Eski Bilgisayarlar İçin En Hafif 15 Linux Dağıtımı

Kurulumu ve sonuçlarını bekliyoruz. Burada paylaşırsanız memnun oluruz.
Müsait olunca yapacağım. Bir konu açar ve etiket atarım yaptıktan sonra. Kurmayı düşünenlere de rehber olur. :)

Elimde 4 GB RAM olan (anaboard adresleyemediği için 2.9GB görebilmekte sistem) C2D 64 Bit işlemcili ve 100GB IDE (ama zamanında 7200RPM takmışım) bir laptpbum var. Bunu, çocuğu uzaktan eğitimde kullansın diye bir arkadaşıma vereceğim.

Tabi bu uzaktan eğitim nanesinde en sık kullanılan program da Zoom. Zoom'u Linux'de çalıştırabiliyor muyuz? Ben bu bilgisayarda daha önce Linux Mint Mate kullanıyordum şimdi Zoom çalışsın diye Windows 7 kuruyorum. Doğru mu yapıyorum?

Son düzenleme:
Elimde 4 GB RAM olan (anaboard adresleyemediği için 2.9GB görebilmekte sistem) C2D 64 Bit işlemcili ve 100GB IDE (ama zamanında 7200RPM takmışım) bir laptpbum var. Bunu, çocuğu uzaktan eğitimde kullansın diye bir arkadaşıma vereceğim.

Tabi bu uzaktan eğitim nanesinde en sık kullanılan program da Zoom. Zoom'u Linux'de çalıştırabiliyor muyuz? Ben bu bilgisayarda daha önce Linux Mint Mate kullanıyordum şimdi Zoom çalışsın diye Windows 7 kuruyorum. Doğru mu yapıyorum?
MEB'in kullandığı araç ise sıkıntılıydı o. Son durum nedir bilmiyorum. Aşağıdaki konudan gidişat hakkında bilgi alabilirsiniz. Bir kişi kullanımıyla alakalı bir araç bırakmıştı, onu da inceleyin isterseniz.

Eğer MEB'den bağımsız ise Zoom kurabilirsiniz normal bir şekilde.

Dual boot yapılabilir veya Linux Mint üzerinde KVM gibi bir sanallaştırma ortamına Windows 7 kurulup kullanılabilir.

VirtualBox kurulup da denenebilir.

WhatsApp Image 2020-08-30 at 02.00.53.jpeg

İçimden şöyle bir bağırmak geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-08-30 at 02.00.53 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-30 at 02.00.53 (1).jpeg
    175,1 KB · Görüntüleme: 44
SONY VPCM12M1E için deneyeceğim.
Sistem tek çekirdekli Atom işlemciye ve evet yanlış duymadınız 1 GB DDR2 RAM'e sahip.
Ekranı HD bile değil. :D

Sorunları düzeltilirse belki bir ümit biraz iş görebilir.
TouchPad bozuk onun dışında WI-FI adaptörü ve hoparlörü de bozuk.
HDMI girişi de yok.

10+ yıllık bir laptop ve hala yaşıyor. (Test de ettim şu an içinde Windows XP var.)

SONY VPCM12M1E için deneyeceğim.
Sistem tek çekirdekli Atom işlemciye ve evet yanlış duymadınız 1 GB DDR2 RAM'e sahip.
Ekranı HD bile değil. :D

Sorunları düzeltilirse belki bir ümit biraz iş görebilir.
TouchPad bozuk onun dışında WI-FI adaptörü ve hoparlörü de bozuk.
HDMI girişi de yok.

10+ yıllık bir laptop ve hala yaşıyor. (Test de ettim şu an içinde Windows XP var.)
Sonuçları paylaştığınız bir konu açarsanız memnun olurum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı