Eski BIOS moduna UEFI ile format atılabilir mi?

JellyRick

Decapat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
255
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Msinfo'dan kontrol ettiğimde BIOS modum eski yazıyor. Şu an Recep hocamızın rehberindeki gibi Rufus ile USB'ye UEFI formatında ISO'yu geçirdim. Hiçbir ayar yapmadan direkt bu şekilde format atsam bir sıkıntı olur mu? Yoksa önce BIOS'tan Legacy modunu UEFI yapmam vs. gerekiyor mu?
 
C'ye yani SSD'ye windowsu kurdum. Pc şimdi açıldı ama D sürücüsü yani Harddisk içindekiler silinmemiş biçimlendir demediğim için sanırım. Ben temiz bir kurulum yapma amacındayım. D sürücüsünü şu an biçimlendirebilir miyim temiz bir kurulum için?
 
Kurulumda bütün disk bölümlerini sildiniz değil mi? Disk yönetimini açıp fotoğraf atın.
 
Kurulumda bütün disk bölümlerini sildiniz değil mi? Disk yönetimini açıp fotoğraf atın.
D'ye yani sürücü 1e dokunmadım yani silmedim. Şu an D klasörü aynı şekilde duruyor dediğim gibi. Tekrar format atmadan D klasorünü temizlesem(nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum o konuda da yardımcı olursanız sevinirim) temiz bir kurulum yapmış olur muyum?
 
C'yi silip oraya Windows'u kurduysanız temiz kurulum yapmışsınızdır. D'yi silmek için Disk Yönetimine girip fotoğrafını atın demiştim.
 
Hocam D'yi silmeseniz de temiz kurulum yapmış sayılıyor şimdi zaten ama yine de D'yi silmek istiyorsanız:


Sonra oluşan o siyah renkli bölüme sağ tıklayın ve Yeni Basit Birim'e basın, ileri ileri diyerek bitirin.
 
D'nin içindekileri silmek istiyorum ben sadece. Bu işlem onu yapacak sadece değil mi? D diskinin kalmasını istiyorum yani sadece içindekiler silinsin tamamen ben her şeyi tekrardan kurayım.
 
D'nin içindekileri silmek istiyorum ben sadece. Bu işlem onu yapacak sadece değil mi? D diskinin kalmasını istiyorum yani sadece içindekiler silinsin tamamen ben her şeyi tekrardan kurayım.
Tamam benim dediğim gibi yaparsanız içindekiler de silinmiş olur zaten.
 
D diski kalacak ama değil mi onu sormak istemiştim. D tamamen silinmeyecek yani? Sadece içindekiler silinecek?
Hocam D diskini silip yeniden oluşturuyoruz, diğer türlü bütün dosyaları tek tek silmekle uğraşmış olursunuz diye. D'yi tamamen silip yeniden oluşturuyoruz yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…