Eski Bilgisayarlar için Linux Kurulum Rehberi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Windows'tan Linux'a geçiş rehberi

Bu yazımızda, eski bilgisayarlara Linux kurulumu için bilmeniz gerekenleri ele alıyoruz. ABD’nin Dijital Analiz Programı‘na (DAP) göre, Ekim 2020 itibariyle eski bilgisayarların %3.2’si, Microsoft desteği kesmiş olsa bile hala Windows 7 kullanmakta. Eğer bu kişilerden biri iseniz, bilgisayarınızın Windows 10’da ağır çalışacağını düşünüyorsanız ya da Windows’tan sıkıldıysanız, Linux kurulum rehebrimiz ile Mint işletim sistemine geçiş […]

Devamı: Eski Bilgisayarlar için Linux Kurulum Rehberi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

LTSC nedir kanka?

Dostum LTSC Windows 10'un Lite sürümü olarak düşünebilirsin. İçinde telemetri servisi yoktur, Edge ve Store gibi uygulamalar yoktur. Hatta sadece oynatıcı olarak Media Player vardır ve tarayıcı olarak Explorer durur. Bir de sadece güvenlik güncelleştirmelerini alır. Boşta kaynak tüketimi çok düşüktür. Normalde şirketler için yapılmıştır ama ev kullanıcıları da kullanabilir, ayrıca orijinal Microsoft ISO'sudur.

Dostum LTSC Windows 10'un Lite sürümü olarak düşünebilirsin. İçinde telemetri servisi yoktur, Edge ve Store gibi uygulamalar yoktur. Hatta sadece oynatıcı olarak Media Player vardır ve tarayıcı olarak Explorer durur. Bir de sadece güvenlik güncelleştirmelerini alır. Boşta kaynak tüketimi çok düşüktür. Normalde şirketler için yapılmıştır ama ev kullanıcıları da kullanabilir, ayrıca orijinal Microsoft ISO'sudur.
Düşünülebilir. Güzel. Win 10 temalı mı? :D

Ciddi misin? Bu çok iyi o zaman. Bunun anlamı;
Uygulama desteği,
Güncellik ve güvenlik demek.
Üstelik Lite sürüm.

Hemen kuracağım. Benim Windows 10 Home Single Language ve Key'i var. Buna uyar mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı