Eski bilgisayar için Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan 815867
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 159
Daha fazla  
Malumuz Windows 10 desteği bitiyor. Aşağıda özeliklerini yazdığım eski bir bilgisayara Linux kurmak istiyorum. Kurulumu basit, arayüzü sade olsun. Waydroid ile Android uygulamalarını kullanmak, Brave, Steam gibi sıradan uygulamaları kullanmak isterim.

• 10 yıllık HP UEFI destekleyen dizüstü bilgisayar
  • AMD A8 7410 işlemci
  • AMD R5 M330 ekran kartı
  • 4 GB RAM
  • 256 GB SATA SSD
Ayrıca işlemcinin ve ekran kartının güncel sürücülerinin hepsi sorunlu. Mecbur 2015 sürücüsünde kullanıyordum Linux'ta bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Malumuz Windows 10 desteği bitiyor. Aşağıda özeliklerini yazdığım eski bir bilgisayara Linux kurmak istiyorum. Kurulumu basit, arayüzü sade olsun. Waydroid ile Android uygulamalarını kullanmak, Brave, Steam gibi sıradan uygulamaları kullanmak isterim.

• AMD A8 7410 işlemci
  • 4 GB RAM
  • 256 GB SATA SSD
Ayrıca işlemcinin ve ekran kartının güncel sürücülerinin hepsi sorunlu. Mecbur 2015 sürücüsünde kullanıyordum Linux'ta bir sorun yaşar mıyım?
bende eski bilgisayarıma kuracağım win 10 desteği bittiği için zorin os düşünüyorum kullanıcı dostu.

AMD kullanıyorsunuz, sorun yaşamazsınız Linux tarafında ama waydroid verimli olur mu bilemedim. Manjaro kullanabilirsiniz. Pamac adlı bir aracı var ve gâyet kullanıcı dostu. Zorin OS balondan ibaret bence. Gereksiz bloat dolu ve bu sisteme ağır gelir. Manjaro plasma minimal veya Manjaro Xfce deneyin. AUR ile çok geniş bir paket yelpazesine sahip olursunuz.

• AMD A8 7410 işlemci
  • 4 GB RAM
  • 256 GB SATA SSD

Linux Lite kurup geçebilirsin. Sürücü noktasında soeun yaşayıp yaşamayacağını kurulum öncesinde test edebilirsin. Alternatif olarak Linux Mint Cinnamon kurabilirsin.

Adobe uygulamalarına destek verse ben direk Linux'a geçerim ama işte vermiyor ve indirme yapmakda biraz daha zor oluyor genelde benim size tavsiyem bence özelleşitme tarafından oynayın daha fazla avantajınız olur.

Yusuf İpek'ten sonra herkes Zorin OS öneriyor. Daha iyi alternatifler varken bunu önermeyin. Linux Mint XFCE kur.

• AMD A8 7410 işlemci
  • 4 GB RAM
  • 256 GB SATA SSD
Linux Mint Cinnamon tam sizliktir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı