Eski Bilgisayara Yeni Pil

Poohdini

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.

Dizüstü bilgisayarıma yeni pil aldım. İlk kullanımda %65'lerde idi ve çok hızlı bitti (30 dk kadar). Tam deşarj/tam şarjdan sonra tekrar prize takmadan kullanmaya başladım. İnternet gezintisi dışında bir şey yapmadım ama en fazla 1 saat sonra bitti. Bilgisayarın modeli çok eski (Acer Aspire 5742g), modelin eski olması etkiler mi, yani günümüz bilgisayarlarındaki pil ömrünü beklemiyorum tabi, ama 1 saat de çok az. İlk kullanımlarda pil gerçek performansını vermez derler. İade etmeyi düşünüyorum ama acele mi etmiş olurum? Önerileriniz neler? Acer'ın eski model bilgisayarı olanlar yeni pil kullanıyorlarsa pil ne kadar dayanıyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.

BIOS sıfırlayın ve eskiden olduğu gibi pili saatlerce ilk şarjı olduğu için 8-10 saat şarjda bırakın. Sonra kullanmayı deneyin.

Bios güncellemedim ama ilk şarjı 10 saatten fazla yaptım. Yukarıdaki ilk yazıya düzeltme olarak, ilk şarjdan sonra şu an ilk kez kullanıyorum, 1 saatte biter gibi öngördüm ama 1,5 saat olmak üzere, %45 gösteriyor. Muhtemelen 2 saat dolduğunda tamamen bitecek. Bu sürenin normal olup olmadığını bu konularda hiç bilgim olmadığı için bilemiyorum.

BIOS güncellemedim ama ilk şarjı 10 saatten fazla yaptım. Yukarıdaki ilk yazıya düzeltme olarak, ilk şarjdan sonra şu an ilk kez kullanıyorum, 1 saatte biter gibi öngördüm ama 1,5 saat olmak üzere, %45 gösteriyor. Muhtemelen 2 saat dolduğunda tamamen bitecek. Bu sürenin normal olup olmadığını bu konularda hiç bilgim olmadığı için bilemiyorum.
BIOS güncelleyin demedim zaten dikkat edin BIOS sıfırlayın demiştim :) İkisi de bambaşka şeyler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı