Eski bilgisayarı güçlendirmek

Caner M.

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar.

Eski külüstür bilgisayarımı güçlendirmeyi düşünüyorum bunun için anakart ekran kartı ve ram tavsiyeleriniz neler olur ? Çok güçlü olmasına gerek yok orta seviyede olursa yeterli (hepsi toplam max 600 tl) ayrıca başka neler eklemeliyim ?

Yeni sistemi soruyorsanız 2-3 gb ram ve oyunları low-medium ayarda oynatabilecek ucuz yollu bir ekran kartı yeterli.

Şu anki sistem özelliklerini belirtirseniz, sağlıklı bir tavsiyede bulunabiliriz.

Şu an başka bilgisayar kullandığım için marka model aklımda değil ancak sayısal olarak yazarım. 512 mb ram 256 mb ekran kartı.

Eğer illa ki bütçeden kısmak istersen, güç kaynağı olmasan kasayı kullanabilirsin. Yeni güç kaynağı gerekir. Hdd türünü be boyutunu belirtirsen birşeyler yapılabilir.

CPU -Z adlı programla öğrenebilirsin özelliklerini. Ama şunu söylemek isterim ki 512 MB RAM olan bilgisayara yükseltme pek mantıklı değil.

Benim önerim bu yönde. Elindeki monitörün 17 inç olduğunu tahmin ediyorum.

uploadfromtaptalk1431975577321.JPG

Daha düşük fiyatlı birşey olamaz malesef. Gayette oyunları düşük ayarlarda açarsın. Gta 5 filan zor yanlız. Düşük çözünürlükte belki.

Eğer elindeki hdd boyutu 320 veya 160 gb gibi birşey ise ve de sorunsuz olduğundan eminsen kullanabilirsin.

Birde kendi kasanı da kullanabilirsin, fakat o güç kaynağının o kadar yıldan sonra doğru düzgün çalıştığından şüpheliyim. İstersen kasanı değiştirmeyip sadece güç kaynağını değiştirebilirsin, fiyat farkeder.

Benim önerim bu yönde. Elindeki monitörün 17 inç olduğunu tahmin ediyorum.

Eki Görüntüle 70195

Daha düşük fiyatlı birşey olamaz malesef. Gayette oyunları düşük ayarlarda açarsın. Gta 5 filan zor yanlız. Düşük çözünürlükte belki.

Eğer elindeki hdd boyutu 320 veya 160 gb gibi birşey ise ve de sorunsuz olduğundan eminsen kullanabilirsin.

Birde kendi kasanı da kullanabilirsin, fakat o güç kaynağının o kadar yıldan sonra doğru düzgün çalıştığından şüpheliyim. İstersen kasanı değiştirmeyip sadece güç kaynağını değiştirebilirsin, fiyat farkeder.

Ekran kartım var benim 6 ay önce taktirdiğim markasıda AMD Radeon HD 6500 Series onu taksam olur mu ? Birde 3 GB ram var değiştirmesem olur mu bütçem çok yokta .

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00