Eski bilgisayara yeni SSD ne dersiniz ?

Eğer söylediğiniz gibi kullanıcıysanız almak istediğiniz SSD çok çok işinizi görür ve sizi istediğiniz hıza kavuşturacaktır. Ayrıca RAM bellek önerisi de istemişsiniz. Bizzat sizin anakartınızın özelliklerine uygun, marka yönünden sağlam ve fiyat yönünden de cebi yakmayacak bir RAM önereceğim. Dediğiniz gibi %30 indirimde olursa gerçekten mutlu olarak çıkarsınız mağazadan :) .

4GB Value DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram

Fakat eklemek istiyorum. Sizin anakartınız Dual Channel mimarisini destekliyor. Yani sizin şu an ki kullandığınız RAM ile yeni alacağınız RAM aynı marka ve model olursa RAM' lerden daha verimli kullanım alırsınız. Ya da yeni olarak 2x4 şeklinde RAM alın. Çok fazla para harcamak istemiyorum derseniz Dual Channel mimarisini kullanmadan da gayet başarılı sonuç alırsınız.. İyi forumlar :) .

Bu ram den iki tane almam gerekiyor doğru anlamış mıyım ?

ram.png

Bu ram den iki tane almam gerekiyor doğru anlamış mıyım ?
Tam olarak öyle değil. Şimdi sizin anakartınızda Dual Channel mimarisi var. Yani kısaca nedir bu mimari; 2 adet aynı marka aynı model RAM' i anakart üzerinde belli slotlara yerleştirdiğinizde, rastgele markalarda farklı 2 RAM taktığınızdan daha fazla performans alırsınız. Daha iyi performans isterseniz ki bunu anakartınız destekliyor, bütçenizde varsa size daha uygun 2 adet aynı marka ve model 4 GB RAM önerebilirim. Ama yok, bu yeterli ben bir tek RAM alayım Dual Channel' i kullanmayacağım derseniz, size linkini attığım RAM' i alın içiniz ferah olsun :). Cevabınızı belirtirseniz hemen yardımcı olurum.

Rakun Ben attığınız fotorafı görmedim, evet aynı marka ve model RAM' den bir tane daha bulursanız ve anakart üzerinde uygun slota yerleştirirseniz Dual Channel teknolojisini kullanabilirsiniz. Fakat benim size önerdiğim RAM bu RAM' lere göre canavardır. Paranız varsa benim önerdiğim ürünü alın..

Tam olarak öyle değil. Şimdi sizin anakartınızda Dual Channel mimarisi var. Yani kısaca nedir bu mimari; 2 adet aynı marka aynı model RAM' i anakart üzerinde belli slotlara yerleştirdiğinizde, rastgele markalarda farklı 2 RAM taktığınızdan daha fazla performans alırsınız. Daha iyi performans isterseniz ki bunu anakartınız destekliyor, bütçenizde varsa size daha uygun 2 adet aynı marka ve model 4 GB RAM önerebilirim. Ama yok, bu yeterli ben bir tek RAM alayım Dual Channel' i kullanmayacağım derseniz, size linkini attığım RAM' i alın içiniz ferah olsun :). Cevabınızı belirtirseniz hemen yardımcı olurum.

Tamam.. şimdi tam olarak anladım...siz bana ikinci seçeneğide yazarsanız sevinirim...ben iki seçeneği de düşünüp birini tercih edeceğim...

Rakun Şimdi ya kendi kullandığınız RAM' in aynısından alıp Dual Channel teknolojisini kullanabilirsiniz ki aynı RAM' i bulmanız zor onu belirtiyorum ve RAM' iniz pekte parlak görünmüyor. Ya da benim önerdiğim RAM' den bir tane alıp şu an kullandığınız RAM' in yanına takın ve Dual Channel teknolojisini kullanmayın. Bir diğer seçenek ise benim size önerdiğim RAM' den 2 adet alın, belirli slotlara takıp Dual Channel teknolojisini yakalayın ve canavarı sakinleştirmek için sağlam bir tasma bulun :) .

#Not: Renkleri 3 seçeneği belirtmek için kullandım.

Corsair 4Gb Value Ddr3 1333Mhz Cl9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

Son durum itibari ile ;

yukarıdaki ram den 2 tane takıyorum...

ve

SSD olarak samsung 250 gb 840 evo tercih ettim bence fiyatı (369 tl) gayet uygun oldu...(ileride yeni bir bilgisayar toplarsam kullanırım..)

Yarın sabah ilk iş vatana gidiyorum ...pazartesi yada salı gelişmeleri anlatırım...hadi hayırlısı bakalım...

Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum...

Ne demek.. Parçaları kazasız belasız alıp montajı yapmanız dileğiyle.. Son durumu da burada paylaşırsanız çok memnun oluruz :) . Mutluluğunuzu anlatan cümleleri burada okumak bizi de mutlu eder... :) Bu arada Dual Channel hakkında pek bilginiz yoksa internette bolca video takılış biçimi var, bizde yardımcı oluruz. En basit şekilde de VatanBilgisayar' da RAM' leri alırken rica edip montajı da yaptırabilirsiniz.. İyi forumlar..

Vatan Bilgisayar internet sitesi ile mağaza fiyatları arasında dağlar kadar fark var...Mağazadan almadan çıktım çünkü iki üründe 60 - 70 lira fark etti...Bende siparişi internet sitesinden verdim...İnternet mağaza farketmiyor faturayla gelirsem ücretsiz montajını yapabileceklerini söylediler...

Son düzenleme:
@Oğuzhan Yıldırım @Silinen üye @SyLeNCe @BatuhanYALIN

Bugün gündüz itibari ile ram 'ler ve SSD elime ulaştı. Akabinde hemen Vatan Bilgisayarın yolunu tuttum.
Önce ramleri taktık fakat malesef görüntü alamadık.
Toplam 4 tane slot vardı. 2 tanesi ddr2 ...2 tanesi ddr3...Anakartın üzerinde açıkça yazıyor, DDR3 1333 mhz dual chanel (o.c)....
Ramler anakarta tastamam uygun olmasına rağmen görüntü gelmedi...Montajı yapan arkadaş daha sonra bios ayarları ile bayağı bi uğraştı, O.C falan yaptığını söyledi yinede sonuç alamadık.
Ram 'leri geri iade aldılar...Buarada internetten yapılan alışverişlerde iade kabul ediyorlar...

Sağlık olsun dedikten sonra SSD 'yi kasaya monte ettik...

Düşünün artık bilgisayar o kadar eski ki bios ta AHCI modu yoktu. Sata 3 hiç yoktu...Bir ara anakartı değiştirmeyi bile düşündüm.
Daha sonra formatlayıp SSD 'nin üzerine Windows 8.1 pro kurduk...

Sonuç olarak ; performanta ciddi bir hızlanma söz konusu diyebilirim...Bence upgrade düşünenler ilk önce SSD almalı, kesinlikle verilen paraya değer..

AHCI modu ve Sata 3 olmadan RAPID modda aşağıdaki sonuçlara ulaştım...İyi mi kötü mü artık değerlendirmesini sizlere bırakıyorum...

Pratikte makinayı kullanırken Şahin' den inip Ferrari 'ye binmek gibi bir duyguya kapılıyorsunuz...

ssd1.png
ssd2.png

Öncelikle hayırlı olsun yeni parçanız :) . RAM' lerin olmamasına üzüldüm. Ama aldığınız SSD üzerine yeni bir işletim sistemi kurmuşsunuz, işte bu sevindirici haber :) . Performansın ne kadar arttığını tahmin edebiliyorum, aldığınız SSD' de kalitesini ispatlamıştır zaten. Ne diyelim hayırlı olsun, Ferrari' yle beklentilerinizi karşılarsınız inşallah ;) . Kolay gelsin :).

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı