Eski Diskteki EFI ve OEM Bölümlerini Silmek

gezgin can

Hectopat
Daha fazla  
HDD'den SSD'ye geçişte eski diskteki EFİ ve OEM'in silinmesi bir sıkıntı oluşturur mu?
Disk 0'da herhangi bir veri kaybı yaşar mıyım?
Ekran Alıntısı.PNG

Fotoğraftaki kırmızı ok ile gösterdiklerim. Disk 0 eski diskim, Disk 1 ise yeni diskim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununu tam olarak bilmiyorum ama, benim tecrübe ettiğim bir konuyu anlatayım belki yardımcı olur. İşletim sistemin HDD' ydi SSD alıp İşletim sistemini SSD ye kopyaladım. Samsung magician diye bir programla, HDD'den alıp SSD'ye kopyaladım, HDD deki dosyaları da sildim. Hiçbir sorun çıkarmadı.

HDD'den SSD'ye geçişte eski diskteki EFİ ve OEM'in silinmesi bir sıkıntı oluşturur mu?
Disk 0'da herhangi bir veri kaybı yaşar mıyım? Eki Görüntüle 339238
Fotoğraftaki kırmızı ok ile gösterdiklerim. Disk 0 eski diskim, Disk 1 ise yeni diskim.

Bunlar işletim sisteminin çalışması için gereken bölümler, o diskte herhangi bir işletim sistemi BOOT etmeyecekseniz gerek yok yani silerseniz bir sorun olmayacaktır diyebilirim. Fakat Bunu yapmadan önce mutlaka(!) SSD'deki işletim sisteminin düzgünce çalıştığından emin olun, sonra yok yere uğraşmayın...

SSD ye temiz kurulumda HDD yi söktüysen sorun olmayacaktır.

Bunlar işletim sisteminin çalışması için gereken bölümler, o diskte herhangi bir işletim sistemi BOOT etmeyecekseniz gerek yok yani silerseniz bir sorun olmayacaktır diyebilirim. Fakat Bunu yapmadan önce mutlaka(!) SSD'deki işletim sisteminin düzgünce çalıştığından emin olun, sonra yok yere uğraşmayın...

Emin olmak için HDD yi sistemden sök ve SSD den başlat bilgisayarı. Sistem sorunsuz açılırsa silebilirsin.

SSD ye temiz kurulumda HDD yi söktüysen sorun olmayacaktır.

Emin olmak için HDD yi sistemden sök ve SSD den başlat bilgisayarı. Sistem sorunsuz açılırsa silebilirsin.

Direkt sökmesi gerekmeyebilir. BIOS ayarlarına baksın, BOOT önceliği atasa bile anlar, hatta bazı BIOS'larda diski kapatabiliyorsunuz, çalışmıyor ikinci disk...

Aslında bir sorun olacağına değil de, SSD'ye de kursanız sistemi, özellikle Linux yazılımlarıyla uğraşırken bir dönem olmayacak yerde disk BOOT'u silmekten çok çektim, o nedenle dikkat etmesini söyledim, bazen küçük bir hata yüzünden uğraşıp duruyorsunuz hele bir de elinizde hazır kurulum imajı veya başka bir PC yoksa, uğraş dur...

Sildiğim kurtarma bölümünü E diskime birimi genişlet diyerek eklemek istedim fakat hata aldım.Eki Görüntüle 339282

Arkadaşın dediği programı kullanabilirsiniz. Alternatif olarak "Macrorit Partition Expert" programını da önerebilirim, epey başarılı programdır. Yalnız küçük bir uyarı, bu programları kullanırken lütfen rehber vs. bakın veya ne yaptığınızdan tam emin olun, yoksa küçük bir hata geri dönülmez olabiliyor...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı