Eski bilgisayar nasıl sunucu yapılır?

Patch kablo ve paylaşımlı ağ klasörü üzerine kurulmuş bir oyun. Sorununu çözer gibime geliyor hiç denemedim.

İkimizde aynı şeyi anlatmaya çalışmışız

Bence imkansız. Aşırı yüksek bir internet hızına sahip olmanız gerekiyor.

İşlem tamamen local sunucu üzerinden yapıldığı için hiçbir sorun olmaz. Aktarım hızı iki cihazdaki ethernet kartının hızına bağlı olarak değişir. Ev İnternetsiz ile 10mb download 5mb uploadiniz olsa bile iki cihazdaki kart da destekliyorsa (ki muhtemelen destekliyordur) saniyede 100mb gibi bir aktarım hızına ulaşabilir

Eski laptopa linux kurup oraya libraryi indirirsin sonra onu ftp serverına dönüştürebilirsin yada windowstaki steamlibrary folderını ftp serverı kuracak şekilde tanımlarsın.
Yeniden oyunları indirmem diyorsan: Rehber: Filezilla Server ile yerel host üzerinde FTP sunucusu oluşturmak
Steam library klasörünü ftp folderı olarak ayarlarsın ve steam kütüphane ayarlarından kütüphaneni ayarlarsın. Not: Oyunlar güncellemek için steam e eski laptopunda girip güncellemen gerekir.
Linux ile yapacam diyorsan da onu kendin keşfetmen lazım tek tavsiyem dietpi kullan.

Gerek yok ki lokal modem hızı hariç gerisi önemli değil saniyede 10mb okuma görse yeter diye düşünüyorum. Tabi Cat 1 ethernet kablosu kullanmıyorsa .

Doğru onu düşünemedim.

Dostum sanırım evindeki ikinci cihazı nas gibi kullanmak istiyorsun, yani lokal ağdan ana makine üzerinden ikinci makinendaki oyunları açmak. Bunu yapabilirsin bende şu an bu şekilde kullanmaktayım yer sıkıntısı yaşadığım için. Bunu yapabilmen için depolama olarak kullanacağın cihazın disklerini paylaşıma açıp gerekli izinleri yaptıktan sonra ana makinende Steam'i açıp ayarladan indirmeler bölümüne gelip ikinci cihazdaki paylaşıma açtığın diskleri Steam'e tanıtıyorsun. Böylece ağ üzerinden oyunlarını oynayabilirsin. Oyunların açılma hızı senin PC Ethernet portunun, Modem portunun (ya da arada switch varsa) ve kablonun desteklediği hız ile orantılıdır.

Benim sorum su eski bilgisayari depolama olarak kullansam iste icine Steam oyunlarini yuklesem ve calistirabilsem bunu nasıl yaparim?

Islemi yaptim 500 Mbps hizlara ulasiyor fakat CS:GO'yu oyna buyonuna basiyorum Steam ile senkronize ediliyor diyor ve geri kapaniyor.

Eski bilgisayarındaki diskleri paylaşıma açıyorsun gerekli yetkilendirmeleri yaptıktan sonra (bunun için belli düzeyde ağ yapılandırma bilgin olması lazım YouTube'da temel anlatım videoları var) eski bilgisayarına Steam'i kur ve hesabınla giriş yap ve disklerinde Steam library dosyasını oluştur. Daha sonra ana bilgisayarına geç Steam'i aç "ayarlar>indirmeler>kütüphane klasörleri" tıkla ve açılan pencereden + tuşuna basıp paylaşıma açtığın diskleri ekliyorsun işlem bitmiş oluyor, artık ağ üzerinden oyunlarını ana makinenda açabilirsin hatta tek bir Steam hesabındaki CS:GO ile diğer makinelar ağ üzerinden bağlanıp LAN bağlantı ile bir çok hesap bağlanıp arkadaşlarınla evde oynayabilirsiniz.

Örnek olarak attığım resimdeki Z ve E diskleri ağ üzerindeki diğer cihazlardaki disklerdir.

Dosya Ekleri

• ssSteam.JPG
    73,5 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…