştığını göstermez.

Anladım peki bu RAM soketinin yanında kırmızı yanıp sönen ışık nedir?

Anakarta zarar verme ihtimali var dikkatli olmalısınız.
RAM hatası anakart hatası bağlantı sorunu veya başka bileşen sorununu gösterir hocam.

Anakartın gidip gitmediğinden emin değiliz ama ihtimali var servise göstermenizi öneririm yoksa deneyebilirsiniz.

Servise göndermeyi düşünmüyorum bu işlemi yaparsam açılma oranı yüzdesi sizce kaçtır anakartta sorun olmadığını farz edersek.

Hocam konu açamıyorum şu an buradan yardımcı olur musun laptopumun RAM'ini yükselteceğim görselde olan özelliklerin aynısı bire bir ama 16 GB halini bulamadım link varsa atabilir misin bir de 8x8 şu an 16x16 ile arasındaki performans FPS farkı çok mu olur az mı?

Ve Max bandwidht yazan yerde 3200MHz gösteriyor parantez içinde 1600 herhangi sorun var mı tam hızındamı kullanıyorum?

Son yazdıklarıma bakabilir misin?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-28 202609.png
    116,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…